facebook

Liveaboard North & Brother Islands med Red Sea Explorer

Hurghada - Egypten

 • Ruten er den perfekte kombination af imponerende vrag og koralrev
 • Dyk på SS Thistlegorm og de fire vrag ved Abu Nuhas.
 • Besøg nationalparken Brother Islands

Om hotellet

Liveaboard-ruten North & Brothers er den perfekte kombination af imponerende vrag og koralrev. Ruten tager dig til de bedste vrag i det nordlige Rødehav, bl.a. det verdenskendte SS Thistlegorm og de fire vrag ved Abu Nuhas.

Bemærk venligst, din booking skal først genbekræftes hos Red Sea Explorers, før bestillingen er sikret. Ved mindre end 21 dage til afrejse beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

Oplevelser for livet

Liveaboard-ruten North & Brothers er den perfekte kombination af imponerende vrag og koralrev. Ruten tager dig til de bedste vrag i det nordlige Rødehav, bl.a. det verdenskendte SS Thistlegorm og de fire vrag ved Abu Nuhas.

DYKKEROPLEVELSER MED RED SEA EXPLORERS

Red Sea Explorers (RSE) har faciliteret dykning i Rødehavet siden 2005. Tusindvis af dykkere er blevet sejlet til nogle af de bedste og mest tillokkende dykkersteder, Rødehavet kan tilbyde – lige fra Dahab i nord til det sydlige Sudan.

RSE er en af Rødehavets mest eftertragtede liveaboard-udbydere, efterspurgt af dykkere på alle niveauer fra hele verden. Det skyldes ikke mindst, at RSE aktivt har valgt, at liveaboard-oplevelsen ikke er et standardprodukt. Hos Red Sea Explorers planlægges og gennemføres liveaboards med udgangspunkt i, at hver eneste dykker ombord skal have en unik oplevelse og føle sig motiveret til at dyrke/udvikle sine personlige interesser inden for dykning.

Hos RSE er alle velkomne og i gode hænder. Både dig, der er på en liveaboard for første gang, dig der har 1.000 rekreative dyk på bagen – og dig der er uddannet inden for teknisk dykning eller dykker på rebreather. På alle afgange står et professionelt crew og dygtige guider/instruktører klar til at give dig en unik dykkeroplevelse, du aldrig vil glemme.

MV TALA OG MV NOURAN

Red Sea Explorers flåde inkluderer de to søsterskibe MV Tala og MV Nouran med plads til hhv. 22 og 24 gæster. Begge skibe er komfortable, søstærke og designet til at imødekomme dykkerens behov. Faciliteterne på de to både er stort set ens, og du vil hurtigt føle dig hjemme.

Her er salon både inde og ude (café-område). Indenfor er der spiseområde, air condition, flat screen, bibliotek og 220 volts ladestation.

På de udendørs fællesområder er der masser af plads til at slappe af og nyde solen og udsigten, mens du sejles videre til næste dykkersted.

Indkvartering er i delt 2-personers kahytter med enkeltsenge og eget badeværelse, og der er desuden en kahyt samt en suite med dobbeltseng på hver båd.

Dygtige kokke fremtryller 3 daglige måltider, typisk med flere valgmuligheder for at tilgodese gæsternes individuelle præferencer, samt mellemmåltider i form af snacks.

Dykkerdækket er overdækket og veldisponeret, og der er rigeligt med plads på dykkerplatformen. Hver dykker har sin egen plads, og hvert af dagens 2-4 dyk starter og ender her. Du kan medbringe dit eget udstyr eller leje det hele ombord. 12 ltr flaske, bly & bælte stilles altid til rådighed.

Der er adgang til to offentlige toiletter og en brusekabine.

Både MV Tale og MV Nouran er fuldt udstyret med sikkerhedsudstyr såsom redningsflåder, redningsveste, førstehjælpsudstyr, oxygen, brandalarm, brandslukningsudstyr, radar, VHF, satellit-telefon, mv.

Udstyr og kursus ombord

Der er mulighed for mod forudbestilling i god tid at leje fuldt udstyr, 15 ltr alu tank, sidemount, twinset eller manifold. Der er altid uw-scootere ombord mod tillæg. Har du aldrig prøvet sådan en før, har du noget at glæde dig til.

Har du ønsker om at tage et kursus på turen, kan du forudbestille kurser som fx Nitrox eller Dybdespeciale.

Bemærk venligst

Liveaboard’en gennemføres ved min. 8-9 betalende dykkere på hele turen – alt efter båd. Indtil tre uger før planlagt afrejse forbeholder Atlantis Rejser sig retten til at annullere liveaboard-turen, såfremt et tilstrækkeligt antal deltagere ikke er opnået.

