facebook

1 uges 1. kl. Nilkrydstogt rundrejse

Gæsternes vurdering5

Nilkrydstogt og rundrejser - Luxor og rundrejser - Egypten

 • Fantastisk program på en uge
 • Afrejse hver uge året rundt
 • Helpension ombord

Om hotellet

Den behageligste og mest fascinerende måde at opleve Egypten på er ombord på et Nilkrydstogt fra Luxor , som i  adstadigt tempo sejler ned ad Nilen. 

Fantastisk sceneri
Fra soldækket kan du studere bønder i lange kjortler, som driver vandbøflerne over markerne, lokale kvinder, der vasker tøj i floden, og landsbyens børn, der hilser med en glad vinken, når båden sejler forbi. Stemningen på et Nilkrydstogt er hyggelig, og her forstår man pludselig, hvad den græske historieskriver Herodot filosoferede over, da han skrev, at Egypten er en gave fra Nilen.

Flydende hotel
Krydstogtsskibet er dit flydende hotel, og dermed undgår du at skulle pakke kufferten utallige gange, som man normalt gør på en rundrejse. Kahytterne er små men pæne og har dobbeltseng eller to enkeltsenge, bord og stol, skabsplads og separat bad og toilet, individuel aircondition og tv. Kahytterne kan max. rumme 2 voksne + 1 barn til og med 11 år.

Bemærk, at der i perioder kan anvendes andre skibe end de viste – dog med tilsvarende faciliteter og standard.

Kom på spændende udflugter
Vores krydstogtsskibe sejler sydpå fra Luxor til Aswan og tilbage igen. Hver aften lægger skibet til kaj, og undervejs stopper vi ved store og små seværdigheder. På krydstogtet skal du købe vores udflugtspakke for at deltage i udflugterne. Dermed kan du nå at se det hele i et roligt tempo, og du får stadig tid til bare at sidde på dækket og nyde det smukke landskab og det fantastiske sceneri, der udspiller sig langs Nilens bredder.

Det meste er betalt hjemmefra
Helpension er inkluderet ombord, og alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Tilkøber du udflugtspakken til 1399,- , har du stort set betalt alt hjemmefra. Herudover skal du kun regne med penge til drikkevarer, drikkepenge og evt. souvenirs eller ekstra udflugter.

Godt at vide
På alle krydstogter vil der være perioder, hvor skibet lægger til kaj i kortere eller længere tid. I de to større byer, Luxor og Aswan, bliver opholdet på ca. to dage hvert sted. Den aktive sejltid er derfor ikke en hel uge.

På vores Nilkrydstogt er drikkepenge til personalet, buschaufføren osv. en del af oplevelsen, og du bør beregne ca. 250 kr. som gæst i drikkepenge pr. uge.

På båden kan der i kahytterne på nederste dæk forekomme både støj, rysten og diesellugt fra maskinrummet og fra andre skibe, der lægger til ved samme kaj. Vi anbefaler, at du mod et tillæg køber kahyt på et af de to øverste dæk, men det er ikke muligt helt at undgå gener fra maskinerne. Når skibene lægger til, er der ikke nogen udsigt, da skibene lægger til ”i lag” sammen med andre. Transfertid fra lufthavnen i Hurghada til båden er ca. 4 – 4,5 timer inkl. stop.

Hvorfor vælge 1 uges 1. kl. Nilkrydstogt rundrejse

Kategori

 • Atlantis Kategori : 4+
 • Kundernes Vurdering : 5
 • Officiel kategori : 5

Måltider

 • Helpension

Hotellets faciliteter

 • Air condition
 • Restauranter
 • Barer
 • Pool
 • Wifi : begrænset
 • Vaskeservice
 • Butikker
 • Reception 24/7

Værelsesfaciliteter

 • Air condition
 • Badeværelse
 • Brusekabine
 • Hårtørrer
 • Satellit-/kabel-tv
 • Safe box
 • Minibar

Info om byggning

 • Visa
 • Mastercard

Hvordan er standard på Nilkrydstogt?
Vi bruger lokale 5-stjernede Nilkrydstogtskibe (International 1.kl. standard). Vi arbejder kun med anerkendte rederier i Egypten. Nilkrydstogskibene er begrænset til en bestemt bredde og længde for at kunne passere sluserne på Nilen. Derfor er der som regel maksimalt 75 kahytter ombord på et Nilkrydstogt. Nilkrydstogtskibene fungerer som et flydende hotel med reception 24/7, central aircondition og med faciliteter som på et 1. kl. hotel herunder pool, lounge, lobbyområder, vaskeservice, daglig rengøring og Wi-Fi mod betaling.

Hvordan er kahytterne ombord på Nilkrydstogt?
Kahytterne er i god størrelse som hotelværelser, hvor der er plads til 2 voksne og 1 barn under 12 år.

Skibene har typisk fire dæk udover soldækket. Kahytterne ligger typisk på tre dæk. Alle kahytter ligger over vandkanten og er udvendige med vinduer. Nogle af vinduer kan ikke åbnes af sikkerhedsårsager på visse skibe.

