Log-ind for at forsætte eller register en ny Min rejse konto
Ingen konto endnu?
Opret konto herSe din rejse med din booking nr.
Glemt dit password?Ofte stillede spørgsmål
Egypten har efter længere tids pause besluttet at genindføre sommertid i 2023. Da landet ikke gør det samtidigt med fx Danmark, får vi lidt skæve tidspunktet her i foråret. Egypten har meldt ud, at de skifter til sommertid, 28. april 2023, men erfaringen viser, at datoen godt kan svinge en smule.
Før 26. marts 2023
Når klokken er 13:50 i Danmark, er klokken i Egypten 14:50.
Klokken 02:00 natten mellem lørdag og søndag den 26. marts 2023 stiller Danmark urene en time frem.
Fra 26. marts 2023
Når klokken er 14:50 i Danmark, er klokken i Egypten 14:50.
Fra 28. april 2023
Når klokken er 14:50 i Danmark, er klokken i Egypten 15:50.
Bemærk! Atlantis Rejser tager intet ansvar for manglende opnåelse af visum og ugyldigt pas eller evt . afvisning i lufthavn.
Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er myndighederne i det enkelte land, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Det er dit eget ansvar at fremskaffe evt. visum før afrejse eller ved ankomst i lufthavnen. Alle udgifter som følge af manglende visum bæres alene af kunden; der gives ikke forholdsmæssigt afslag i prisen, hvis det af Atlantis Rejser leverede produkt ikke kan benyttes grundet manglende visum.
Vores oplysninger om pas og visumkrav tager udgangspunkt i reglerne for danske statsborgere. Har du ikke dansk pas, eller har du dobbelt statsborgerskab, fremmedpas etc, skal du gøre os opmærksom herpå, således at du kan få den korrekte rådgivning og vejledning, herunder henvisning til de relevante myndigheder.
Alle ferierejsende, der rejser til Egypten, skal have et turistvisum, der gælder maksimum 1 måned. Så snart man forlader landet igen, er visummet ugyldigt. Visummet kan bestilles via bestillingsprocessen for 240 kr. pr. person. Det kan også efterbestilles på tlf. 7022 4840 eller mail@atlantisrejser.dk.
Det er også muligt selv at arrangere visum ved ankomst til lufthavnen i Sharm el Sheikh, Hurghada eller Cairo for USD ca. 25 pr. person.
Atlantis Rejser arrangerer visum til borgere fra alle EU-lande , samt til borgere fra Island, USA, Canada, Norge, Schweiz, Færøerne, Grønland, Australien og Japan.
Vi skal ikke bruge pasnumre til bestilling af turistvisum til Egypten
Alle andre statsborgere (inkl. borgere med diplomatpas, fremmedpas eller flygtningepas) er selv ansvarlige for at undersøge gældende visumregler hos Den Egyptiske Ambassade på telefon 3543 7070.
Atlantis Rejser har dit turistvisum klart i ankomstterminalen i Sharm eller Hurghada og vort lokale personel i lufthavnen bistår med hjælp. I Cairo skal du selv henvende ved visumskranken.
Selve visummet er blot en viseringsmærkat, der klistres i passet og stemples efterfølgende i paskontrollen efter udleveringen. Der skal forinden udfyldes et indrejsekort. Dette indrejsekort fås enten i flyet på vej til Egypten eller i ankomstterminalen.
Bemærk: Rejsende til Sharm el Sheikh kan ofte nøjes med et Sinai Only-visum, der fås gratis i lufthavnen ved ankomst og blot er et indrejsestempel. Med Sinai Only-visum har du kun tilladelse til at opholde dig i og omkring Sharm el Sheikh by og Dahab samt den omkringliggende ørken (udflugter som alm. dykning (ekskl. Thistlegorm og området vest for sydspidsen af Ras Mohamed), snorkling, quad bikes og beduinaftener kan godt gennemføres). Visummet gælder i 15 dage.
Skal du derfor på dykker-liveaboard, udflugt uden for Sharm el Sheikh fx til Cairo eller Luxor, skal du altid købe fuldt turistvisum.
Skulle du være så uheldig at blive alvorligt syg eller komme til skade, så det bliver nødvendigt at rejse hjem før tid med rutefly via Cairo, kan dette ikke lade sig gøre med Sinai Only-visum. Derfor anbefaler vi vores gæster at overveje at købe fuldt turistvisum for en sikkerheds skyld.
