facebook

Liveaboard Deep South / St. John’s med Sea Serpent

Hurghada - Egypten

 • Vidunderlig tur for dykkere, der elsker afveksling
 • Dyk St. John's - Egyptens sydligste revplateau
 • Prisen inkl. nitrox, helpension, fly, dyk og transfer

Om hotellet

Deep South St. John’s er en dig, der elsker afveksling: Farverige koralhaver med stimer af fisk, bjergtagende drop-offs, rev med huleagtige gennemgange, et par vrag og fantastiske natdyk. Noget af det bedste, Rødehavet kan tilbyde.

Deep South St. John’s er en vidunderlig tur for dykkere, der elsker afveksling: Her er farverige koralhaver med stimer af fisk, bjergtagende drop-offs, rev fyldt med huleagtige gennemgange, et par vrag og fantastiske natdyk. En blanding af noget af det bedste, Rødehavet kan tilbyde.

Bemærk venligst, din booking skal først genbekræftes hos Sea Serpent Fleet, før bestillingen er sikret. Ved mindre end 21 dage til afrejse beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

St. John’s og Fury Shoals på samme tur

St. John’s er et revplateau i det sydligste af Egyptens del af Rødehavet, men det spektakulære undervandsliv er hele rejsen værd. St. John’s er en del af Elba National Park syd for halvøen Ras Banas tæt på grænsen til Sudan. Undervandsliv og undervandsmiljøer går op i en højere enhed i form af drop-offs, huler og grotter med fantastisk lysindfald, pinnacles, enorme viftekoraller, koralhaver og farvestrålende blødkoraller langs strømfyldte revvægge.

Smukke, tilgroede rev med masser af muligheder for makro giver variation til de spektakulære dyk med opmærksomheden rettet mod det blå. Op til 7-8 forskellige hajarter som rævhalehaj, oceanisk hvidtippet haj, hammerhaj og grå revhaj ses mere eller mindre regelmæssigt.

Vejen til St. John’s går gennem et andet af Rødehavets fantastiske revsystemer, Fury Shoals, som ligger lige nord for Ras Banas. Det er her du finder det hesteskoformede rev Sataya med delfinerne, de fantastiske porekoralformationer, søjlerne og hulerne på både Shaab Claudio  og Malahi samt ikke mindst Abu Galawa og Shaab Maksour. Fury Shoals tilbyder bestemt lidt af hvert og er populært blandt alle dykkere.

Sea Serpent Fleet – mere end 30 år i tro tjeneste

Sea Serpent Fleet har sejlet i Rødehavet i over 30 år og lagde fra kaj første gang i 1989. Siden da er tusindvis af dykkere blevet sejlet til nogle af de bedste og mest tillokkende dykkersteder, Rødehavet kan tilbyde.

Sea Serpent Fleet består af seks skibe og er dermed blandt de største liveaboard-operatører i Rødehavet. Udvalget af både gør, at vi altid kan finde en båd og en rute, der passer til dit behov. Det høje serviceniveau er heldigvis det samme på alle bådene. På denne rute benytter vi os fortrinsvis af båden Sea Serpent (med afgang om torsdagen), og den viste pris er baseret på dette.

Faciliteterne på Sea Serpent  inkluderer salon både inde og ude (café-område). Indenfor er der spiseområde, air condition, flat screen, bibliotek og 220 volts ladestation. Der er gratis wi-fi (for så vidt at båden er inden for dækning). Der er plads til 22 dykkere.

Indkvartering er i delt 2-personers kahytter med enkeltsenge, og der er desuden en kahyt samt en suite med dobbeltseng på hver båd (suiter mod tillæg). Grand har i øvrigt to suiter med dobbeltseng. Kahytterne varierer i indretning men alle har air condition, klædeskab og skuffer, spejl, safe box samt badeværelse med toilet, bruser og varmt vand. Der er desuden badehåndklæder, slåbrock og futsko til alle.

Dykkerdækket er overdækket og veldisponeret, og der er rigeligt med plads på dykkerplatformen. Der er adgang til 1-2 offentlige toiletter og to brusekabiner.

Alle bådene i Sea Serpent Fleet er fuldt udstyret med sikkerhedsudstyr såsom redningsflåder, redningsveste, førstehjælpsudstyr, oxygen, brandalarm, brandslukningsudstyr, radar, VHF, satellit-telefon, mv.