I kahytterne på nederste dæk kan der forekomme både støj, rysten og diesellugt fra maskinrummet og fra andre skibe, der lægger til ved samme kaj. Vi anbefaler, at du mod et tillæg på 875 i alt køber kahyt på et af de to øverste dæk – det er dog ikke muligt helt at undgå gener fra maskinerne. Når skibene lægger til, er der ikke nogen udsigt, da skibene lægger til ”i lag” sammen med andre.

Hvordan er sejlturen?
Skibene sejler langsomt og er ret stabile når de sejler for at give maksimum nydelse fra soldækket af scenarierne langs Nilens bredder. På en-ugesprogrammet begynder turen i Luxor, hvor der typisk er en til to nætter ved kajen før skibet sejler syd mod Aswan af en distance på 225 km. med en overnatning undervejs i Edfu. I Aswan bliver skibet typisk i tre nætter før der sejles tilbage til Luxor samme vej og med overnatning i Esna før skibet når Luxor for sidst nat i programmet. Der gøres også stop undervejs ved Edfu og Kom Ombo. Der planlægges at det meste af sejladsen foregår i dagtimerne, men skibet skal igennem slusen ved Esna og afhængig af ventetid ved slusen kan en del af sejlturen heromkring foregå tidligt om morgenen eller efter solnedgang.

Hvad betyder det, at det er helpension om bord på båden?
Helpension er inkluderet ombord på krydstogtsskibet og alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Morgenmad, frokost og middag serveres som regel som buffet og om eftermiddagen er der ofte te eller kaffe med kage. Alle måltider er inkluderet, men drikkevarer betaler du selv.
Typisk servering er international buffet og nogle af måltiderne serveres som sæt-menu. Drikkevarer er ikke inkluderet men der serveres på restaurant, baren og poolbaren masser af drikkevarer inklusiv alkoholiske drikkevarer og cocktails.

Hvad med drikkepenge, skal man give det?
Ja, drikkepenge er en væsentlig del af mange egypteres indtjeningsgrundlag, og tjeneren på restauranten, stuepigen, chaufføren på udflugtsbussen og andre i turistindustrien har en berettiget forventning om en mindre erkendtlighed.

Fra tid til anden kan man godt blive lidt irriteret over at blive spurgt om “bakshish” fra folk som åbenlyst ikke har ydet nogen form for service, og blot har gjort det til en levevej at få penge for ingenting eller meget lidt. Det kan f.eks. være ham, som uden at spørge læsser din kuffert op på en bagagevogn, eller ham som udpeger den bedste vinkel at tage et fotografi af solnedgangen, ham, der uopfordret følger dig over en trafikeret vej osv. osv. Giv ikke drikkepenge til dem, men gem skillingerne til de mennesker, der rent faktisk yder en eller anden form for service. Man bør ikke føle sig tvunget til at give drikkepenge, men gør det til dem der har fortjent det.

På vores Nilkrydstogt er drikkepenge til personalet, buschaufføren osv. en del af rejsen, og du bør beregne ca. 250 kr. pr. person i drikkepenge pr. uge.

Bemærk venligst:
* I dette program flyves der fra både Aarhus Airport og København hver søndag til Hurghada og derefter køres i bus til Luxor. (ca. 4 timers kørsel med stop)
Bemærk, at ved flyankomst til Hurghada senere end kl 1800 tilbringes  den 1. nat på hotel i Hurghada.

Priserne inkluderer:
* Fly København eller Aarhus Airport – Hurghada t/r
* 7 nætter ombord på 1. kl. Nilkrydstogt med helpension
(ved flyankomst til Hurghada senere end kl 1800 tilbringes  den 1. nat på hotel i Hurghada.)
* Transport Hurghada lufthavn-Nilkrydstogtskibet t/r.

Ikke inkludereret:
* Visum til Egypten 240 kr. per pas- bestilles ved booking og leveres ved ankomst til Cairo. Pas gyldighed min. 6 måneder frem.

* Udflugtspakken som kan tilkøbes ved bestillingen til DKK 1.399 for voksne / DKK 999 for børn 6-11 år. Udflugtspakken kan også efterbestilles.

* Udflugtspakke for 1 uges Nilkrydstogt indeholder:
1. Kongernes dal, gravarbejderlandsbyen samt Memnon-kolosserne
2. Karnak- & Luxor-templerne
3. Esnatemplet
4. Kom Ombo-templet
5. Aswandæmningen, Philaetemplet og den ufærdige obelisk

* Ekstraudflugter:
Disse udflugter er ikke inkluderet i selve udflugtspakken, men kan tilkøbes separat.
• Ballonflyvning over Nildalen i Luxor.
• Abu Simbel-templerne med bus.
• Besøg i nubisk landsby ved Aswan.
• Lyd- og lysshow i Karnak eller Philaetemplet.

Andet
Ombord på Nilkrydstogtet kan der i kahytterne på nederste dæk forekomme både støj, rysten og diesellugt fra maskinrummet og fra andre skibe, der lægger til ved samme kaj. Vi anbefaler, at du mod et tillæg køber kahyt på et af de to øverste dæk – det er dog ikke muligt helt at undgå gener fra maskinerne. Når skibene lægger til, er der ikke nogen udsigt, da skibene lægger til ”i lag” sammen med andre.

Forudbestilt visum fås ved ankomst.  Pas gyldighed min. 6 måneder frem.

Den behageligste og mest fascinerende måde at opleve Egypten på.