facebook

Dagsdyk og dykkerkursus i Sharm el Sheikh med Emperor Divers

Sharm el Sheikh er et af de mest populære dykkerrejsemål i Rødehavet. Her er så mange gode dykkemuligheder, at mange kommer igen år efter år. En del dykkersteder i Rødehavet er på selv erfarne dykkeres verdens-top 10, og nogle af de bedste dive sites i Sharm ligger kun mellem et kvarter og en times sejlads fra havnen.

Hvis du ikke allerede har et dykkercertifikat, bør du krydre din ferie ved at tage et. Du er garanteret en helt unik oplevelse under havets overflade.

Dykning og helbred

Deltagelse i dykning og dykker-kurser forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af fx epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring.

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat, Referral og Advanced Open Water under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret.

Du kan også bruge Diver Medical Questionnaire fra Undersea & Hyperbaric Medical Society.

Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Emperor Divers i Naama Bay

Vi samarbejder med et af de ældste dykkerselskaber ved Rødehavet, nemlig Emperor Divers. Emperor Divers har flere dykkercentre ved Rødehavet samt fire liveaboards ud af Hurghada/Port Ghalib.

Emperor har de seneste år arbejdet tæt sammen med Werner Lau/Sinai Divers om dagsdyk og dykkerkurser i Sharm el Sheikh, og de har i kølvandet på den lange nedlukning overtaget både Werner Lau’s personale og dykkercenter i Naama Bay. Emperor Divers opfylder vores høje krav om professionalisme og sikkerhed. Dykning er sjovt, men det er også en aktivitet, som skal tages seriøst. Emperor Divers arrangerer også liveaboards på Maldiverne og i Indonesien. Emperor Divers kører dykkeruddannelserne efter PADI-konceptet.

I Sharm bliver du hentet på dit hotel om morgenen og kørt tilbage igen efter endt dykkedag. Emperor Divers ligger i hjertet af Naama Bay direkte på stranden.

Sådan bestiller du

Herunder kan du læse mere om dagsdyk og dykkercertifikat, hvad det koster. Bemærk, du kan bestille dagsdyk og dykkerkursus under Udflugter under det enkelte hotel i din bestilling. Eller du kan ringe eller skrive til os på mail@atlantisrejser.dk, så hjælper vi gerne.

Ønsker du at dagsdykke men har ikke dykket de sidste 12 måneder, skal du have et genopfriskningskursus, et Refresher Course (Scuba Review), før du må dykke igen – se nederst på siden.

Dagsdyk for certificerede dykkere

Ud over mere end 17 forskellige lokale dive sites langs ”hotelkysten” er der også mulighed for at komme på ture til Ras Mohamed eller Tiranstrædet. 

Nationalparken Ras Mohamed dækker et stort område både over og under vand. Her er masser af wall dives og overhæng med masser af fisk. Man ser typisk napoleonsfisk, papegøjefisk, musketerfisk, juvelfanebarser, muræner, klovnfisk, havaborrer, dragefisk, kirurgfisk, kuglefisk, flagermusfisk og trompetfisk.

Tiranstrædet er den anden af de store seværdigheder under vandet, hvor dybderne og vandgennemstrømningen kan gøre det til et kraftfuldt og udfordrende dyk. Oftest dykker vi i læ af en af de fire små øer i strædet, og som dykker vil du opleve en fantastisk kombination af hårde og farvestrålende bløde koraller samt ofte stimer af store fisk som barracudaer og trevaller.

Krav til dig som dykker
For at deltage i den almindelige dykning skal du som minimum have et anerkendt Open Water Diver-certifikat samt udfylde en Medical Statement uden anmærkninger.

Nogle dyk kan kræve lidt mere af den enkelte dykker pga. strøm og dybde, og her kan dykkercentret/myndighederne kræve et større antal loggede dyk og højere certificering som fx Advanced Open Water eller dybdespeciale for at komme med. Det er derfor altid din erfaring, der afgør niveauet på turen.

Har du ikke dykket i 12 måneder, skal du have et genopfriskningskursus – et Scuba Review. Kurset inkluderer 1 fun dive og varer en dag og er inkl. tank og bly. Det koster 688 kr.

Priser på Dagsdyk i Sharm el Sheikh

For at købe dagsdyk tilvælger du blot dine ønsker i din almindelige hotelbestilling her på hjemmesiden. Bemærk, der skal være et interval på mindst 24 timer fra dit sidste dyk til flyafgang.

1 dag2 båddyk*Kr. 470*
2 dage4 båddyk*Kr. 810*
3 dage6 båddyk*Kr. 1.158*
4 dage8 båddyk*Kr. 1.498*
5 dage10 båddyk*Kr. 1.878*

*) Pris gælder kun ved forudbestilling. Hvis du bestiller 4 og 5 dages båddyk efter ankomsten i Sharm, vil der blive tillagt en lokalskat på 14 %.

