Rhodos – nord, syd øst eller vest?

Med sine 1400 km² er Rhodos en af de større, græske øer. Både i forhold til natur, klima og befolkningstæthed er der stor forskel på, hvor på øen du vælger at holde din ferie. Her er en oversigt, der kan inspirere dig til at vælge det helt rigtige feriested for dig.

Nordvest-kysten

På den nordvestlige kyst finder du flere af de mest populære feriebyer bl.a. Ixia og Ialyssos samt den vestlige side af Rhodos by. Dette område af øen er forholdsvis tæt befolket – både af turister og lokale. Her blæser det ofte, hvilket værdsættes af nogle – særligt i de varmest sommermåneder. Strandene på øens vestkyst består overvejende af sten, der er som regel bølger, og der bliver hurtigt dybt.

Sydvest-kysten

Den midterste og sydlige del af vestkysten er til gengæld langt mere uberørt. Jo længere syd for lufthavnen du kommer, jo mere vild og uberørt bliver naturen. Det er også på denne strækning, du blandt andet passerer Ataviros, der med sine 1215 meter er øens højeste bjerg.

Nordøst-kysten

Den nordøstlige side af øen starter med østsiden af Rhodos by efterfulgt af områder som Kalithea og Faliraki. I dette område bor der både mange lokale og mange turister, blandt andet fordi øens største hoteller ligger i Faliraki. I modsætning til den vestlige del så blæser det næsten aldrig på østkysten. Det betyder selvfølgelig, at temperaturen føles højere, hvilket dog kan være en fordel, særligt i ydersæsonen og om aftenen.

Østkysten

Strandene på østkysten består oftest af sand, i nogle tilfælde dog af småsten. Der er sjældent bølger, og på mange af strandene skal du langt ud, før det bliver dybt. Derfor er østkystens badestrande generelt børnevenlige.

Som det også er tilfældet på vestkysten, er østkysten mere og mere uberørt, jo længere sydpå man kommer. Samtidig bliver naturen mere vild og bjergrig. Syd for østkystens ikoniske vartegn, Lindos, bor der kun få lokale, og turistområderne er relativt små og rolige. Det gælder for eksempel Pefkos, Lardos og Kiotari og i særlig grad Gennadi. Samtidig er der ikke så meget trafik på vejene, hvilket er en stor fordel for dig, der gerne vil udforske øen på to hjul.

På midten

På midten af øen, særligt den sydlige del, er der mange små landsbyer, hvoraf mange virkeligt er et besøg værd. Midt på øens sydlige del finder du mange steder helt uberørt natur, hvilket giver mulighed for vandreture og hiking i topklasse.

Find dit hotel på Rhodos

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Verdens største hotel ligger i Malaysia. Det hedder First World Hotel og har 7.117 værelser og over 40 restauranter.

Vent venligst

Din anmodning behandles...