Smag på Toscanas hvide kæmpe

Foran os ligger en af Toscanas største og mest kendte gastronomiske specialiteter. ’Bistecca Fiorentina’ kalder man dette monstrøse stykke oksekød, som kommer fra det hvide Chianina-kvæg, som italienerne forguder. Andre steder i verden ville bisteccaen blive kaldt T-bonesteak. Men det er ikke ægte bistecca alla Fiorentina, hvis kødet ikke kommer fra det hvide Chianina-kvæg. De store køer er deciderede hvide kæmper og regnes for at være verdens højeste og tungeste kvægrace. Det er ikke ualmindeligt, at køerne vejer langt over et ton og måler tæt på to meter i højden. For 2000 år siden ofrede romerne dem til guderne i stor stil, men brugte dem også under ceremonier og triumftog, og når der skulle spises bagefter.

Kødet er grillet præcis som bestilt, og det er ikke alene supermørt, det er også pakket med smag. Chianina-kvæget vokser nemlig meget langsomt, og det er med til at udvikle smagen og strukturen i kødet. Tjeneren kommer forbi og hælder mere af den gode lokale Chianti i glasset, og vi har svært ved at forestille os, at livet kunne være meget bedre end lige her og nu. Fælles for mange af de italienske restauranter er, at de til fulde forstår, at man kommer meget langt med enkelhed og råvarer af god kvalitet. Måske er der færre retter at vælge imellem på kortet, men til gengæld er de virkelig gode.

Man skal derfor heller ikke blive overrasket, når man bestiller en bøf, og den ankommer til bordet uden tilbehør. I Italien spiller hovedingrediensen den altafgørende rolle, og vil man have salat eller kartofler til, skal de som regel bestilles ved siden af kødet.

Kødet er så godt, at den italienske Michelin-restaurant Era Ora i København som den eneste danske restaurant i Danmark importerer og serverer det eftertragtede kød for deres gæster.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Lufthansa er verdens største indkøber af kaviar med et indkøb på over 10 tons per år.

Vent venligst

Din anmodning behandles...