Dit pas skal generelt være gyldigt i seks måneder efter hjemrejsedatoen, og der skal være mindst to blanke sider til stempling/visering.
Alle uanset nationalitet og alder skal have eget pas ved indrejse i Egypten. Børn skal have deres eget pas. Det er ikke tilstrækkeligt at være registreret i forældrenes pas. Vær også opmærksom på, at det ikke er muligt at rejse ind i Egypten med en unavngivet baby. Babyer skal være navngivet, og dette navn skal stemme overens med det navn, der står på rejsebeviset. Der kan ikke dispenseres fra denne regel.
Danske forlængede pas anerkendes til ind- og udrejse.
Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes kun til udrejse fra Egypten; kræver stempel fra immigrationsmyndighederne.
Bemærk at personer, der rejser på tjenestepas, diplomatpas samt udenlandske statsborgere med eks. dansk flygtningepas eller fremmedpas opfordres til at søge oplysning ved Udenrigsministeriet www.um.dk.
Bemærk, at gæster med qatarsk pas ikke vil blive tildelt visum til Egypten, og at flere flyselskaber ikke må befordre passagerer med qatarsk pas til flere mellemøstlige lande, herunder Egypten.
Der ydes ikke kompensation, og rejsen kan ikke refunderes, hvis man afvises i lufthavnen på grund af ugyldigt pas eller manglende mulighed for at opnå visum. Det er den rejsendes eget ansvar at sørge for, at man opfylder betingelserne for at opnå visum til Egypten.
Gratis turistvisum for skandinaviske statsborgere op til 30 dage udstedes ved ankomsten i lufthavnen. Passet skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdet.
Bemærk: Er du ikke skandinavisk statsborger, eller har du flygtningepas, fremmedpas el. lign., kræves der i nogle tilfælde visum til Dubai og Emiraterne. Vi anbefaler, at du rådfører dig med gældende visumregler på Udenrigsministeriets hjemmeside eller på konsulatetet/ambassaden for det land, du ønsker at besøge.
Atlantis Rejser forestår gerne visumansøgningen på dine vegne. Visumansøgning koster ca. 650,- kr. Bemærk, at dette beløb ikke refunderes, hvis du får afslag på visum til Emiraterne.
Bemærk, at gæster med Qatarsk pas ikke vil blive tildelt visum til Emiraterne og at flere flyselskaber, ikke må befordre passagerer med Qatarsk pas til flere mellemøstlige lande, herunder Emiraterne.
Der accepteres IKKE midlertidige pas eller pas, der er forlængede til Emiraterne.
Børn skal uanset nationalitet have eget pas ved indrejse. Børn t.o.m. 4 år kan indrejse uden eget pas, hvis de er indskrevet i forældrenes pas.
Alle andre statsborgere er selv ansvarlige for at undersøge gældende visumregler hos De Forenede Arabiske Emiraternes ambassade på telefon 77 99 32 60
Du skal som udgangspunkt ikke bruge visum, når du som dansk statsborger rejser inden for EU eller til Tyrkiet. Vi henviser til det Danske Udenrigsministeriums vejledning om pas og visum, hvor du i højre side, kan vælge det specifikke land du påtænker at rejse til eller til det pågældende lands ambassade for yderligere information om pas og visum.
Du skal som udgangspunkt ikke bruge visum i op til 90 dage, når du som dansk statsborger rejser i Asien. Vi henviser til det Danske Udenrigsministeriums vejledning om pas og visum, hvor du i højre side, kan vælge det specifikke land du påtænker at rejse til eller til det pågældende lands ambassade for yderligere information om pas og visum.
Vi gør opmærksom på at det Danske Udenrigsministeriums oplysninger er vejledende, og at du anbefales at kontakte det pågældende lands ambassade/konsulat i tvivlstilfælde.
Fotos og video på vores hjemmeside
Ved fotografering af hoteller og resorts bruger man ofte et såkaldt vidvinkelobjektiv. Dette gør, at fx swimming pools, værelser og andre faciliteter kan synes større, end de er i virkeligheden.
Udsigten fra det hotelværelse, du får tildelt, kan være en anden end på de fotos, der er på vores hjemmeside, ligesom et interiørbillede kan vise en bestemt type eller størrelse af hotellets mange lejligheder/værelser. Der kan også være forskel i indretning, farvevalg og møblement. Det betyder, at det værelse, du reserverer, kan se anderledes ud og have en anden beliggenhed.
