facebook

Liveaboard Brothers-Daedalus-Elphinstone med Red Sea Explorers

Gæsternes vurdering4

Hurghada - Egypten

 • Bedste liveaboard-rute i Rødehavet
 • Nærkontakt under vandet på Daedalus, Brothers og Elphinstone
 • Prisen inkl. helpension, fly, dyk og transfer

Om hotellet

Liveaboard-ruten Brothers, Daedalus & Elphinstone kaldes ofte Den gyldne Trekant eller “Simply the Best”. Hver især er disse rev nærmest en hel tur værd i sig selv. Her får du alle tre på samme tur.

Chancen for at se store, pelagiske arter bliver næppe større. På de fleste af dykkene svæver du langs betagende koralvægge på de tre af de mest berømte rev i Rødehavet.

Bemærk venligst, din booking skal først genbekræftes hos Red Sea Explorers, før bestillingen er sikret. Ved mindre end 21 dage til afrejse beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

Oplevelser for livet

De tre rev Brothers, Daedalus og Elphinstone ligger ganske langt fra hinanden. Men sejladsen på de lange stræk foregår fortrinsvis om natten, til gengæld er du sikret noget af det absolut bedste, som Egypten kan tilbyde i Rødehavet. En oplevelse du kun kan nå på en liveaboard.

Med lidt held vil turen byde på oceanisk hvidtippet haj, grå revhaj, hvidtippet revhaj, indopacifisk hammerhaj, rævhalehaj, silkehaj, manta og måske endda den mægtige hvalhaj!

DYKKEROPLEVELSER MED RED SEA EXPLORERS

Red Sea Explorers (RSE) har faciliteret dykning i Rødehavet siden 2005. Tusindvis af dykkere er blevet sejlet til nogle af de bedste og mest tillokkende dykkersteder, Rødehavet kan tilbyde – lige fra Dahab i nord til det sydlige Sudan.

RSE er en af Rødehavets mest eftertragtede liveaboard-udbydere, efterspurgt af dykkere på alle niveauer fra hele verden. Det skyldes ikke mindst, at RSE aktivt har valgt, at liveaboard-oplevelsen ikke er et standardprodukt. Hos Red Sea Explorers planlægges og gennemføres liveaboards med udgangspunkt i, at hver eneste dykker ombord skal have en unik oplevelse og føle sig motiveret til at dyrke/udvikle sine personlige interesser inden for dykning.

Hos RSE er alle velkomne og i gode hænder. Både dig, der er på en liveaboard for første gang, dig der har 1.000 rekreative dyk på bagen – og dig der er uddannet inden for teknisk dykning eller dykker på rebreather. På alle afgange står et professionelt crew og dygtige guider/instruktører klar til at give dig en unik dykkeroplevelse, du aldrig vil glemme.

MV TALA OG MV NOURAN

Red Sea Explorers flåde inkluderer de to søsterskibe MV Tala og MV Nouran med plads til hhv. 22 og 24 gæster. Begge skibe er komfortable, søstærke og designet til at imødekomme dykkerens behov. Faciliteterne på de to både er stort set ens, og du vil hurtigt føle dig hjemme.

Her er salon både inde og ude (café-område). Indenfor er der spiseområde, air condition, flat screen, bibliotek og 220 volts ladestation.

På de udendørs fællesområder er der masser af plads til at slappe af og nyde solen og udsigten, mens du sejles videre til næste dykkersted.

Indkvartering er i delt 2-personers kahytter med enkeltsenge og eget badeværelse, og der er desuden en kahyt samt en suite med dobbeltseng på hver båd.

Dygtige kokke fremtryller 3 daglige måltider, typisk med flere valgmuligheder for at tilgodese gæsternes individuelle præferencer, samt mellemmåltider i form af snacks.

Dykkerdækket er overdækket og veldisponeret, og der er rigeligt med plads på dykkerplatformen. Hver dykker har sin egen plads, og hvert af dagens 2-4 dyk starter og ender her. Du kan medbringe dit eget udstyr eller leje det hele ombord. 12 ltr flaske, bly & bælte stilles altid til rådighed.

Der er adgang til to offentlige toiletter og en brusekabine.

Både MV Tale og MV Nouran er fuldt udstyret med sikkerhedsudstyr såsom redningsflåder, redningsveste, førstehjælpsudstyr, oxygen, brandalarm, brandslukningsudstyr, radar, VHF, satellit-telefon, mv.

