facebook

Dagsdyk og dykkerkursus i Hurghada med James & Mac

Bemærk, du kan bestille dagsdyk og dykkerkursus under Udflugter under det enkelte hotel i din bestilling. Eller du kan ringe eller skrive til os på mail@atlantisrejser.dk, så hjælper vi gerne.

Farvandene på Egyptens østkyst har altid været et populært dykkerrejsemål. Nogle af Rødehavets mest navnkundige rev og vrag nås nemt med dagsbåd fra Hurghada. Mange af dykkerstederne her vejer tungt på de flestes top 10, og ét besøg er sjældent nok.

Tænker du på at tage dykkercertifikat og selv få syn for sagen, er Hurghada et godt bud. Her er masser af beskyttede områder, hvor du og din instruktør i ro og mag kan koncentrere jer om uddannelsen og samtidigt få en helt unik oplevelse under havets overflade.

Dykning og helbred

Deltagelse i dykning og dykker-kurser forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af fx epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring. 

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat, Referral og Advanced Open Water under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret.

Du kan også bruge Diver Medical Questionnaire fra Undersea & Hyperbaric Medical Society.

Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Vores dykkercenter i Hurghada

I Hurghada har vi i flere år haft et godt samarbejde med James & Mac Diving Center/Blue Water Diving, som lever op til vores høje krav i forhold til professionalisme og sikkerhed. Dykning er sjovt, men det er også en aktivitet, som skal tages seriøst. James & Mac Diving Center/Blue Water Diving har mere end 25 års erfaring i Rødehavet og har dykkercentre i både den nordlige og den sydlige del af Hurghada. Så sparer du transporttid fra dit hotel.

Her under kan du læse mere om dagsdyk og dykkercertifikat, hvad det koster, og hvordan du bestiller det. Bemærk, at James & Mac uddanner dykkere efter Padi-konceptet.

Dagsdyk for certificerede dykkere

At bestille dagsdyk til din ferie i Hurghada er det nemmeste i verden: Find det hotel, du gerne vil bo på, og vælg under Udflugter i din bestilling det antal dagsdyk fra 1 til 5 dage, du gerne vil tilkøbe. Du skal ikke spekulere over at vælge center. Det klarer vi for dig helt automatisk i forhold til dit hotelvalg. Du bliver hentet på dit hotel om morgenen og kørt tilbage igen efter endt dykkerdag.

Der er stor variation på koralrevene fra nord til syd. I nord er det primært koralsøjler og toppe på sandbund, og jo længere sydpå du kommer, jo tættere kommer selve koralrevet på kysten. Man ser typisk napoleonsfisk, papegøjefisk, musketerfisk, juvelfanebarser, muræner, klovnfisk, havaborrer, dragefisk, kirurgfisk, kuglefisk, flagermusfisk og trompetfisk.

Vi arrangerer heldagsture med 2 dyk samt ture til vrag som Thistlegorm, Rosalie Moller og Abu Nuhas-vraget. Så vidt det er muligt, fordeles gæsterne i bådene efter både ønske og erfaring. Der er desuden mulighed for at dykke lige ved dykkecenteret.

Krav til dig som dykker
For at deltage i den almindelige dykning skal du som minimum have et verdensanerkendt Open Water Diver-certifikat samt udfylde en Medical Statement uden anmærkninger.

Nogle dyk kan kræve lidt mere af den enkelte dykker pga. strøm og dybde, og her kan dykkercentret/myndighederne kræve et større antal loggede dyk og højere certificering som fx Advanced Open Water eller dybdespeciale for at komme med. Det er derfor altid din erfaring, der afgør niveauet på turen.

Priser på Dagsdyk i Hurghada

For at købe dagsdyk tilvælger du blot dine ønsker i din almindelige hotelbestilling her på hjemmesiden. Bemærk, der skal være et interval på mindst 24 timer fra  dit sidste dyk til flyafgang.