Vi skal have genbekræftet din booking hos Red Sea Explorers, før din plads er sikret. Bemærk også, hvis der er mindre end 21 dage til afrejse, beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

Hvorfor vælge Liveaboard North & Brother Islands med Red Sea Explorer

Måltider

 • Helpension

Kategori

 • Officiel kategori : 4

Inkluderet

 • Søndagsfly Aarhus/København til Hurghada t/r på udvalgte datoer.
 • Transfer lufthavn-liveaboard t/r
 • 8 dages/7 nætters liveaboard i delt kahyt (sidste nat kan evt. tilbringes på hotel i Hurghada)
 • Helpension (inkl. snacks, sodavand, vand, te og kaffe)
 • 6 dages dykning med 2-4 dyk pr. dag
 • Fyldt 12 ltr tank og bly

Krav til dig som dykker
Du skal som minimum være certificeret Advanced Open Water eller have dybdespeciale og have mindst 30 loggede dyk for at kunne deltage på turen.

Dykkercomputer er et krav, så medbring din egen, da dykkercenteret ikke altid har nok til, at alle kan leje.

Du skal også have din egen deko-bøje (SMB) samt en lygte til natdyk.

Ikke inkluderet

 • Visum: 240 DKK. Udstedes ved ankomst
 • Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
 • Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret (husk certifikat) ca. 36 € pr. uge
 • Frivillig afbestillingsbeskyttelse
 • Obligatorisk rejseforsikring, der dækker dykning og Search and Rescue
 • Drikkepenge – beregn 70 € til besætningen på båden
 • National Park fees, Environmental tax og Departure fee, mv. svarende til ca. 150 € (betales lokalt).

Bemærk, vi tager forbehold for nye eller ændringer i eksisterende lokale skatter og afgifter. Disse kan og bliver ofte ændret eller indført med øjeblikkelig eller meget kort varsel.

North & Brother Islands

‘North and Brothers’ er den perfekte kombination af imponerende vrag og koralrev. Ruten tager dig til de bedste vrag i det nordlige Rødehav, bl.a. det verdenskendte SS Thistlegorm og de fire vrag ved Abu Nuhas.

Nationalparken ‘Brother Islands’ tilbyder verdensklasses vægdykning, og fx hajer spottes ofte. Ruten kan også omfatte nationalparken Ras Mohamed på sydspidsen af Sinai.

SS Thistlegorm er et af de mest berømte skibsvrag i verden. Vraget er et kæmpe undervandsmuseum og udfylder en helt særlig bid af verdenshistorien. Et bombeangreb sank Thistlegorm i 1941, og i dag ligger vraget på 15-30 m. Det er let at penetrere, og lasten rummer stadig militærlastbiler, motorcykler, støvler, ammunition og meget mere. Thistlegorm er desuden hjem for et rigt fiskeliv, herunder store stimer af flagermusfisk og tun, og på dækket støder du ofte på muræner og en skildpadde.

Rosalie Møller er søsterskib til Thistlegorm. Hun blev bombet dagen efter og ligger på 30-50 m, og hun er forbeholdt erfarne dykkere.

De fire vrag ved Abu NuhasGiannis D, Carnatic, Chrisoula K og Kimon M – er ligeledes velegnede til rekreativ dykning. Det, at vragene ligger så tæt ved hinanden, gør Abu Nuhas til et bemærkelsesværdigt sted. Og tager du en af Red Sea Explorers’ undervandsscootere med på dykket, kan du nå dem alle på ét dyk. Der er også rigtig gode chancer for at støde på delfiner, når du dykker ved Abu Nuhas.

Nationalparken ‘Brother Islands’ er to øer beliggende ca. 8 timers sejlads/150 km sydøst for Hurghada. Big Brother er karakteriseret ved dybe, stejle vægge dækket af store farvefulde koraller og et meget rigt fiskeliv.

Omkring Big Brother – og særligt på det sydlige plateau hvor der findes en rensestation, spottes flere hajarter: Grå- og hvidtippede revhajer, den sky og sjældne rævehaj, silkehajer, oceanisk hvidtippet haj og hammerhajer. Ved Big Brother ligger også de to populære vrag Numidia og Aida.

Little Brother er ligeledes defineret af stejle vægge undtagen på nordspidsen, hvor et plateau på 40 m dybde anses som en af Rødehavets bedste muligheder for at dykke med hajer. Little Brother er også kendt for sine sorte koraller, enorme viftekoraller og tætvoksende bløde og hårde koraller i mange farver.

Ruten inkluderer typisk også et stop ved Gubal Island. Her dykker du på rev fyldt med fisk som klovnfisk, papegøjefisk, sommerfuglefisk og blæksprutter. Den lille pram på bunden ved Bluff Point er et populært valg til natdyk, og vragdykkere kan desuden besøge Ulysses (5-28m).

Ruten henvender sig til dykkere på Advanced+ niveau.

Liveaboard-ruten North & Brothers er den perfekte kombination af imponerende vrag og koralrev. Ruten tager dig til de bedste vrag i det nordlige Rødehav, bl.a. det verdenskendte SS Thistlegorm og de fire vrag ved Abu Nuhas.