Tre udødelige klassikere fra det græske køkken

Feta-salat:

Den græske fetasalat er gastronomisk enkelhed i smukkeste form. Solmodne tomater og agurk, en cremet og blød fetaost krydret med lidt urter og en olivenolie af god kvalitet giver en ret, som er helt uimodståelig i den græske sommervarme. Så længe de enkelte råvarer er gode, går man aldrig galt i byen med denne klassiker.  

Dolmades:

Dolmades er et godt eksempel på en af de utallige græske ’mezes’, som man kan hænde at støde på under sin ferie. Mezes er et navn for de små deleretter, som typisk indleder et måltid på en græsk restaurant. Dolmades er vinblade, der som oftest  er fyldt med grøntsager  eller avgolemono, en sauce på citron og æg. Det er en frisk og syrlig hapser, som eksisterer i utallige versioner. Du vil garanteret møde den på din rejse rundt i Grækenland. 

Moussaka:

Moussaka er det græske svar på italienernes lasagne. Lige som det er tilfældet med lasagnen, findes der utallige lokale variationer af moussaka. Som hovedregel er moussakaen baseret på en bund af auberginer, som er stegt møre i olivenolie. Ovenpå lægges en kødsauce af hakket lammekød, hvidløg og urter, mens det øverste lag består af en æggecreme, som hæver op og og bliver sprød på toppen, når moussakaen bages færdig.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Louvre er verdens mest besøgte museum med over 9 mio besøgende om året.

Vent venligst

Din anmodning behandles...