Tag på en spændende tur til Etnas lavamarker

Nogle vil nok hævde, at en tur til Sicilien ikke er komplet, før du står på toppen af øens ultimative vartegn – den store og smukt formede vulkan Etna, som mægtigt rejser sig 3.329 meter over havets overflade.

Vulkansk verdensarv

Fra samlingspunktet ’Refugio Sapienza’ i 1900 meters højde tager vi kabelbanen det sidste stykke op til de store kratere. På vej op i den lille vogn har vi en formidabel udsigt over øen, og man forstår nemt, hvorfor hele dette sted i 2013 fik en velfortjent plads på Unescos Verdensarvsliste.                     

Etna er Europas højeste aktive vulkan, og samtidig er den en af verdens mest aktive vulkaner. Den vulkanske jord er enormt frugtbar, og på Etnas skråninger finder man derfor utallige vinmarker og frugtplantager, som nyder godt af den gode eksponering og den rige jord. Hele området omkring Etna har status af nationalpark og er da også meget smukt at gå på opdagelse i. Lavlandet er beplantet med vinmarker og olivenlunde, men som man bevæger sig op ad bjerget, forandres terrænet mærkbart. Pinjetræerne begynder at dominere og giver længere oppe plads til birketræer, inden væksten til sidst stopper og bliver til et goldt og rustrødt landskab af lavamarker formet af udbrud gennem millioner af år.

Etna må og skal opleves, hvis du er så heldig at befinde dig på Sicilien.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Bangkok er den mest besøgte by i verden. Hvert år besøger mere end 20 mio turister Bangkok.

Vent venligst

Din anmodning behandles...