Dagsdyk James & Mac Dive Center/Blue Water Diving, Hurghada

1 dag2 båddykKr. 388
2 dage4 båddykKr. 758
3 dage6 båddykKr. 1.128
4 dage8 båddykKr. 1.508
5 dage10 båddykKr. 1.698

Dagsdyk inkluderer pr. dag

 • 2 båddyk
 • Fyldt tank og bly
 • Transport hotel-dykkercenter t/r

Dagsdyk inkluderer ikke:

 • Permission/Registration Fee pr. dag: 7 € – betales lokalt
 • Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
 • Drikkepenge – beregn 20 € til besætningen på båden (valgfrit)
 • Vand/sodavand pr. stk 10 LE og kaffe/te pr. stk. 5 LE
 • Frokost og en sodavand på båden: 100 LE (frivilligt)
 • Vi tager forbehold for evt. afgifter og fees, der måtte blive indført eller ændret af de lokale myndighederne efter bestilling af rejsen.

Dykkerkurser og certifikater

Vil du gerne opleve den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade men har endnu ikke dykkercertifikat? Så er Rødehavet det helt rigtige sted at starte. Her er enestående dykkeroplevelser for både nybegyndere og øvede.

Dykning er ikke kun for de voksne. Allerede fra børnene er otte år gamle, kan de begynde på lavt vand, og fra de er 10 år, kan de tage Junior Scuba Diver – eller Junior Open Water Diver-kurser. Bemærk, at James & Mac uddanner efter PADI-konceptet.

Dykning og helbred

Deltagelse i et dykker-kursus forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring.

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret. Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Vi anbefaler, at du bestiller dykkerkurser hjemmefra, for så er du sikret en plads på holdet.

Open Water Diver-kursus, pris kr. 2.148

Dette begynderkursus tager 3-4 dage at gennemføre og inkluderer to dagsture på havet med dykkerbåd, hvorfra der dykkes to gange pr. dag. Før dette får du indføring i dykning via dyk på lavt vand eller i pool samt en grundig teorigennemgang. Med Open Water-beviset i hånden må du dykke over det meste af verden ned til 18 meters dybde.

Alt udstyr er inkluderet i kursusprisen, men selve certifikatet koster 40 €, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset. Priserne er desuden eksklusive dykkermanual, som du kan bestille gennem Atlantis Rejser. Vi kan sende manualen til dig med anbefalet post i Danmark for kr. 755. Eller du kan hente den på Atlantis Rejsers kontor i Købenahavn for kr. 555.

Advanced Open Water, pris kr. 1.588

Advanced er en udbygning af Open Water-certifikatet, hvor du efter endt forløb må dykke ned til 30 meters dybde. Kurset tager som regel to dage at gennemføre og inkluderer fem dyk. Kursusprisen er ekskl. selve certifikatet, som koster 40 €, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.

Scuba Review, pris kr. 588

Har du ikke dykket de sidste 12 måneder, skal du have et genopfriskningskursus, et Scuba Review, før du må dykke igen.

Open Water-kursus Referral (2 dage med 4 dyk), pris kr. 1.028

Der er åbenlyse fordele ved at tage dit dykkercerfikat i Danmark. Men vil du helst undgå at bruge kostbar ferietid på at terpe dykkerteori eller lave træningsdyk i en kold dansk sø, hvor du ikke kan se en hånd for dig? Så tag dykkerteorien og pooløvelserne hjemmefra med dansk instruktør og materiale. Med en såkaldt Referral (en henvisning) kan du gennemføre den sidste del af kurset blandt farverige fisk og koraller i blåt, tropisk vand. What’s not to like?

Kursusprisen er ekskl. selve certifikatet, som koster 40 €, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.

Intro-dyk

Vil du gerne lige teste den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade, inden du evt. bestemmer dig for at tage et dykkercertifikat? Så er et Introdyk i Rødehavet det helt rigtige sted at starte. Stig ombord på vores dykker-dagsbåd og få en dejlig dag på vandet sammen med både fritidsdykkere og professionelle dykkere.

Vores dykkerinstruktør forklarer om udstyr og sørger for, at du er klædt godt på til at opleve verdenen under overfladen. Sammen med instruktøren dykker du ned på en 6 m vand i en halv times tid, og du bliver ført sikkert og bekvemt rundt på revet blandt farvestrålende fisk og koraller.

 • 1 x introdyk fra båd til vraget Balena, pris kr. 298,-
 • 1 x introdyk fra båd (halvdagstur), pris kr. 298,-