16 juni 2021

Anthony Quinn Beach

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
3 minutter
Inspiration
3,059 andre
Sharing is caring
Del med andre

Kampen om Anthony Quinn Beach

Det er svært ikke at blive forelsket i Rhodos. Øen er ikke bare rig på kulturhistoriske skatte, men byder også på lækre strande og små fiskerlejer med hvidkalkede huse, som emmer af stemning. En køretur rundt på øen byder på betagende bakkede landskaber, hvor høje vajende cypresser, vinstokke og oliventræer blandes i smukkest tænkelige forening. Tilmed har øen en så stor kulturhistorisk værdi, at hele Rhodos er blevet optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Forelskelse var også det, der overgik den amerikanske skuespiller Anthony Quinn, da han i 1959 befandt sig på den dengang ukendte græske ø i forbindelse med optagelserne til filmen ’Navarones Kanoner’.

15 kilometer sydøst for Rhodos by fandt filmholdet et særligt smukt og lidt skjult stykke strand, som blev brugt i filmen og blev genstand for Anthony Quinns store betagelse.

Ulykkelig kærlighed

Efter indspilningerne købte Anthony Quinn stranden med henblik på at anlægge et internationalt center, hvor kunstnere og filmskabere kunne få deres værker til at blomstre. Den drøm gik desværre aldrig i opfyldelse; til Anthony Quinns store fortrydelse gjorde en ny ejendomslov købet ugyldigt i 1984. Siden kæmpede skuespilleren en indædt kamp for at sikre sig retten til stranden.

Man forstår godt stridighederne, for både stranden og omgivelserne her er virkelig flotte. I folkemunde kendes stranden stadig under navnet ’Anthony Quinn Beach’, og den er absolut et besøg værd, hvis du en dag befinder dig på smukke Rhodos.

Also interesting