Praktisk info om Luxor og Nilkrydstogt

Hvor lang tid tager det at flyve til Luxor?

Vi flyver altid til Hurghada på vores rejser til Luxor.

Flyveturen til Hurghada tager ca. 5 timer. Lander du sent på aftenen, overnatter du første nat i Hurghada og bliver kørt til Luxor efter morgenmaden. Herfra tager det ca. 30 minutter med direkte fly til Luxor (fra Hurghada).

Hvad betyder det, at det er helpension om bord på båden?

Helpension er inkluderet om bord på krydstogtsskibet og alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Morgenmad, frokost og middag serveres som regel som buffet og om eftermiddagen er der ofte te eller kaffe med kage. Alle måltider er inkluderet, men drikkevarer betaler du selv.

Priserne på drikkevarer er nær danske priser. der kan tilkøbes all inclusive (drikkevarer) til 1.400,- kr. pr. prs.

Serveres der alkohol i Luxor?

Udenfor de store hoteller eller krydstogtsskibene skal du ikke regne med at kunne bestille eller købe alkohol på alle cafeer eller restauranter, selvom mange efterhånden har fået alkoholbevilling. På skibet kan man godt købe øl og alkohol.

Hvad koster det at spise og drikke i Luxor?

Generelt får du meget for pengene på restaurant eller café i Luxor, og specielt er der smæk for skillingen når du spiser lokale retter som f. eks. falafel, tarnmiya, hummus eller den meget mættende ret Koshari: Pasta, tomatsovs, ris, bønner, kikærter og ristede løg. Frokost kan klares for under 50 kr. pr. person, og en middag med pasta, salat, steak eller noget fra det lækre egyptiske køkken koster meget sjældent over 100 kr. Det er noget dyrere på de store hoteller, og særligt alkohol på hoteller og krydstogtsskibe kan let løbe op. Fast food fra McDonalds eller Pizza Hut koster væsentligt mindre end i Danmark.

Hvilken valuta anbefales at tage med til Luxor?

Hvis du skal tage valuta med hjemmefra, hedder den lokale valuta egyptiske pund, og forkortes LE. Pund kaldes ofte for “Guinea” af de lokale. Hvis du har dollar, euro, engelske pund eller japanske yen vil de også kunne veksles til en fornuftig kurs. Dette gælder også for danske kroner eller anden skandinavisk valuta.

Hvilke kreditkort kan jeg bruge?

Mastercard, Visa, Visa Electron fungerer på de fleste hoteller og desuden i mange butikker. Diners Club og American Express er ikke lige så almindeligt accepterede.

Hvor lang tid tager det at køre fra lufthavnen?

Fra Luxor lufthavn til centrum og cornichen (Nilpromenaden) tager det lige knap 20 minutter.

Hvordan er prisniveauet generelt i Luxor?

Generelt får man utroligt meget for pengene i Egypten, og det gælder også for Luxor. Nogle fornøjelser som f. eks. en tur i hestevogn kan føles lidt halvdyrt hvis man ikke prutter om prisen (der kan forlanges hvad som helst fra 5 til 50 kr.). En taxatur fra Luxortemplet til dit krydstogtskib på 10 minutter kan koste op til 60 kr. eller måske 50 procent mindre hvis du har pruttet om prisen til at begynde med. Et måltid mad med en forret, hovedret og en sodavand eller øl kan fås for ca. 100 kr. på de mindre, enkle spisesteder, men du kan også betale væsentligt mere, nogle restauranter holder danske priser. Cigaretter er billige (10 kr.), en kop kaffe eller måske hellere et glas te koster et par kroner. Der er ikke så mange “rigtige” butikker, der er mest kopivarer i alle mulige afskygninger, men en pæn skjorte eller et par jeans kan fås fra 150-200 kr. Husk at prutte – ofte kan prisen halveres, eller endnu mere. Hvis du har mod på at købe guld, sølv eller juveler er der rigeligt at komme efter, men du skal nok vide noget om karat og den slags før du handler.

Kan man leje bil, motorcykel eller knallert i Luxor?

Ja, du kan leje bil, men vi fraråder det. For det første er det ganske begrænset, hvad du kan bruge bilen til, for det andet er det både nemmere og billigere at leje en taxa for en halv eller hel dag. Men aftal prisen i forvejen – og det er tilladt at prutte, også her.

Hvad er de mest børnevenlige hoteller?

Der er ikke det samme udvalg af hoteller i Luxor som i Sharm el Sheikh og der er næsten ingen hoteller der har All inclusive, men Maritim Jolie Ville Luxor er et meget fornuftigt bud. Hotellet har bl.a. tre store pools beliggende med fantastisk udsigt over Nilen, og børnepoolen har en lille vandrutsjebane. Her er også børne-zoo, legeplads, aktivitetsklub for børn, fodboldbane, volleyball, bordtennis, billard og joggingsti, der arrangeres fugleture, vandgymnastik og meget mere. Alle vores hoteller har dog pool, så mon ikke junior kan klare et ophold næsten ligegyldigt hvilket hotel du vælger?

Hvad koster en taxa?

Taxa i Luxor er ikke dyrt, men prisen skal forhandles. En tur gennem byen eller fra Karnaktemplet til den anden ende af byen, skal ikke koste mere end 40-50 egyptiske pund.

Hvor varmt er der om sommeren i Luxor?

Sommertemperaturerne er høje, men klimaet er tørt, og det føles ikke varmere end at rejse i f.eks. Grækenland om sommeren. Normalt ligger temperaturen mellem 30 og 35 grader i maj og juni, hvor de i juli og august kan komme helt op på 40-45 grader.

Hvor koldt er der om vinteren i Luxor?

Koldeste årstid er december, januar og februar – da er temperaturen som på en dansk sommerdag, det vil sige lige over de 20 grader, men nætterne kan være kolde med temperaturer på ca. 5 grader.

Hvad med drikkepenge, skal man give det?

Ja, drikkepenge er en væsentlig del af mange egypteres indtjeningsgrundlag, og tjeneren på restauranten, stuepigen, chaufføren på udflugtsbussen og andre i turistindustrien har en berettiget forventning om en mindre erkendtlighed.

Fra tid til anden kan man godt blive lidt irriteret over at blive spurgt om “bakshish” fra folk som åbenlyst ikke har ydet nogen form for service, og blot har gjort det til en levevej at få penge for ingenting eller meget lidt. Det kan f.eks. være ham, som uden at spørge læsser din kuffert op på en bagagevogn, eller ham som udpeger den bedste vinkel at tage et fotografi af solnedgangen, ham, der uopfordret følger dig over en trafikeret vej osv. osv. Giv ikke drikkepenge til dem, men gem skillingerne til de mennesker, der rent faktisk yder en eller anden form for service. Man bør ikke føle sig tvunget til at give drikkepenge, men gør det til dem der har fortjent det.

På vores Nilkrydstogt er drikkepenge til personalet, buschaufføren osv. en del af rejsen, og du bør beregne ca. 250 kr. pr. person i drikkepenge pr. uge.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Lufthansa er verdens største indkøber af kaviar med et indkøb på over 10 tons per år.

Vent venligst

Din anmodning behandles...