Besøg albinoæslernes forladte fængselsø

Bølgerne bruser hvidt op ad de nøgne klipper, og den blå himmel går i smuk symbiose med det turkisblå vand. I den salte havluft fornemmes en svag duft af enebærbuske, alt imens lyden af havet blander sig med havfuglenes skrig. Alt ånder fred og ro, men øen Asinara, lige ud for Sardiniens nordligste spids, har en langt mere dramatisk historie end man umiddelbart skulle tro. Under Første Verdenskrig blev øen brugt som koloni for 24.000 østrigske og ungarske krigsfanger, hvoraf det menes at cirka 5.000 mistede livet under opholdet på øen. I mange år efter forblev øen lukket land for – i hvert fald den lovlydige del af – offentligheden. Fængselsbygningerne, som husede krigsfangerne, blev senere moderniseret og gjort til et topsikret fængsel, som primært blev brugt til at anbringe højtprofilerede terrorister og berygtede medlemmer af mafiaen. Blandt andet har den frygtede mafiaboss Totó Riina, som stod bag nogle af den sicilianske mafias mest opsigtsvækkende ugerninger, været indespærret her.

I 1997 blev fængslet lukket og øen fik ny status som nationalpark, hvor alle nu har mulighed for at nyde de uberørte omgivelser, hvor adskillige sjældne dyrearter hører hjemme – ikke mindst de særegne og meget sjældne albinoæsler, som er hjemmehørende her, og som formentlig har givet øen dens navn (asino betyder æsel på italiensk).

Mange af de gamle fængselsbygninger står stadig intakte tilbage og kan nu også besøges af lovlydige gæster. Du kan sejle til øen fra Porto Nuovo i Stintino eller fra Porto Torres. Turen er en oplagt dagsudflugt, hvor du kan bese et af Sardiniens smukkeste og mest uforstyrrede naturområder.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Det travleste tidspunkt i luftrummet er fredage fra 14-16 i juli og august, hvor der er over 16.000 fly i luften samtidigt.

Vent venligst

Din anmodning behandles...