Tips til den bedste snorkeltur

Følg med under overfladen

At snorkle i Rødehavet er vanedannende. Har du først en gang oplevet de nysgerrige fisk på nært hold, og fortabt dig i den uendelige stilhed og det hypnotiserende farvespil under havoverfladen, er det umuligt ikke at vende tilbage igen og igen. Det er en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du holder ferie i Egypten.

En sport for alle aldre

Uanset aller og kondition kan du lære at snorkle – det kræver kun basal svømmeteknik og det rette udstyr. Saltindholdet i Rødehavet er meget højt og skaber en naturlig opdrift, så du nemt kan ligge og flyde i overfladen.

Investér i en snorkelmaske af god kvalitet og svømmefødder, der sidder behageligt på din fod. Både på de fleste hoteller og i de fleste butikker i Rødehavet kan du købe et sæt snorkeludstyr for ca. 100-200 LE.

Gode råd til dit udstyr

Prøv masken. Passer den ikke til din ansigtsform, vil der trænge vand ind i øjne og næse. Det føles ikke rart, og du vil heller ikke kunne se ordentligt.

Du prøver masken således: Fjern alt håret fra ansigtet, og tag masken op foran øjne og næse. Træk derefter vejret ind gennem næsen. Bliver masken siddende, passer den. Fortvivl ikke, hvis den ikke passer, så skal du bare have en anden model.

Har du skæg, vil masken have vanskeligt ved at slutte helt tæt. Trim derfor dig skæg mest muligt, og dæk dit skæg med et tykt lag vaseline. Det kan holde det meste vand ude.

For at undgå, at masken dugger til, så du ikke kan se noget, kan du spytte i masken og gnide spyttet ud over glasset, inden du hopper i vandet. Herefter kan du skylle masken i vand, inden du tager den på. Det lyder lidt ulækkert, men enzymerne i dit spyt forhindrer, at der dannes dug på glasset.

Sørg for, at maskens elastik ikke sidder for løst eller for stramt. Det kan give hovedpine, og der kan trænge vand ind. Elastikken skal sidde midt på baghovedet og må ikke være snoet.

Vent med at tage snorklen i munden, til du er hoppet i vandet. Så undgår du at få vand i munden.

Husk at tage svømmefødderne på, inden du hopper i vandet.

Slap af

Når du er kommet i vandet med udstyret på, lægger du dig på maven, så du har hovedet i en vinkel på cirka 45 grader.

Træk været som normalt, og spark forsigtigt med svømmefødderne for at komme langsomt fremad langs med revet.

Det bedste er at ligge helt stille og roligt og lade sig føre med strømmen. Jo mere ro, der er omkring dig, jo mere ser du, og jo flere fisk kommer der.

Husk: At snorkle er ikke et kapløb om at komme hurtigst frem. Det er ganske enkelt en rigtig god og oplevelsesrig måde at slappe af og nyde ferien på.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Boeing 747-flyene har på verdensplan tilbagelagt mere end 78 billioner kilometer, svarende til 101.500 ture til månen tur/retur.

Vent venligst

Din anmodning behandles...