I det hele taget kan farver og standarder være forskellig fra det øjeblikkelige billede. Dette skyldes, at mange opfrisker og laver mindre renoveringer i løbet af lavsæsonen. Udbuddet, som vises på fotos og video, kan også ændres.
På vore charterfly til Egypten kan du mod betaling selv vælge sæde på flyet. Det vil fremgå under din bestilling af rejsen, hvis det er en mulighed.
Du er garanteret en plads i den del af flyet, hvor du har valgt sæde. Det betyder, at du ikke kan være sikker på præcis plads 5A men en plads i samme sektion. Har du bestilt plads ved siden af en eller flere medrejsende, vil I naturligvis blive placeret sammen.
Har du bestilt en plads med ekstra benplads, vil du blive placeret på den række, du har valgt, men ikke nødvendigvis det valgte sæde.
Hvis du vælger ikke at betale for en bestemt plads, vil du blive placeret på et tilfældigt sæde. Det betyder, at du ikke nødvendigvis er garanteret at sidde sammen med en eventuel medrejsende.
Bemærk, af sikkerhedsmæssige årsager kan fysisk hæmmede personer, gravide, passagerer med babyer på skødet og børn under 12 år ikke sidde på pladserne ved nødudgangene.
Læs under Flyselskaberne om dine muligheder for at vælge sæde med Air Cairo til Egypten.
I vores beskrivelser af de forskellige rejsemål, som vi tilbyder, viser vi også temperatur- og klimatabeller.
Disse klimatabeller er baseret på 30 års middelværdier fra officielle meteorologiske vejrstationer. Vores data er indsamlet af Meteorologisk Institut i Sverige, der indgår i samarbejdet med World Meteorological Organization.
Oplever du forhold på din rejse, der ikke lever op til din forventning, beder vi dig om, at du hurtigst muligt kontakter Atlantis Rejsers personale på destinationen eller vores nødtelefon i Danmark. Hvis du venter med at reklamere, til du er kommet hjem, har vi desværre ingen mulighed for at afhjælpe fejl og mangler, ligesom du også mister retten til at påberåbe dig disse.
Hvis vi ikke kunne afhjælpe dine mangler undervejs på rejsen, skal du kontakte vores kundeserviceafdeling på kundeservice@atlantisrejser.dk. Henvendelser vedrørende rejsebeviser, betaling, ændringer, priser eller bestilling bedes stillet på telefon 70 22 48 40 eller på mail@atlantisrejser.dk og vil ikke blive besvaret ved henvendelse til kundeservice.
For at vi kan behandle din henvendelse så hurtigt som muligt, skal henvendelsen indeholde dit billet/bookingnummer, skriftlig redegørelse af reklamationen samt en beskrivelse af de tiltag, der er gjort på rejsemålet for at afhælpe situationen. Kundeservice undersøger sagen med alle relevante parter, herunder eventuelt destinationspersonale og/eller andre involverede parter.
I reklamationssager følger Atlantis Rejser altid gældende lovgivning og praksis på området. Hvis du ikke er enig i vores afgørelse, har du mulighed for at indbringe sagen hos Pakkerejse-Ankenævnet, Røjelskær 11, 3. sal, 2840 Holte, www.pakkerejseankenaevnet.dk, hvis din reklamation drejer sig om en pakkerejse (dvs. fly og hotel købt sammen). Drejer sagen sig om køb af kun flybillet, kan du evt. anke vores afgørelse til Forbrugerklagenævnet, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, www.forbrug.dk
Du kan også vælge at bringe din reklamation videre til den europæiske platform for online tvistløsning på http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Her skal du angive Atlantis Rejser e-mailadresse kundeservice@atlantisrejser.dk.
Som led i vores virksomhed indsamler og behandler Atlantis Rejser personoplysninger med henblik på opfyldelse af de formål, der er beskrevet i denne Persondatapolitik. Atlantis Rejser er dataansvarlig i forhold til behandlingen af personoplysningerne til disse formål.
Hvis du har spørgsmål til denne Persondatapolitik eller til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os her:
Atlantis Rejser
Per Henrik Lings Allé 4
2100 København Ø
mail@atlantisrejser.dk
For os er ansvarlig omgang med personoplysninger, der indsamles som led i driften af vores virksomhed, afgørende for vores forretningsmål og omdømme. I denne Persondatapolitik gøres der rede for, hvordan dine personoplysninger indsamles og anvendes, når du er kunde, leverandør eller samarbejdspartner hos Atlantis Rejser, og hvordan du kan få indsigt i dine egne personoplysninger.
