facebook

Dagsdyk og dykkerkursus i Soma Bay med Orca Dive Club

Vores dykkercenter i Ras Abu Soma

Orca Dive Clubs er en af dykkerpionererne i Rødehavet og indviede i 1991 det første dykkercenter i Hurghada. Siden er der kommet flere til, og vi startede samarbejdet med Orca Dive Clubs omkring 2008. I dag bruger vi Orca i El Gouna, Soma Bay, Safaga og Wadi Lahmy.

Ras Abu Soma / Soma Bay

Med over 20 dive sites er dykningen i Soma Bay både spændende og afslappende. Her er kort sagt noget for både nybegynder og den erfarne dykker. Og det perfekte sted at tage dykkercertifikat i ro og mag.

På den alleryderste, østligste odde i Soma Bay ligger Orca Dive Club Soma Bay. Odden hedder rettelig Ras Abu Soma eller blot Ras Soma, og centret er en del af det hyggelige The Breakers Diving & Surfing Lodge. Bor du på The Breakers eller et af de omkringliggende resorts, tilrettelægger vi din dykning med Orca Dive Club her. Det tager ca. 1 times tid at køre fra lufthavnen i Hurghada til Orca Dive Club.

Orca Dive Club har tre komfortable dagsbåde, der sejler ud til de indre rev omkring øen Tobia og til de ydre og sydligere rev, der starter ca. 45 min sejlads fra havnen.

Sådan bestiller du

Du kan bestille dagsdyk og dykkerkursus under Udflugter under det enkelte hotel i din rejsebestilling. Eller du kan ringe eller skrive til os på mail@atlantisrejser.dk, så hjælper vi gerne.

Dagsdyk for certificerede dykkere

Dykningen med dagsbåd er varieret med omkring 20 forskellige dykkersteder og inkluderer både vægdyk, vrag og store koralformationer. Her er masser af revfisk, og det er bestemt ikke uhørt at støde ind i leopardhaj, hvidtippet revhaj, barracuda, tun, snapper, ørnerokke, skildpadder og delfiner. 

Det flotte husrev får du adgang til via en 420 m lang gangbro. Få evt. en elektrisk golfvogn med chauffør til at fragte dig og udstyret ud til enden.

Panorama Reef er en enorm koralformation – dens vægge falder til over 200 meter med mange grotter og overhæng, gorgonier og blødkoraller. Strømmen gør dette dive site til et af højdepunkterne i området, og det dykkes best som et drift dive. Her ses ofte trevaller, barracudaer og revhajer og ikke mindst napoleonsfisk.

Abu Kafan er sandsynligvis det mest spektakulære dive site i området med fantastiske vægge, der forsvinder i dybet. Fantastiske blødkoraller, gorgonier og sorte koraller finder du i overflod, og her ses regelmæssigt barracudaer, revhajer og skildpadder.

Allersydligst (og mod tillæg) ligger vraget af Salem Express, en egyptisk passagerfærge, der sank på sin returrejse fra Jeddah i Saudi-Arabien i 1991. Dykket betragtes mere som refleksion snarere end fornøjelse.

Krav til dig som dykker

For at deltage i den almindelige dykning skal du som minimum have et anerkendt Open Water Diver-certifikat samt udfylde en Medical Statement uden anmærkninger.

Har du mindre end 30 loggede dyk, skal du have en dykkerguide (tillæg pr. dyk 5 €)

Nogle dyk kan kræve lidt mere af den enkelte dykker pga. strøm og dybde, og her kan dykkercentret/myndighederne kræve et større antal loggede dyk og højere certificering som fx Advanced Open Water eller dybdespeciale for at komme med. Det er derfor altid din erfaring, der afgør niveauet på turen.

Refresher – genopfriskning

Er det et år eller mere siden, du sidst har dykket, skal du have en Refresher. Sammen med en divemaster eller instruktør gennemgår du øvelser i pool’en og slutter med 1 dyk i åbent vand på husrevet. Prisen er ekskl. udstyr – dog inkl. bly og tank.

Prisen pr. person er kr. 558.

Priser for dagsdyk i Soma Bay

For at købe dagsdyk tilvælger du blot dine ønsker i din almindelige hotelbestilling her på hjemmesiden.

Dagsdyk
1 dag 2 båddyk* Kr. 648
3 dage 6 båddyk* Kr. 1548
5 dage 10 båddyk* Kr. 2518

Dyk på husrevet (uguidede)
1 dyk* Kr. 328
3 dyk* Kr. 668

Dagsdyk inkluderer pr. dag
• 2 båddyk 
• Fyldt tank og bly (Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret)

Dagsdyk inkluderer ikke
• Local fees ca. 14 € pr. dykdag – betales lokalt
• Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly (muligt at leje fuldt udstyr for ca. 22 € pr. dag)
• Evt. mulighed for et 3. dagsdyk, ca. 25 € – betales lokalt
• Vi tager forbehold for evt. afgifter og fees, der måtte blive indført eller ændret af de lokale myndighederne efter bestilling af rejsen.

Dykkerkurser og certifikater

Vil du gerne opleve den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade men har endnu ikke dykkercertifikat? Så er Rødehavet det helt rigtige sted at starte. Her er enestående dykkeroplevelser for både nybegyndere og øvede.

Dykning er ikke kun for de voksne. Allerede fra børnene er otte år gamle, kan de begynde på lavt vand, og fra de er 10 år, kan de tage Junior Scuba Diver – eller Junior Open Water Diver-kurser. Bemærk, at Orca Dive Clubs uddanner efter både SSI og PADI-konceptet.

Dykning og helbred

Deltagelse i et dykker-kursus forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring.

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret. Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Vi anbefaler, at du bestiller dykkerkurser hjemmefra, for så er du sikret en plads på holdet.

Open Water Diver-kursus, pris kr. 2.778*

Dette begynderkursus tager 3-4 dage at gennemføre og inkluderer to dagsture på havet med dykkerbåd, hvorfra der dykkes to gange pr. dag. Før dette får du indføring i dykning via dyk på lavt vand eller i pool samt en grundig teorigennemgang. Med Open Water-beviset i hånden må du dykke over det meste af verden ned til 18 meters dybde.

Advanced Open Water, pris kr. 2.208*

Advanced er en udbygning af Open Water-certifikatet, hvor du efter endt forløb må dykke ned til 30 meters dybde. Kurset tager som regel to dage at gennemføre og inkluderer fem dyk. 

Open Water-kursus Referral (2 dage med 4 dyk), pris kr. 1.828*

Der er åbenlyse fordele ved at tage dit dykkercerfikat i Danmark, men vil du helst undgå at bruge kostbar ferietid på at terpe dykkerteori? Og at lave træningsdyk i en kold dansk sø, hvor du ikke kan se en hånd for dig? Så tag dykkerteorien og pooløvelserne hjemmefra med danske instruktører og materiale. Med en referral (en henvisning) kan du gennemføre den sidste del af kurset blandt farverige fisk og koraller i blåt, tropisk vand. What’s not to like?

*Kursusprisen er ekskl. manual og selve certifikatet, som koster 70 €, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.