facebook

Dagsdyk og dykkerkursus i El Gouna med Orca Dive Club

Vores dykkercenter i El Gouna

Orca Dive Clubs er en af dykkerpionererne i Rødehavet og indviede i 1991 det første dykkercenter i Hurghada. Siden er der kommet flere til, og vi startede samarbejdet med Orca Dive Clubs omkring 2008. I dag bruger vi Orca i El Gouna, Soma Bay, Safaga og Wadi Lahmy.

Orca Dive Club i El Gouna

ORCA Dive Club i El Gouna ligger i den legendariske Turtle’s Inn direkte ved Abu-Tig Marina, havnepromenaden i El Gouna, som også er kendt for sine atmosfæriske havnefestivaler.

Når du bestiller dykning i El Gouna, sørger vi for, at du bliver hentet på dit hotel om morgenen og bragt retur efter endt dykning. Transporttiden er mellem 10 og 25 minutter afhængig af hotellets beliggenhed.

Sådan bestiller du

Bemærk, du kan bestille dagsdyk og dykkerkursus under Udflugter under det enkelte hotel i din rejsebestilling. Eller du kan ringe eller skrive til os på mail@atlantisrejser.dk, så hjælper vi gerne.

Dagsdyk for certificerede dykkere

Dykningen i El Gouna er virkelig attraktiv pga. de mange forskellige dykkesteder og især muligheden for vragdyk. Der er adgang til næsten 30 dykkersteder, hvoraf nogle er endda ganske berømte vrag. Et højdepunkt er helt sikkert et besøg på Thistlegorm, nok det mest berømte vrag i den egyptiske del af Rødehavet. Også Abu Nuhas med sine fire velkendte vrag Ghannis D, Kimon M, Chrisoula K og Carnatic er inden for rækkevidde samt ikke mindst den 120 meter lange Rosalie Møller.

I syd grænser dykkerregionen op til Hurghadas legendariske nordlige områder såsom Carless Reef, Umm Gamar og Shaab Rur. De nordlige områder på den anden side er helt eksklusive for dykkere fra El Gouna. Du har sikkert hørt om revene Bluff Point eller Umm Usk? Glæd dig.

Krav til dig som dykker

For at deltage i den almindelige dykning skal du som minimum have et anerkendt Open Water Diver-certifikat samt udfylde en Medical Statement uden anmærkninger.

Nogle dyk kan kræve lidt mere af den enkelte dykker pga. strøm og dybde, og her kan dykkercentret/myndighederne kræve et større antal loggede dyk og højere certificering som fx Advanced Open Water eller dybdespeciale for at komme med. Det er derfor altid din erfaring, der afgør niveauet på turen.
Er der nok tilslutning, kan dykkercentret også arrangere ture til fx Thistlegorm (mod tillæg).

Hvordan kommer du til dykkercenteret?

Der er gratis shuttle service til og fra samtlige af vores hoteller i El Gouna. Vi sørger med andre ord for, at du bliver hentet på dit hotel på et aftalt tidspunkt, og efter en dag fuld af dykning sørger vi også for, at du kommer tilbage til hotellet igen.

Priser for dagsdyk i El Gouna

For at købe dagsdyk tilvælger du blot dine ønsker i din almindelige hotelbestilling her på hjemmesiden. Bemærk, der skal være et interval på mindst 24 timer fra  dit sidste dyk til flyafgang.

Dagsdyk
1 dag 2 båddyk* Kr. 638
2 dage 4 båddyk* Kr. 1128
3 dage 6 båddyk* Kr. 1548
4 dage 8 båddyk* Kr. 2018
5 dage 10 båddyk* Kr. 2498

Dagsdyk inkluderer pr. dag
• 2 båddyk
• Fyldt tank og bly
• Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret
• Transport hotel-dykkercenter t/r

Dagsdyk inkluderer ikke
• Local fees ca. 14 € pr. dykdag – betales lokalt
• Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
• Evt. mulighed for et 3. dagsdyk, ca. 25 € – betales lokalt
• Mulighed for lokalt at tilkøbe dagsture med 2 dyk mod lokalt tillæg til Rosalie Moller (20 €) og Dolphin House (12 €)
• Trykkammerbidrag pr. dag: 1 € – betales lokalt (frivilligt)
• Vi tager forbehold for evt. afgifter og fees, der måtte blive indført eller ændret af de lokale myndighederne efter bestilling af rejsen.

Dykkerkurser og certifikater

Vil du gerne opleve den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade men har endnu ikke dykkercertifikat? Så er Rødehavet det helt rigtige sted at starte. Her er enestående dykkeroplevelser for både nybegyndere og øvede.

Dykning er ikke kun for de voksne. Allerede fra børnene er otte år gamle, kan de begynde på lavt vand, og fra de er 10 år, kan de tage Junior Scuba Diver – eller Junior Open Water Diver-kurser. Bemærk, at Orca Dive Clubs uddanner efter SSI og PADI-konceptet.

Dykning og helbred

Deltagelse i et dykker-kursus forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring.

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret. Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Vi anbefaler, at du bestiller dykkerkurser hjemmefra, for så er du sikret en plads på holdet.

Discover Scuba-dyk, pris kr. 758

Vil du gerne lige teste den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade, inden du evt. bestemmer dig for at tage et dykkercertifikat? Så er et Introdyk i El Gouna det helt rigtige sted at starte. Vores dykkerinstruktør forklarer om udstyr og sørger for, at du er klædt godt på til at opleve verdenen under overfladen. Discover Scuba indeholder 1 pooldyk og 2 båddyk og er inkl. fuldt udstyr.

Open Water Diver-kursus, pris kr. 2.518*

Dette begynderkursus tager 3-4 dage at gennemføre og inkluderer to dagsture på havet med dykkerbåd, hvorfra der dykkes to gange pr. dag. Før dette får du indføring i dykning via dyk på lavt vand eller i pool samt en grundig teorigennemgang. Med Open Water-beviset i hånden må du dykke over det meste af verden ned til 18 meters dybde.

Alt udstyr er inkluderet i kursusprisen.

Advanced Open Water, pris kr. 2.078*

Advanced er en udbygning af Open Water-certifikatet, hvor du efter endt forløb må dykke ned til 30 meters dybde. Kurset tager som regel to dage at gennemføre og inkluderer fem dyk. 

Open Water-kursus Referral (2 dage med 4 dyk), pris kr. 1.828*

Der er åbenlyse fordele ved at tage dit dykkercerfikat i Danmark, men vil du helst undgå at bruge kostbar ferietid på at terpe dykkerteori? Og at lave træningsdyk i en kold dansk sø, hvor du ikke kan se en hånd for dig? Så tag dykkerteorien og pooløvelserne hjemmefra med danske instruktører og materiale. Med en referral (en henvisning) kan du gennemføre den sidste del af kurset blandt farverige fisk og koraller i blåt, tropisk vand. What’s not to like?

Refresher Course, pris kr. 518

Har du ikke dykket de sidste 12 måneder, skal du have et genopfriskningskursus, et Refresher Course, før du må dykke igen.

*Kursusprisen er ekskl. undervisningsmateriale og certifikat, som koster ca 70 €, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.