Udstyr og kursus ombord

Der er mulighed for mod forudbestilling i god tid at leje fuldt udstyr, 15 ltr alu tank, sidemount, twinset eller manifold. Der er altid uw-scootere ombord mod tillæg. Har du aldrig prøvet sådan en før, har du noget at glæde dig til.

Har du ønsker om at tage et kursus på turen, kan du forudbestille kurser som fx Nitrox eller Dybdespeciale.

Bemærk venligst

Liveaboard’en gennemføres ved min. 8-9 betalende dykkere på hele turen – alt efter båd. Indtil tre uger før planlagt afrejse forbeholder Atlantis Rejser sig retten til at annullere liveaboard-turen, såfremt et tilstrækkeligt antal deltagere ikke er opnået.

Vi skal have genbekræftet din booking hos Red Sea Explorers, før din plads er sikret. Bemærk også, hvis der er mindre end 21 dage til afrejse, beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

Hvorfor vælge Liveaboard Brothers-Daedalus-Elphinstone med Red Sea Explorers

Måltider

 • Helpension

Kategori

 • Officiel kategori : 4

Inkluderet

 • Søndagsfly København til Hurghada t/r på udvalgte datoer.
 • Transfer lufthavn-liveaboard t/r
 • 8 dages/7 nætters liveaboard i delt kahyt (sidste nat kan evt. tilbringes på hotel i Hurghada)
 • Helpension (inkl. snacks, sodavand, vand, te og kaffe)
 • 6 dages dykning med 2-4 dyk pr. dag
 • Fyldt 12 ltr tank og bly

Krav til dig som dykker
Du skal som minimum være certificeret Advanced Open Water eller have dybdespeciale og have mindst 30 loggede dyk for at kunne deltage på BDE.

Dykkercomputer er et krav, så medbring din egen, da dykkercenteret ikke altid har nok til, at alle kan leje.

Du skal også have din egen deko-bøje (SMB) samt en lygte til natdyk.

Ikke inkluderet

 • Visum: 240 DKK. Udstedes ved ankomst
 • Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
 • Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret (husk certifikat) ca. 36 € pr. uge
 • Frivillig afbestillingsbeskyttelse
 • Obligatorisk rejseforsikring, der dækker dykning og Search and Rescue
 • Drikkepenge – beregn 70 € til besætningen på båden
 • National Park fees, Environmental tax og Departure fee, mv. svarende til ca. 230 € (betales lokalt).

Bemærk, vi tager forbehold for nye eller ændringer i eksisterende lokale skatter og afgifter. Disse kan og bliver ofte ændret eller indført med øjeblikkelig eller meget kort varsel.

Vejledende program

Dag 1

På ankomstdagen er der om aftenen ombordstigning i enten El Gouna/Hurghada eller Port Ghalib. Der er velkomst, bådbriefing, indkvartering og papirarbejde, så vi kan få tilladelse fra havnemyndighederne til at sejle tidligt næste morgen.

Dag 2-7

Første safaristop er i området ved Marsa Alam, hvor der er check dive samt endnu to dyk (inkl. natdyk, hvis du ønsker det). Derefter er der natsejlads mod Brother Islands.

Det er forbudt at overnatte ved Brothers og Daedalus, så derfor bruger vi i stedet nætterne til at sejle i. Efter tre dyk på Big Brother er der natsejlads til Daedalus. Her er der igen tre dyk efterfulgt at natsejlads til Small Brother og tre dyk efterfulgt af natsejlads til Elphinstone.

Brother Islands (Al Ikhwan) er toppen af to undersøiske bjerge, der stiger op fra dybet ca. 70 km fra kysten ud for Quseir. Disse to små øer, Small Brother og Big Brother, er berømte for deres fantastiske, uberørte koraller såvel som for at være et af de bedste steder i Egypten at dykke med hajer.

Her kan du være heldig at møde Oceanic whitetip, hammerhajer såvel som grå revhajer og sølvtippede hajer. Den sjældne rævhalehaj kan også undertiden ses.

Brother Islands er dog også hjemsted for et fantastisk koralrev med utallige, farverige revfisk og pelagiske fisk som barracudaer, trevaller, tun og endda den storslåede manta.

På Brothers finder du også to skibsvrag: Aida II, et egyptisk forsyningsskib og Numidia, et fragtskib. Begge er tilgængelige for fritidsdykkere, men strømmen kan nogle gange gøre dyk meget krævende.