Udstyr og kursus ombord

Nitrox 32 er uden beregning, hvis du er certificeret. Der er mulighed for mod forudbestilling i god tid at leje fuldt udstyr, 15 ltr alu tank, sidemount, twinset eller manifold.

Har du ønsker om at tage et kursus på turen, kan du forudbestille kurser som fx Nitrox eller Dybdespeciale.

Bemærk venligst

Liveaboard’en gennemføres ved min. 8-9 betalende dykkere på hele turen – alt efter båd. Indtil tre uger før planlagt afrejse forbeholder Atlantis Rejser sig retten til at annullere liveaboard-turen, såfremt et tilstrækkeligt antal deltagere ikke er opnået.

Vi skal have genbekræftet din booking hos Sea Serpent Fleet, før din rejse er sikret. Bemærk også, hvis der er mindre end 21 dage til afrejse, beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

Hvorfor vælge Liveaboard Deep South / St. John’s med Sea Serpent

Måltider

 • Helpension

Kategori

 • Hotelkæde : 5

Inkluderet

 • Rutefly København til Hurghada t/r. Der er mulighed for tilslutning fra andre danske lufthavne.
 • Transfer lufthavn-liveaboard (Hurghada-Port Ghalib, ca. 2½ time) t/r
 • 8 dages/7 nætters liveaboard i delt kahyt (sidste nat kan evt. tilbringes på hotel i Hurghada)
 • Helpension (inkl. snacks, sodavand, vand, te og kaffe)
 • 5 dages dykning med 3-4 dyk pr. dag
 • Fyldt 12 ltr tank og bly
 • Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret (husk certifikat)
 • National Park fees, Environmental tax og Departure fee, mv. svarende til ca. 80 €.

Krav til dig som dykker
Du skal som minimum være certificeret Advanced Open Water og have mindst 20 loggede dyk for at kunne deltage på turen.

Dykkercomputer er et krav, så medbring din egen, da dykkercenteret ikke altid har nok til, at alle kan leje.
Du skal også have din egen deko-bøje (SMB) samt en lygte til natdyk (kan lejes ombord).

Ikke inkluderet

 • Visum: 210 DKK. Udstedes ved ankomst.
 • Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
 • Frivillig afbestillingsbeskyttelse
 • Obligatorisk rejseforsikring, der dækker dykning og Search and Rescue
 • Drikkepenge – beregn 60 € til besætningen på båden

Bemærk, vi tager forbehold for nye eller ændringer i eksisterende lokale skatter og afgifter. Disse kan og bliver ofte ændret eller indført med øjeblikkelig eller meget kort varsel.

Vejledende program

Dag 1

På ankomstdagen er der om aftenen ombordstigning i enten Hurghada eller Port Ghalib. Der er velkomst, bådbriefing, indkvartering og papirarbejde, så vi kan få tilladelse fra havnemyndighederne til at sejle tidligt næste morgen.

Dag 3-5

Dykning i St. John’s de næste 2½ dage med 4 dyk pr. dag, inklusive natdyk. Mulige dykkersteder: Small og Big Gota, Habili Ali, Dangerous Reef, St. John’s Caves, Um Orouk, Habili Gaffar.

Sejladsen til Fury Shoals er natsejlads.

Dag 6

Dykning i Fury Shoals på fx Malahi, Shaab Claudio, Shaab Maksur, Sataya / Dolphin Reef.

Om aftenen sejler vi tilbage mod Marsa Alam.

Dag 7-8

Efter overnatning ved Marsa Alam er der lige tid til et par lokale dyk, før vi sætter næsten mod Port Ghalib.

Den sidste nat tilbringes ombord i havnen .

Der er afmønstring senest kl. 10 om formiddagen den sidste dag.

Alle dyk afhænger af vejr og vind, myndighedernes tilladelser og deltagernes færdigheder og kvalifikationer.

Deep South St. John’s er en dig, der elsker afveksling: Farverige koralhaver med stimer af fisk, bjergtagende drop-offs, rev med huleagtige gennemgange, et par vrag og fantastiske natdyk. Noget af det bedste, Rødehavet kan tilbyde.