Spis godt i Tyrkiet

Nyd retterne hver for sig, eller bestil et helt bord med de delikate mezes, der både kan indtages som forret eller som et helt måltid i sig selv. Se her, hvilke retter du ikke må gå glip af, når du holder ferie i Tyrkiet.

Köfte: Saftige, krydrede kødboller med pinjekerner og bredbladet persille, der ofte serveres i en delikat tomatsovs.

Döner kebap: Tilberedt af kylling eller kalv og smager helt anderledes end den version, du kender fra grillbarerne herhjemme.

Ayran: Læskende youghurtdrik.

Simit: Rund ring af lyst brød drysset med sesamfrø, som du ofte finder i morgenmadsbuffeten. Smager krydret og saftigt.

Dolma: Vinblade fyldt med ris og/eller kød.

Menemen: Forfriskende grønsagsret med aubergine, tomater og peberfrugter, der serveres med yoghurt og tomatsovs på alle tider af døgnet.

Pilaki: Hvide bønner tilberedt med hvidløg, tomatpure og gulerødder.

Kalamar: Kendt herhjemme som calamari, de fristende, friterede eller grillede blæksprutteringe.

Pide: Tynd, tyrkisk pizza, der er skøn som snack midt på dagen.

Kisir: Lækker bulgursalat med bredbladet persille og tomatpure.

 

 

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Verdens ældste, stadig eksisterende flyselskab er hollandske KLM. Det blev grundlagt i 1919. Året efter slog Qantas dørene op.

Vent venligst

Din anmodning behandles...