facebook
Rhodes Roads 2

Kombiner sol, strand og afslapning med sport og aktiviteter

Gennem de senere år har flere og flere cykelentusiaster fået øjnene op for Rhodos som cykeldestination. Især midt på øen og i de sydlige områder er der god plads på vejene, der som oftest er af fin kvalitet. Samtidig er der virkelig mulighed for at få nogle højdemeter i benene i de bjergrige egne af øen.

Foretrækker du mountain bikes, er mulighederne ligeledes enorme. Øen byder på et stort udvalg af ruter for både begyndere og øvede, navnlig på den sydlige del. Vi samarbejder med Rodos Cycling, der har mange års erfaring med at arrangere guidede cykelture på øen, og som står for udlejning af både racercykler og mountainbikes af høj kvalitet.

Eksempler på udlejningscykler

Orange Valley Route

Orange Valley Route er perfekt til alle på mellemniveau og for hele familien med grundlæggende erfaring (3 timer). Starten går i Massari, en gammel traditionel græsk landsby . Først kører vi gennem det grønne område kaldet Orange Valley, hvor tusindvis af citrustræer giver lugtesansen en utroligt kick. Videre gennem den charmerende landsby Charaki med Feraklos-slottet højt hævet over den lille havn. Her har du mulighed for at få en forfriskning og nyde udsigten.

Vi følger vejen langs havet til landsbyen Kalathos, hvor vi drejer fra for at besøge et lille ortodokst kloster, Moni Kamiri, beliggende på en bakke, et smukt stop for mange pilgrimme. Efter pausen ned ad bakke til landbyen Massari, som var vores udgangspunkt. Vi er retur med en usædvanlig cykeloplevelse og smukke minder.

Sværhedsgrad: 2

Længde km: 27,56

Max. højde m: 126

Højdemeter i alt: 298

Valley Of Butterflies (Off-road)

For de mere erfarne ryttere på et godt fitness-niveau tilbyder vi her en guidet off-road tur på grusveje. Du skal have et godt energiniveau for at få det optimale ud af denne tur.

Stille og rolig kørsel langs kysten og videre ind i det omkringliggende og bakkede landskab. Vi kommer forbi det smukke Thari-klosteret, landsbyerne Laerma og Asklipio samt Kiotari-bugten.

Sværhedsgrad: 4

Længde km: 48,27

Max. højde m: 321

Højdemeter i alt: 618

Thari Trophy Route

Thari Trophy Route er for dig, der er vild med landevejskørsel på racercykler, men som ikke lader chancen gå fra sig, når det gælder “bjergkørsel” i et fornuftigt tempo.

Stille og rolig kørsel langs kysten og videre ind i det omkringliggende og bakkede landskab. Vi kommer forbi det smukke Thari-klosteret, landsbyerne Laerma og Asklipio samt Kiotari-bugten.

Sværhedsgrad: 4

Længde km: 34,31

Max. højde m: 361

Højdemeter i alt: 705

Rhodes Town Route

Cykeltur perfekt til alle i almindelig form og for hele familien med grundlæggende cykelerfaring. Rhodos by er uforglemmelig med den monumentale fæstning med sin middelalderlige atmosfære og den omkringliggende havn. At besøge alle højdepunkterne i til fods kan være trættende, og på en bustur vil du ikke rigtig føle ånden i denne smukke by. Så den bedste måde at opdage dette storslåede sted er på cykel!

Vi besøger de smukkeste steder i Rhodos by på nye mountainbikes: Akropolis på Monte Smith, De middelalderlige mure rundt om den gamle bydel, Mandraki-havnen, Akvariet og Stormesterens Palads.

Sværhedsgrad: 2

Længde km: 21,87

Max. højde m: 100

Højdemeter i alt: 211

Faliraki - 7 Springs Route

Cykeltur perfekt til alle på mellemniveau samt for hele familien med medium erfaring. Vi følger kystvejen forbi det ene sted smukkere end det andet, fra Profitis Amos til Ladiko, Antoni Quinn Bay, Traganou Bay og Afandou Beach. Vi følger vejen til landsbyen Kolimbia til 7 Springs for at nyde en sodavand eller en kop kaffe i den smukke skov.

På tilbagevejen kører vi gennem olivenlunde og små landsbyer og ser øen fra et helt nyt perspektiv og du er retur på hotellet med med smukke minder og nye oplevelser.

Sværhedsgrad: 3

Længde km: 52,47

Max. højde m: 108

Højdemeter i alt: 429