Toscanas kastanjer, svampe og olivenolie

De taler nemlig for sig selv ved en meget høj kvalitet. I Toscana er særligt grøntsager og bælgfrugter populære. Faktisk kaldes toscanerne for mangiafagiolii – bønnespisere. Derudover er grill og udendørs-tilberedning af kød meget udbredt. Toscanerne elsker at gå på jagt… Kastanjer bruges meget i bjergene både som mel, i pandekager, supper og kager. Og selvfølgelig samles der mange funghi – svampe – som markederne bugner af i efteråret.

Olivenolien er dog den allervigtigste ingrediens. I Toscana er man meget stolt af sin berømte olie, oliventræerne trives perfekt i det fugtige tempererede klima. Olien er meget forskellig fra egn til egn og svinger i sødme, smag og farve. Og så er der selvfølgelig Chiantien, rødvinen der har sit navn efter den egn, den er dyrket i siden  1000-tallet, og som strækker sig mellem Firenze og Siena. Toscana har en lang række andre gode vine, ofte på en blanding af Sangiovese og Cabernet Sauvignon, den franske drue som trives rigtig godt i Toscana.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Lufthansa er verdens største indkøber af kaviar med et indkøb på over 10 tons per år.

Vent venligst

Din anmodning behandles...