Personoplysninger er enhver oplysning om en identificeret eller identificerbar fysisk person. Ved en identificerbar fysisk person forstås en person, som direkte eller indirekte kan identificeres, blandt andet ved et identifikationsnummer eller et eller flere elementer, der er særlige for en given persons identitet.
De oplysninger, som vi indsamler om dig, vil blive anvendt til forskellige formål i forbindelse med dit kundeforhold og driften af Atlantis Rejsers virksomhed. De indsamlede oplysninger kan variere, alt efter om du er kunde, leverandør eller samarbejdspartner, men generelt vil det være oplysninger vedrørende kundeadministration, leverandøradministration samt oplysninger vedrørende Atlantis Rejsers rettigheder og forpligtelser.
Manglende afgivelse af personoplysninger fra din side kan betyde, at Atlantis Rejser vil være ude af stand til at opfylde sine forpligtelser i forbindelse med dit kunde- eller leverandørforhold.
Atlantis Rejser indsamler og behandler som udgangspunkt alene almindelige personoplysninger. Det kan dog i konkrete tilfælde i forbindelse med bestilling af en rejse være nødvendigt for os i et begrænset omfang at behandle følsomme personoplysninger (fx oplysninger om specialmenuer på din flyrejse eller oplysninger om behov for speciel assistance på din rejse) samt oplysninger om CPR-numre (fx i forbindelse med indhentelse af en paskopi til brug for en visumansøgning) for at kunne levere den ønskede rejse til dig.
Vi opbevarer rejsehistorik og de personoplysninger, som vi indsamler, i vores kundedatabase/bookingsystem. Her gemmer vi persondata i fem år i overensstemmelse med Regnskabsloven, med mindre du specifikt har givet dit samtykke til, at vi kan gemme dine data i længere tid. På Min Rejse gemmes de oplysninger, som du har registreret der, så længe dit bruger-id er aktivt.
Hvis du er tilmeldt vores nyhedsbrev, vil vi gemme dine kontaktoplysninger, så længe du vælger at fortsætte med at modtage nyhedsbrevet.
Atlantis Rejser vil typisk indsamle følgende oplysninger:
Oplysninger, som du giver os, når du bestiller en rejse eller opretter en rejseprofil hos os, fx online via hjemmesiden eller ved at kontakte vores salgsafdeling, herunder kontaktoplysninger (fornavn, mellemnavn(e), efternavn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og evt. stilling) og fødselsdato, CPR-nummer (til brug for visumansøgninger mv.), pasnummer, bankoplysninger, betalingskortoplysninger, oplysninger, som du giver os i forhold til dine særlige præferencer på rejsen (fx oplysninger om specialkost, behov for speciel assistance i forbindelse med handicap eller anden sygdom mv.), medlemskab af vores samarbejdspartneres foreninger, oplysninger, som du giver os omkring dine præferencer i forhold til markedsføring eller kommunikation, samt oplysninger, som du giver os, hvis du kontakter os med et spørgsmål for at indberette et problem, eller når du i øvrigt henvender dig til os i forbindelse med dit kundeforhold hos os.
Oplysninger, som du giver os i forbindelse med indgåelse af en leverance- eller samarbejdsaftale, herunder kontaktoplysninger (arbejde, jobtitel, fornavn, mellemnavn(e), efternavn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse), oplysninger, som du giver os omkring dine præferencer i forhold til markedsføring eller kommunikation, samt oplysninger, som du giver os, hvis du kontakter os med et spørgsmål, for at indberette et problem, eller når du i øvrigt henvender dig til os som led i vores samarbejde.
Atlantis Rejser behandler dine personoplysninger til opfyldelse af de formål, der er anført nedenfor. Bemærk, at ikke samtlige de angivne formål, kategorier af oplysninger, modtagere af oplysninger eller typer af behandling af oplysninger gælder for dig i alle tilfælde.
Atlantis Rejser behandler udelukkende dine personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt i forbindelse med dit kunde-, leverandør- eller samarbejdsforhold (idet der i hvert enkelt tilfælde tages højde for eventuelle interesser) eller i henhold til gældende ret.
