Petra – Jordans lyserøde vidunder

Når du står foran indgangen til den to kilometer lange kløft, er det ikke til at fatte, at der gemmer sig et af verdens store vidundere, klippebyen Petra, for enden af kløften – og endnu mere ubegribeligt er det, at Petra rent faktisk er blevet opdaget midt i Edombjergene. Som du bevæger dig ned ad klippegangen, forsvinder al infrastruktur og alle hverdagstanker. Den smalle kløft suger dig ind i en tidslomme og spytter dig ud som opdagelsesrejsende i en tid langt fra vores. En tid, hvor hjem er en hule hugget ud af en klippe, og din vandhane er veludtænkte vandforsyningskanaler med rindende regnvand, der sikrer din overlevelse.

Ud af disse banale omstændigheder er vidunderet Petra udsprunget. Genialt – og ganske mystisk. På den smalleste passage af den to kilometer lange gåtur gennem kløften materialiserer det enorme, lyserøde vidunder – Al-Khazneh (Petras skatkammer) – sig under en skyfri himmel. Titlen viser sig værdig. Petra er forstummende storhed, der kan tage ordene selv fra dem, der lever af dem. Til gengæld fylder klippebyen dig med forundring over dets eksistens og centrifugerer dig med lykke. Lykke over at stå her som en anden Indiana Jones – uden at skulle bekæmpe nazister, finde den hellige gral, spise abehjerner eller redde kvinder i nød – med nydelse og optagelse af minder for livet som eneste mission. Ahh! Og Petra er virkelig et minde for livet. En oplevelse af de helt store, som du ikke må misse, når du er på disse breddegrader.

Om Petra

Petra, der betyder sten på græsk, er et arkæologisk område i Jordan, som siden 2007 har været anerkendt som et af verdens nye vidundere. Petra blev bygget i det tredje århundrede f. Kr. af nabatæerne og var deres hovedstad og handelscenter for karavanerne. Beboerne i Petra havde nemlig et så veludviklet vandforsyningssystem, at byen fungerede som en oase i ørkenen, mellem Det Døde Hav og Aqababugten. Petra befinder sig for enden af en to kilometer lang, meget smal kløft og er foruden sin imponerende indgang til byen kendt for de mange huse og huler, som er hugget direkte ud fra klipperne og store klippeblokke.

Undgå rideture

Selv om det kan virke idyllisk at ride de sidste kilometer til eller fra Petra på kamel eller hest, så lad være. Der står på skilte i området, at hestene er beskyttet af dronningen af Jordan, men sandheden er, at de bliver behandlet ekstremt dårligt. Hestene er derfor utilregnelige, og det samme er dem, der trækker dem.

 

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

70 % af flyene i dag er mere end 70 % mere energibesparende per sæde end flyene i 1960’erne.

Vent venligst

Din anmodning behandles...