Lad ferien gå i fisk i Algarve

Du kan sejle, surfe, snorkle eller bare svømme dovent rundt i de azurblå vande. Under alle omstændigheder er du aldrig alene, for Atlanterhavet er nemlig hjemsted for masser af lækre fisk.

Lang tid før Albufeira blev kendt for sine lækre, hvide strande, var byen et lille fiskerleje, hvor havets gaver var indbyggernes vigtigste indtægtskilde.

Algarve er dog stadig lidt af et mekka for de, som elsker fisk. Langs hele den lange kyst hives der hver dag friskfanget fisk i land, som i hænderne på de lokale kokke bliver til en række delikat krydrede og smagsintense fiskespecialiteter.

Hermed en lille guide til nogle af de lokale fisk og retter, som du bør unde dig selv at at smage under et besøg ved Algarve-kysten.

Bacalao:

Bacalao er næsten hvad man kan kalde en portugisisk nationalret. Bacalao er tørret og saltet torsk, som man opbløder igen i vand for at fjerne saltet fra fisken. Oprindelig var bacalao fastemad, som man spiste på de dage, hvor kirken forbød de troende at spise kød. Bacalao findes i et utal af versioner, men ofte serveres den med kartofler, tomater og masser af olivenolie. Hvis du nogensinde har spist klipfisk, så har du allerede smagt den danske version af bacalao.

Cataplana:

Cataplana er navnet på den portugisiske wok, som bruges i vid udstrækning langs Algarve-kysten, især til fiskeretter. Den fyldes med masser af grøntsager, krydderurter og frisk fisk, olivenolie og måske en sjat hvidvin. Det tætsluttende låg gør, at cataplanaen fungerer som en lille dampovn, hvor maden tilberedes nænsomt og bevarer al sin saftighed og smag.

Sardiner:

Sardiner fanges i stimevis i farvandene langs Algarve-kysten og er en meget populær spise blandt den lokale befolkning. Sardinerne er så populære, at man hvert år i august holder en sardin-festival i byen Portimão, hvor du langs hele havnefronten kan spise friskfangede grillede sardiner i vildskab. Du tænker måske ikke på sardiner som noget delikat, men de kan faktisk være virkelig delikate, når de serveres rygende varme fra grillen.

Skaldyr:

På restauranterne finder du naturligvis også et bredt udvalg af forskellige lækre skaldyr. Camarão Portuguesa er en meget simpel ret, som smager helt vidunderligt med helt friske råvarer. Store friske rejer med skal steges i brusende smør og olivenolie sammen med masser af hele hvidløgsfed, duftende koriander og laurbærblade. De serveres brandvarme med et godt stykke brød, som bruges til at suge al den velsmagende væde op.

Sværdfisk:

Sværdfisk er meget almindelig på disse kanter. Fisken skæres som bøffer, pensles med olivenolie og krydderurter og får så en tur på en rygende varm grill. Kødet er meget delikat, og både smag og konsistens minder en del om tunfisken.

 

 

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Verdens korteste flyvetur er mellem Westray og Papa Westray i Skotland. Turen tager 47 sekunder.

Vent venligst

Din anmodning behandles...