Toscanas flydende ambassadør

Fra bakketoppen åbenbarer Toscanas berømte, bakkede landskaber sig i al deres brogede skønhed. De bølgende kornmarkers gyldne farver blandes på smukkest tænkelige vis med vajende, vindblæste cypresser, vinmarker og olivenlunde, som leverer de smagfulde råstoffer til nogle af Toscanas fineste landbrugsprodukter.

Vi befinder os i den lille landsby Montalcino i Toscana, kun 120 kilometer fra Toscanas hovedby Firenze. Her – og kun her – fremstilles den fantastiske rødvin Brunello di Montalcino. Landsbyen ligger perfekt placeret på en bakketop, hvorfra man har en herlig udsigt over de omkringliggende marker, som hvert år leverer basismaterialet til Brunelloen, som er en af Italiens allerbedste rødvine. Vinen er fremstillet på en særlig klon af druen sangiovese – en af de bedst kendte italienske druesorter – og samtidig druen, der udgør rygraden i en anden af Toscanas berømte vine, Chianti-vinen.

Her i Montalcino, hvor man i øvrigt er velsignet med nogle af de varmeste og tørreste vejrforhold i Toscana, kalder man kærligt sangiovese-druen for ’brunello’, som betyder ’den lille brune’. På disse kanter mener man – med rette – at druen kan noget helt særligt, og derfor må vinen kun kaldes Brunello, hvis den består udelukkende af sangiovese-druer fra området. Den allerførste årgang blev fremstillet i 1888 af producenten Biondi-Santi, og siden har vinen taget verden med storm. Brunello di Montalcino er nu en af verdens mest berømte og eftertragtede rødvine.

I Montalcino er der mange muligheder for at nyde både vinen, de suveræne lokale råvarer og de inspirerende omgivelser. Snyd ikke dig selv for et besøg på en vingård, hvor vinbønderne gæstfrit tager imod og som regel uden beregning lader dig smage deres dejlige vine. Mange vingårde tilbyder endda overnatning med fine faciliteter, så man kan holde ’bondegårdsferie’ på ægte toskansk manér og dermed komme tættere på vinen og de mennesker, der fremstiller den.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Lufthansa er verdens største indkøber af kaviar med et indkøb på over 10 tons per år.

Vent venligst

Din anmodning behandles...