Fem fede fisk

Et smukt og skrøbeligt økosystem

Selv om de mest af alt ligner planter eller sten, er korallerne levende dyr, der får næring ved hjælp af fotosyntese eller ved at indfange forskellige mikroorganismer med deres små fangarme. Man skelner mellem bløde koraller og hårde koraller, der har et skelet af kalk.

Korallerne er årtier og århundreder om at udvikle sig til de smukke, farvestrålende formationer, som vi ser i dag, og en let berøring er nok til at skade dem. Derfor er det altid vigtigt at holde afstand til revet.

På revet lever koraller og fisk i en perfekt symbiose med hinanden. Hver især har de brug for hinanden for at overleve. Her kan du blive klogere på fem af de fiskearter, som du hyppigst støder på under snorkel- eller dykkerturen i Rødehavet.

Papegøjefisk

Papegøjefisken er en af de nyeste og mest almindelige fiskearter i Rødehavet. Den har fået sit navn på grund af sine spraglede farver og sin kulørte mund, der set tæt på godt kan ligne et papegøjenæb. Papegøjefisken lever primært af alger, som den skraber af døde koraller, og dens afføring lægger sig som sand på havbunden. Faktisk er papegøjefisken Rødehavets største sand-producent.

Vimpelfisk

Vimpelfiskene hører til de monogame fisk, der danner par for livet. Ofte vil du se dem stå to og to sammen tæt på koralrevet. Den lange vimpel, der rager op over vimpelfiskens hoved, er en forlængelse af dens rygrad, og hjælper den til at holde balancen i vandet. Vimpelfisken lever af plankton og svømmer ikke langt omkring, men holder sig tæt på sit foretrukne område.

Dragefisk

Dragefisken hører til de fisk, som man skal gøre sig lidt mere umage for at få øje på. Den er sky og gemmer sig gerne på havbunden eller mellem klipper og koraller. Til gengæld er den et imponerende og lidt frygtindgydende syn med sine mange finner og takker. Dragefisken er giftig, og berøring er meget smertefuldt, så husk at holde god afstand.

Picassofisk

Picassofisken er nemt at få øje på takket være de farvestrålende striber eller ”briller”, der ligger som et bånd over hovedet. Dette lidt skæve udtryk har gjort, at fisken er blevet opkaldt efter den kubistiske spanske maler Pablo Picasso. Picassofisken er meget forsigtig og opholder sig altid i nærheden af et sted, hvor den kan søge ly og forsvare sit territorium.

Klovnfisk (Nemo)

Takket være den populære tegnefilm “Find Nemo” er klovnfisken, bedre kendt som Nemo, koralrevets ultimative superstjerne. Klovnfisken kaldes også for anemonefisken, fordi den altid holder til tæt på en søanemone. Søanemonen er giftig for andre fisk og yder klovnfisken en effektiv beskyttelse mod de større fisk. Klovnfisk lever i små stimer med en enkelt, dominerende hun. Alle klovnfisk udklækkes som hanner, og når hunnen dør, udvikler den stærkeste han sig til stimens nye hun.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Verdens ældste, stadig eksisterende flyselskab er hollandske KLM. Det blev grundlagt i 1919. Året efter slog Qantas dørene op.

Vent venligst

Din anmodning behandles...