Dag til dag program på Nilkrydstogt

Vejledende dagsprogram for Nilkrydstogt:

Dag 1: Rejsedag. 

Let frokost og middag ombord på skibet inkluderet.

Afrejse fra Danmark til Luxor:
Vi flyver fra Billund og København direkte til Hurghada (ca. 5 timer) og kører videre i bus til Luxor (ca. 5 timer inkl. stop).

Ombord på skibet er der velkomstmøde med vores guide.

Dag 2: Luxor
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Tidlig morgen er der udflugt til Vestbredden i Luxor til kongegravene i Kongernes Dal, Dronning Hatshepsuts mindetempel Deir el Bahri, gravarbejderlandsbyen i Deir el Medina og Memnon-kolosserne. Vi besøger et alabaster-værksted på turen. Vi er tilbage igen til frokost.

Om eftermiddagen er der bytur i Luxor, hvor vi går igennem basaren og oplever det mere moderne Luxor. Der er også gennemgang af ugeprogrammet med vores guide ombord på skibet.

Dag 3: Luxor – Esna
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Før daggry er der mulighed for at komme med på en ekstra udflugt med ballon over Vestbredden af Nilen i Luxor, hvor du kan se templer, grave og landskabet fra oven i den opgående morgensol.

Om morgenen begynder vi ved verdens største tempelkompleks, Karnaktemplet, og efterfølgende afslutter vi i det smukke Luxortempel. Vi er tilbage til frokost, og efter frokost sejler vi mod slusen i Esna. Efter vi har passeret slusen, ligger skibet til kaj i Esna for natten.

Dag 4: Esna – Kom Ombo – Aswan
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Om formiddagen er der afgang fra Esna til Kom Ombo. Vi besøger dobbelttemplet i Kom Ombo ved ankomst, hvor vi spadserer op til templet. Skibet sejler efterfølgende mod Aswan, som vi når sidst på aftenen. Nyd scenerierne langs Nilens bred under sejladsen og ikke mindst den smukke solnedgang undervejs. Overnatning i Aswan.

Dag 5: Aswan
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Om morgenen er der udflugt til Philaetemplet, der ligger på en ø bag den gamle dæmning, det gamle granitbrud med den ufuldendte obelisk og den store Aswan-dæmning. Undervejs besøger vi et papyrusinstitut, hvor vi får forklaret, hvordan de gamle egyptere lavede papir af papyrusplanten. Vi er tilbage fra udflugten omkring frokosttid.

Om eftermiddagen er der mulighed for at komme på ekstra udflugt til en nubisk landsby. Vi sejler gennem et naturskønt område med et livligt fugleliv. Resten af dagen er til fri disposition i Aswan, hvor skibet ligger natten over. Der er også mulighed for at komme på ekstra udflugt til det smukke Lyd & Lysshow i Philætemplet om aftenen.

Dag 6: Abu Simbel – Edfu
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Tidlig morgen er der mulighed for en ekstra udflugt til Abu Simbel ca. 275 km syd for Aswan. Templerne med bl.a. de gigantiske statuer af Ramses II blev flyttet, da man i 1960’erne opførte Aswan-dæmningen, og de er nogle af de mest imponerende seværdigheder i Egypten. Der er også mulighed for ekstra udflugt til det nubiske museum i Aswan. Skibet sejler mod Edfu senere på eftermiddagen. Overnatning i Edfu.

Dag 7: Esna – Luxor
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Om morgenen sejler vi mod Esna, hvor vi besøger det lille Esna-templet før frokost. Skibet sejler igennem slusen ved Esna, og derefter fortsætter vi turen til Luxor, som vi når senere på eftermiddagen. Her er der mulighed for at komme på ekstra udflugt til Lys & Lyd-show i Karnaktemplet om aftenen.

Dag 8: Hjemrejse eller en ekstra uges ophold i Egypten
Morgenmad og let frokost er inkluderet.

Det er tid til at tage hjem eller at tage videre på en ekstra uges program i Cairo, Luxor eller i Hurghada.
Rejselederen giver besked om, hvornår du skal være klar til afgang fra skibet.

Hjem til Danmark fra Luxor og Hurghada:

Fra Luxor: Vi kører i bus fra Luxor til Hurghada (ca. 5 timer inkl. stop) og flyver videre til enten Billund eller København. 
Fra Hurghada: Vi flyver direkte fra Hurghada til enten Billund eller København (ca. 5 timer).

Kombiner din uge på Nilen med en ekstra uge i Egypten

Vi har mange spændende forslag til, hvordan du kan forlænge din ferie på Nilen med ekstra uge i Egypten på et af vores dejlige feriemål:

1) Kombiner Nilkrydstogtet med en ekstra uge i Cairo og Luxor eller i Cairo og Hurghada.
2) Kombiner Nilkrydstogtet med en ekstra uge i Luxor eller i Hurghada.

Du kan se alle programmerne under Rundrejser i Egypten og kombinationsrejser med Nilkrydstogt.

Programmet er vejledende og kan ændres. Det kan variere, hvor skibet ligger til kaj, samt hvilke dage de forskellige udflugter gennemføres. Ønsker du at deltage i de beskrevne udflugter, skal du tilkøbe udflugtspakken til Nilkrydstogtet samt evt. de nævnte ekstra udflugter.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Luften ombord på et fly er meget tør. På en 10 timers flyrejse mister din krop omkring to liter væske.

Vent venligst

Din anmodning behandles...