Tyrkernes Alanya

Hvorfor tror du, Alanya er så populært?

”Alanya er, ligesom resten af Tyrkiet, turistet men på en rigtig god måde. Der er en masse skønne mennesker, et fantastisk byliv, cool barer og lækre restauranter, MEN samtidig er der store kulturelle og historiske oplevelser. Du kan således få både kultur og badeferie i én rejse og inden for kort afstand. Du skal ikke køre i bus i seks timer for at opleve store ting. De historiske ting er lige ved siden af hinanden,” forklarer Christina Rytter.

 

Hvad har overrasket dig mest ved Alanya?

”At det er en så velfungerende by. De lokale er vant til at have feriegæster og er meget servicemindede. ALT fungerer bare! Hotellerne er ekstremt gode til at dække alle behov for både familier og par, unge som ældre. Det samme gør sig faktisk gældende for byen generelt. Mange tror, at Alanya er en ungdomsdestination med konstant fis og ballade, men det er det ikke – du skal bare vide, hvor du skal tage hen. Det har overrasket mig.”

 

Hvad gør du som noget af det første, når du kommer til Alanya?

”Jeg køber en frisk, kogt og saltet majskolbe på havnepromenaden og nyder den, mens jeg ser skibene sejle ind efter dagens udflugter.”

 

Tyrkiet har et spændende køkken – hvad går du efter på menukortet i Alanya?

”Tyrkerne er rigtig gode til at lave slowfood, min favorit er ottomansk gryde – en speciel kebabgryde, hvor kødet har simret i lang tid, og herefter bliver serveret i en potte, der slås hul på.”

 

Hvad drikker du til det?

”En god tyrkisk øl som Efes. Herefter kan du nyde en tyrkisk te til de traditionelle, søde turkish delights. Jeg kan bedst lide deres milde æblete.”

 

Hvor nyder du disse herligheder?

”Nede i udkanten af havnen, tæt på ’Det røde tårn’. Her ligger nogle skønne restauranter med udsigt over havet og de store, gamle piratbåde, som de virkelig har gjort meget ud af.”

 

Hvad slæber du med hjem i kufferten fra Alanya?

”Lædervarer, smykker og krydderier. Der findes store huse i flere etager med alt lige fra minkpelse til mere cool læderjakker, lækre punge, bælter og unikke smykker i god kvalitet.”

 

Når du sidder hjemme i Danmark en kølig regnvejrsdag, hvad savner du så mest ved Alanya?

”Hvad savner jeg ikke?! Jeg kan rigtig godt lide Alanya – de flotte strande, det turkise hav og den dejlige temperatur. Jeg savner nok mest af alt varmen – både den fra solen og folket. De lokale er virkelig nogle søde, hjælpsomme mennesker.”

 

CHRISTINAS MUST TRIES FRA ALANYA

Byrundtur

Der ser vi blandt andet ’Det røde tårn’ (Kizil Kul) fra 1226, der bliver opfattet som byens varemærke, spadserer langs den skønne havnepromenade og oplever Alanyas kystlinje set udefra på en sejltur.

 

Dim og Damlatas drypstenshuler

De siges at være helbredende for blandt andet astmatikere. Den mindste af de to huler, Damlatas, er derfor ofte lukket i formiddagstimerne, så lokale med luftvejsproblemer kan sidde og indånde den helende luft. Dim er væsentligt større, 360 meter dyb, og ligger lidt uden for byen.

 

Jeep safari

Kun et kvarters kørsel fra Alanya centrum ligger de vildeste, grønne naturskønne områder. Her oplever du et helt andet Tyrkiet – et frodigt bjerglandskab med lokale, små byer, hvor du ser en mere autentisk side af Tyrkiet. Du bliver kort sagt kastet ud fra et feriemekka med ordnede forhold ned i et charmerende, lokalt bondeliv med frugtplantager og marker.

 

Et anderledes Alanya

Krydr de traditionelle udflugter med lidt lokalt stjernestøv inden og uden for byen.

 

Det lokale frugtmarked

Her sidder de lokale på tæpper med hjemmedyrkede frugter, grøntsager og krydderier – en meget autentisk oplevelse.

 

Tur langs havnepromenaden

Gå forbi Atatürk-statuen, grundlægger af det moderne Tyrkiet, og helt ned i bunden af havnepromenaden. Her kommer du til et mere øde strandområde, hvor du kan gå skønne måneskinsture eller ligge lidt mere privat om dagen.

 

Alanya set fra bjergene

Tag op til bjergskråningen bag Alanya, cirka tyve minutters kørsel fra centrum, hvor du finder de fineste bjergtarasser, hvor du kan nyde udsigten over byen og den turkise kystlinje.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Verdens korteste flyvetur er mellem Westray og Papa Westray i Skotland. Turen tager 47 sekunder.

Vent venligst

Din anmodning behandles...