Dagsdyk inkluderer pr. dag

 • 2 båddyk
 • Fyldt tank og bly
 • Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret
 • Transport hotel-dykkercenter t/r
 •  

Dagsdyk inkluderer ikke:

 • Environmental fee 7-13 € pr. dag i Dahab, Ras Mohamed eller Tiran – betales lokalt
 • Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
 • Evt. mulighed for et 3. dagsdyk, ca. 25 € – betales lokalt
 • Mulighed for lokalt at tilkøbe dagsture med 2 dyk mod lokalt tillæg til Thistlegorm (97 €), Dunraven (29 €), Million Hope (29 €), Dahab (57 €)
 • Drikkepenge – beregn 20 € til besætningen på båden
 • Vand/sodavand/kaffe/te på båden pr. dag: 5 euro (obligatorisk)
 • Frokost og vand på båden pr. dag: 7,5 euro (frivilligt)
 • Vi tager forbehold for evt. afgifter og fees, der måtte blive indført eller ændret af de lokale myndighederne efter bestilling af rejsen.

Dykkerkurser og certifikater

Vil du gerne opleve den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade men har endnu ikke dykkercertifikat? Så er Rødehavet det helt rigtige sted at starte. Her er enestående dykkeroplevelser for både nybegyndere og øvede.

Dykning er ikke kun for de voksne. Allerede fra børnene er otte år gamle, kan de begynde på lavt vand, og fra de er 10 år, kan de tage Junior Scuba Diver – eller Junior Open Water Diver-kurser. Bemærk, at Emperor Divers uddanner efter PADI-konceptet.

Dykning og helbred
Deltagelse i et dykker-kursus forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring.

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat, Referral og Advanced Open Water under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret. Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Vi anbefaler, at du bestiller dykkerkurser hjemmefra, for så er du sikret en plads på holdet.

Open Water Diver-kursus, pris kr. 2.398
Dette begynderkursus tager 3-4 dage at gennemføre og inkluderer to dagsture på havet med dykkerbåd, hvorfra der dykkes to gange pr. dag. Før dette får du indføring i dykning via dyk på lavt vand eller i pool samt en grundig teorigennemgang. Med Open Water-beviset i hånden må du dykke over det meste af verden ned til 18 meters dybde.

PADI Open Water-kurset sælges som et 3 dages E-learning-kursus. Du får halvanden uge før ankomst adgang til e-learning-teori, som du skal have gennemført for at gøre det muligt at gennemføre kurset på 3 dage. Hvis du ikke har gennemført teorien, kan kurset løbe ind i en 4. dag, som vil blive opkrævet som undervisningsdag som nævnt i prislisten.

Alt udstyr er inkluderet i kursusprisen, men selve certifikatet samt undervisningsmateriale koster 80 euro, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.

Junior Open Water: Dykning er ikke kun for de voksne. Allerede fra børnene er otte år gamle, kan de begynde på lavt vand, og fra de er 10 år, kan de tage Junior Scuba Diver – eller Junior Open Water Diver-kurser. Prisen er den samme som for Open Water. Bemærk dog, at max dybde er begrænset til 12 meter, og derfor foregår junior-kurset med en privatinstruktør. Dette koster et tillæg på 68 euro pr. dag. Derudover er det et krav, at en forælder/værge er tilstede under hele kurset (se nedenfor).

Bemærk, at Emperor Divers uddanner efter PADI-konceptet.

Refresher Course (Scuba Review), pris kr. 688
Har du ikke dykket de sidste 12 måneder, skal du have et genopfriskningskursus, et Refresher Course (Scuba Review), før du må dykke igen. Kurset inkluderer teori og øvelser både over og under vand samt et efterfølgende hyggedyk fra kysten. Prisen er inkl. tank og bly.

Open Water-kursus Referral (2 dage med 4 dyk), pris kr. 1.528
Der er åbenlyse fordele ved at tage dit dykkercertifikat i Danmark. Men vil du helst ikke bruge kostbar ferietid på at terpe dykkerteori, eller vil du undgå at lave træningsdyk i en sø, hvor du ikke kan se en hånd for dig? Så tag dykkerteorien og pooløvelserne hjemmefra med danske instruktører og materiale. Med en referral (en henvisning) kan du gennemføre den sidste del af kurset blandt farverige fisk og koraller i blåt, tropisk vand.

Alt udstyr er inkluderet i kursusprisen, men selve certifikatet koster 47 euro, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.

Alder, uddannelse og dykning

Hos Emperor i Sharm el Sheikh gælder følgende omkring alder, uddannelse og dykning 
Børn fra 10-14 år opnår et Junior Diver-certifikat, der automatisk udskiftes med et alm. Open Water-certifikat, når man fylder 15. Junior Diver-certifikatet angiver bl.a. max dybder på forsiden af kortet baseret på alder. 

Børn på 12 år eller derunder, der deltager i et dykkerkursus, skal ledsages af en forælder, værge eller udpeget ansvarlig voksen på dykkercentret, bassinkanten, stranden og på båden. 

Efter certificering er 10-11-årige begrænset til at dykke med en forælder, værge eller PADI Professional til max 12 m dybde; 12-14-årige skal dykke med en voksen, certificeret dykker og må max dykke til 18 meter.

Børn på 10-15 år skal altid være under opsyn af en forælder, værge eller udpeget ansvarlig voksen, mens de er ombord på en Emperor Divers dykkerbåd.