facebook

Dagsdyk og dykkerkursus i Wadi Lahmy med Orca Dive Club

Vores dykkercenter i Wadi Lahmy

Orca Dive Clubs er en af dykkerpionererne i Rødehavet og indviede i 1991 det første dykkercenter i Hurghada. Siden er der kommet flere til, og vi startede samarbejdet med Orca Dive Clubs omkring 2008. I dag bruger vi Orca i El Gouna, Soma Bay, Safaga og Wadi Lahmy.

Red Sea Deep South

Længst mod syd, hvor Egypten ender ud fra et turistmæssigt synspunkt, finder du Hamata. Herfra er der kun cirka ti minutter til Wadi Lahmy. I Wadi Lahmy Azur Resort har ORCA oprettet sin sydligste base. Når du kommer hertil, forventer du noget specielt – og det får du bogstaveligt talt lige uden for døren.

Du bor på Wadi Lahmy Azur Resort, et lokalt 4-stjernet resort (Atlantis 3 stjerner) med soft All Inclusive, så du skal blot slentre fra morgenmaden over på dykkercentret, finde dit udstyr og så afsted. Se meget mere om Wadi Lahmy Azur her.

Sådan bestiller du

Du kan bestille dagsdyk og dykkerkursus under Udflugter under det enkelte hotel i din rejsebestilling. Eller du kan ringe eller skrive til os på mail@atlantisrejser.dk, så hjælper vi gerne.

Dagsdyk for certificerede dykkere

Fra Orca Dive Club Wadi Lahmy har du adgang til det formentlig flotteste revsystem i Rødehavet, Fury Shoals. Navnkundige rev som Sataya, Shaab Claudio, Abu Galawa og Malahe byder alle på store og pragtfulde koralformationer, grotter, laguner, vrag – og masser af undervandsliv.

Orca har tre både, der alle er udstyret med salon, soldæk, toilet og sikkerhedsudstyr iht. internationale standarder samt et par RIBs. Dagens tredje dyk kan du evt. selv tage på det flere km lange husrev – evt. som natdyk, det bestemmer du selv, så længe du er oppe af vandet inden kl. 23.

Krav til dig som dykker

For at deltage i den almindelige dykning skal du som minimum have et anerkendt Open Water Diver-certifikat samt udfylde en Medical Statement uden anmærkninger. Har du mindre end 30 loggede dyk, skal du have en dykkerguide (tillæg pr. dyk 5 €)

Nogle dyk kan kræve lidt mere af den enkelte dykker pga. strøm og dybde, og her kan dykkercentret/myndighederne kræve et større antal loggede dyk og højere certificering som fx Advanced Open Water eller dybdespeciale for at komme med. Det er derfor altid din erfaring, der afgør niveauet på turen.

Refresher – genopfriskning

Er det et år eller mere siden, du sidst har dykket, skal du have en Refresher. Sammen med en divemaster eller instruktør gennemgår du øvelser i pool’en og slutter med 1 dyk i åbent vand på husrevet. Prisen er ekskl. udstyr – dog inkl. bly og tank.

Prisen pr. person er kr. 558.

Priser for dagsdyk i Wadi Lahmy

For at købe dagsdyk tilvælger du blot dine ønsker i din almindelige hotelbestilling her på hjemmesiden.

Dagsdyk
1 dag 2 båddyk* Kr. 668
3 dage 6 båddyk* Kr. 1578
5 dage 10 båddyk* Kr. 2518

Dyk på husrevet (uguidede)
3 dyk* Kr. 608
5 dyk* Kr. 948
1 dag ubegrænset på husrevet* Kr. 678

Dagsdyk inkluderer pr. dag
• 2 båddyk 
• Fyldt tank og bly (Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret)

Dagsdyk inkluderer ikke
• Local fees ca. 14 € pr. dykdag – betales lokalt
• Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
• Evt. mulighed for et 3. dagsdyk, ca. 25 € – betales lokalt
• Vi tager forbehold for evt. afgifter og fees, der måtte blive indført eller ændret af de lokale myndighederne efter bestilling af rejsen.

Dykkerkurser og certifikater

Vil du gerne opleve den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade men har endnu ikke dykkercertifikat? Så er Rødehavet det helt rigtige sted at starte. Her er enestående dykkeroplevelser for både nybegyndere og øvede.

Dykning er ikke kun for de voksne. Allerede fra børnene er otte år gamle, kan de begynde på lavt vand, og fra de er 10 år, kan de tage Junior Scuba Diver – eller Junior Open Water Diver-kurser. Bemærk, at Orca Dive Clubs uddanner efter både SSI og PADI-konceptet.

Dykning og helbred

Deltagelse i et dykker-kursus forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring.

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret. Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Vi anbefaler, at du bestiller dykkerkurser hjemmefra, for så er du sikret en plads på holdet.

Open Water Diver-kursus, pris kr. 2.518*

Dette begynderkursus tager 3-4 dage at gennemføre og inkluderer to dagsture på havet med dykkerbåd, hvorfra der dykkes to gange pr. dag. Før dette får du indføring i dykning via dyk på lavt vand eller i pool samt en grundig teorigennemgang. Med Open Water-beviset i hånden må du dykke over det meste af verden ned til 18 meters dybde.

Advanced Open Water, pris kr. 2.018*

Advanced er en udbygning af Open Water-certifikatet, hvor du efter endt forløb må dykke ned til 30 meters dybde. Kurset tager som regel to dage at gennemføre og inkluderer fem dyk. 

Open Water-kursus Referral (2 dage med 4 dyk), pris kr. 1.828*

Der er åbenlyse fordele ved at tage dit dykkercerfikat i Danmark, men vil du helst undgå at bruge kostbar ferietid på at terpe dykkerteori? Og at lave træningsdyk i en kold dansk sø, hvor du ikke kan se en hånd for dig? Så tag dykkerteorien og pooløvelserne hjemmefra med danske instruktører og materiale. Med en referral (en henvisning) kan du gennemføre den sidste del af kurset blandt farverige fisk og koraller i blåt, tropisk vand. What’s not to like?

*Kursusprisen er ekskl. manual og selve certifikatet, som koster 70 €, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.