Daedalus Reef (Abu al Kizan) er et stort ovalt rev med et fyrtårn 80 km fra kysten ud for Marsa Alam og ca. 180 km syd for Brothers. Dets vægge byder på fantastisk dykning – ofte drift dive. Her er uberørte hård- og blødkoraller og et fantastisk fiskeliv. Også her er der god mulighed for at se forskellige hajarter som Oceanisk hvidtippet, hammerhaj og grå revhaj. Og både hvalhaj og rævhalehaj hvis du er heldig.

Daedalus ligger i en marine park, der kombineret med sin fjerntliggende placering virkelig er et af de mest uberørte dykkersteder i Egypten.

Sidst men ikke mindst går turen til legendariske Elphinstone (Shaab Abu Hamra). Elphinstone er kendt for sine øst-vest-vendte dybe, stejle vægge med fantastiske og uspolerede koraller – alene mængde af de små, orange juvelfanebarser på toppen af revet er et ekstra kig værd.

Og så er Elphinstone nærmest verdenskendt for nord-plateauet, der når ned til 45 m og videre ned i dybet, og en nærmest konstant havstrøm. Pelagiske fisk og hammerhajer passerer ofte forbi. Syd-plateauet er ud over sine uspolerede hård- og blødkoraller også kendt for The Arch: Et hul i revet på 55 meters dybde, som set på en blå baggrund danner en enorm naturlig bue. Hajer, tun og trevaller ses ofte.

Dag 7-8

Efter overnatning ved Marsa Alam er der lige tid til et par lokale dyk, før vi sætter næsten mod enten Hurghada eller Port Ghalib.

Den sidste nat tilbringes i eller tæt ved havnen . Afhængigt af rejseplan og/eller de administrative forhold kan den sidste nat tilbringes på hotel. Dette meddeles normalt på forhånd.

Båden liger til i god tid til transfer til lufthavn eller hotel med afmønstring senest kl. 10.

Alle dyk afhænger af vejr og vind, myndighedernes tilladelser og deltagernes færdigheder og kvalifikationer.

BDE-ruten er kendt som “Simply the Best” og med god grund. Den kombinerer tre af Rødehavets mest unikke dykkerdestinationer og kendetegnes af koralbeklædte stejle vægge med et rigt fiskeliv, spændende vrag og gode muligheder for at dykke med større havdyr som mantarokker, skildpadder og forskellige hajarter.

Nationalparken Brother Islands er to øer beliggende ca. 8 timers sejlads/150 km sydøst for Hurghada. Big Brother er karakteriseret ved dybe stejle vægge dækket af store farvefulde koraller og et meget rigt fiskeliv. Omkring Big Brother – og særligt på det sydlige plateau hvor der findes en rensestation, spottes flere hajarter: Grå- og hvidtippede revhaj, den sky og sjældne rævehaj, silkehaj, oceanisk hvidtippet haj og hammerhaj. Ved Big Brother ligger også de to populære vrag Numidia og Aida.

Little Brother er ligeledes defineret af stejle vægge undtagen på nordspidsen, hvor et plateau på 40 m dybde anses som en af Rødehavets bedste muligheder for at dykke med hajer. Little Brother er også kendt for sine sorte koraller, enorme viftekoraller og tætvoksende bløde og hårde koraller i mange farver.

Daedalus er et isoleret rev 80 km øst for Marsa Alam, som tilbyder imponerende dykning langs vægge smukt udsmykket med koraller og fyldt med en rig variation af fisk og andre havdyr. Daedalus er især kendt for sine hammerhajer, som på de rigtige tidspunkter af året kommer op fra dybet i store stimer.

Daedalus huser også Zealot, vraget af et fragtskib fra slutningen af 1880’erne. Vraget starter ved 75 m dybde, og Zealot er kun tilgængeligt for tekniske dykkere.

Elpinstone er et aflangt rev 12 km fra kysten kendt for sine strømdyk langs stejle, koral- og fiskerige vægge. Også ved Elphinstone kan du være heldig at spotte hajer, omend chancen er mindre end ved Daedalus og Brothers.

BDE ruten indeholder typisk også dykning ved Abu Dabbab, en smuk koralhave med talrige kløfter/huler og flere dyk ved Wadi El Gimal, en imponerende nationalpark med hundredvis af koral- og fiskearter.

BDE ruten henvender sig til dykkere på Advanced+ niveau, som kan håndtere stærk strøm og har god afbalancering.

Liveaboard-ruten Brothers, Daedalus & Elphinstone kaldes ofte Den gyldne Trekant. Hver især er disse rev nærmest en hel tur værd i sig selv. Her får du alle tre på samme tur.