16 juni 2021

Eksplosiv, lokal gastronomi på vulkanøen

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
6 minutter
Inspiration
2,643 andre
Sharing is caring
Del med andre

Solmodent og fyldt med smag

Siciliens sydlige placering og de mange årlige solskinstimer giver frugter og grøntsager, som altid er solmodne og fyldt med smag.

Så er der den lokale vin, som er et helt kapitel for sig. Sicilien har mange indfødte druesorter, som kun dyrkes her på øen, og som er ukendte for de fleste. Kvaliteten er generelt meget høj, og man får meget for pengene – også på de lokale restauranter, hvor priserne slet ikke er i nærheden af de danske.

Her en lille guide til nogle af de lækreste, lokale specialiteter, som du kan smage på din ferie på vulkanøen.

Arancini

Arancini er panerede og friterede riskugler, der som oftest er fyldt med mozzarella, kødsovs og ærter. Arancino betyder appelsin og henviser til den gyldne farve, som kuglerne får, når de friteres.

Arancini er en syndigt lækker spise, og bare en enkelt kugle gør det ud for et solidt mellemmåltid på farten. Det er intet under, at ’arancini’ er noget af det mest populære ‘streetfood’ på Sicilien. ’Appelsinerne’ er også meget nemme at lave selv.

Cannoli

Cannolo betyder ’lille rør’, og det er præcis, hvad denne sukkersøde sicilianske specialitet er. Røret består af friteret kagedej, som fyldes med en sød creme af lokal ricotta-ost og drysses med hakkede pistacienødder, tørret frugt og chokolade.

Cannoli ses overalt på Sicilien, hvor de frister blandt de mange lækre kager, som man finder i konditorierne. Det er en specialitet, du bare er nødt til at prøve.

Marsala

Marsala-vinen er endnu et lokalt siciliansk produkt, som øboerne roligt kan være stolte af. Marsala produceres i og omkring den lille by Marsala på det vestlige Sicilien. Marsala er en underkendt vintype i Danmark, hvilket er en stor fejl. Marsala minder en del om sherry og portvin, og køber man en ordentlig kvalitet, venter der en rigtig god oplevelse. Huset Florio er en af de ældste og bedste producenter og laver samtidig en Marsala, der er til at betale.

Vidste du, at Marsala faktisk er det eneste, der duer, hvis du skal opnå den helt rigtige smag i din tiramisu? Hvis du drikker resten sammen med kagen, opnår du desuden et perfekt match mellem mad og vin.

Also interesting