16 juni 2021

De bedste restauranter i Luxor

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
12 minutter
Inspiration
3,288 andre
Sharing is caring
Del med andre

De bedste restauranter i Luxor

Sofra – den bedste egyptiske

Sofra er indrettet i et af Luxors gamle, fine huse og er en af de restauranter i Luxor, som serverer lokalt køkken med et moderne twist. Sofra har et stort menukort med mezze, supper, ris, fisk, kød, søde desserter og masser af frisklavede juicer. På varme aftner er det skønt at sidde på den dejlige udendørs terrasse. Sofra fungerer også som café, hvor du kan drikke en kop kaffe eller te og ryge en vandpibe. Der severes ikke alkohol på Sofra.

Sofra ligger i Muhammad Farid Street, ikke langt fra togstationen. Da restauranten ligger i en lille sidegade, kan den være svær at på øje på, men spørg trygt de lokale om vej – restauranten er almindeligt kendt i lokalområdet. Giv evt. en skilling som tak for hjælpen.

Miyako – den bedste japanske

Det virker måske mærkeligt med en japansk sushirestaurant midt i Luxor. Men Miyako er stedet, hvis det skal være rigtig godt. Miyako har deres egen japanske kok, og selvom der ikke er noget egyptisk over det, er det alligevel et af byens bedste spisesteder. Her kan du få sushi og andre japanske specialiteter, også tappanyaki.

Miyako ligger på Hotel Sonesta St. George. Henvend dig i receptionen, så viser de vej. Pæn påklædning er velanset, og det forventes, at herrer bærer lange bukser og lukkede sko.

Africa – arkæologernes stamrestaurant

Færgen, der sejler mellem øst- og vestbredden 24 t i døgnet, koster et egyptisk pund eller to hver vej og er en oplevelse i sig selv. Africa er stedet, hvor du kan være heldig at møde en eller flere af de arkæologer, der arbejder ved de mange udgravninger på Luxors vestlige bred. Africa tilbyder solid, egyptisk mad i rigelige portioner til en billig penge. Her serveres ikke alkohol, men tjenerne kan som regel kan fremtrylle en enkelt øl eller to mod betaling.

Africa ligger på Vestbredden. Fortsæt ligeud, når du går af borde i færgelejet. Restauranten ligger ca. 300 m længere fremme på højre hånd.

Nile Valley – den bedste udsigt

Restauranten ligger på en delvist overdækket tagterrasse på Hotel Nile Valley på Luxors vestlige bred. Ude på tagterrassen serveres der enkel, egyptisk mad og kolde øl, og mens du spiser, kan du nyde den klassiske udsigt over mod byens lys på Nilens østlige bred. Særligt synet af Luxor-templet, hvis søjler og porte er oplyste om aftenen, er hele udflugten værd.

Nile Valley ligger på Vestbredden til venstre for færgelejet. Se efter bygningen med rødbrune striber.

Sofitel Winter Palace – ægte kolonicharme

Hvis du skal imponere din kæreste, dine venner eller dine svigerforældre, er dette stedet. Old Winter Palace er Luxors mest mondæne hotel og har huset et væld af kendisser lige fra Agatha Christie til Hillary Clinton. Nyd eksempelvis en middag på 1886 Restaurant, der serverer finere fransk cuisine, indled aftenen med en drink i hotellets eksklusive, historiske bar, eller forkæl dig selv med en elegant high tea på hotellets terrasse.

Sofitel Winter Palace ligger på cornichen i Luxor lige ved siden af Luxor-templet.

Also interesting