Atlantis Rejser behandler dine personoplysninger i forbindelse med oprettelse og løbende administration af dit kundeforhold med Atlantis Rejser som led i driften af vores virksomhed, herunder bestilling af rejser og leverance af vores øvrige produkter (som fx visumansøgninger, rejseforsikringer, transferservices mv.), opretholdelse af vores kunderegistre, fakturering, markedsføring, statistik mv. Alle statistikker og analyser udarbejdes i anonymiseret format og indeholder derfor ikke oplysninger, der kan henføres direkte til dig som person.
Atlantis Rejser behandler dine personoplysninger i forbindelse med administration af leverandør- og/eller samarbejdsforhold, hvor du er leverandør eller samarbejdspartner eller er kontaktperson hos en leverandør eller en samarbejdspartner, som Atlantis Rejser arbejder sammen med som led i driften af vores virksomhed, herunder opretholdelse af vores CRM-register med information om vores kontaktpersoner hos vores leverandører og samarbejdspartnere.
Atlantis Rejser behandler dine personoplysninger i forbindelse med overholdelse af love og regler, som Atlantis Rejser er underlagt i forbindelse med driften af virksomheden eller til opfyldelse af forskellige indberetnings- eller oplysningsforpligtelser i henhold til gældende love og regler.
Atlantis Rejser anvender ikke dine personoplysninger til at træffe afgørelser, der alene er baseret på automatisk behandling, herunder profilering.
Atlantis Rejser tilstræber at sikre, at alle personoplysninger, vi behandler, er korrekte og opdaterede. Vi beder dig derfor om altid at underrette os om eventuelle ændringer i dine personlige forhold (fx ændring af adresse eller betalingsoplysninger), således at vi kan sikre, at dine personoplysninger altid er korrekte og ajourførte. Hvis du har oprettet en rejseprofil hos os, beder vi dig om at logge på din profil og opdatere denne i tilfælde af eventuelle ændringer.
Atlantis Rejser behandler som udgangspunkt oplysningerne om dig på et af følgende grundlag: (1) Dit samtykke, (2) indgåelse eller opfyldelse af din kontrakt med Atlantis Rejser, (3) hensynet til vores legitime interesser, dvs. de formål, der er beskrevet ovenfor, (4) opfyldelse af en retlig forpligtelse, som Atlantis Rejser er pålagt, (5) beskyttelse af dine eller en anden fysisk persons vitale interesser, (6) behandlingen er nødvendig, for at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, og (7) behandlingen er nødvendig for at overholde Atlantis Rejsers eller dine arbejds-, sundheds- og socialretlige forpligtelser, der følger af national ret eller af EU-retten. Der kan desuden være situationer, hvor vi behandler dine personoplysninger af hensyn til tredjemands legitime interesser med hensyn til de formål, der er beskrevet ovenfor, medmindre hensynet til dine interesser vejer tungere.
Atlantis Rejser videregiver alene oplysningerne i det omfang, det er nødvendigt som led i driften af vores virksomhed, herunder for at kunne levere din rejse samt de øvrige produkter, du har købt hos os i forbindelse dermed.
Atlantis Rejser vil typisk videregive personoplysninger til følgende modtagere i forbindelse med bestilling af en rejse og dermed relaterede produkter:
Et GDS er et it-netværkssystem, der ejes eller drives af et firma, der muliggør transaktioner mellem rejsebranchens tjenesteudbydere, hovedsageligt flyselskaber, hoteller, biludlejningsfirmaer og rejsebureauer. Et GDS forbinder tjenester, priser og bookning ved at konsolidere produkter på tværs af de tre rejsesektorer, dvs. flyreservationer, hotelreservationer og biludlejning.
Atlantis Rejser bruger GDS’erne Amadeus og Sabre som led i vores virksomhed.
Atlantis Rejser videregiver personoplysninger til flyselskaber i forbindelse med bestilling af din rejse. Til brug for bestilling af din flyrejse vil vi typisk videregive oplysninger om navn, afrejselufthavn, destination, dato for ud- og hjemrejse, specielle ønsker i forbindelse med din rejse, herunder bestilling af specialmenuer under flyvningen og evt. behov for speciel assistance på flyet eller i lufthavnen til det valgte flyselskab.
I forbindelse med rejse til specielle destinationer kan vi desuden videregive oplysninger om dit pasnummer til flyselskabet.
Atlantis Rejser videregiver personoplysninger til handlingselskaber i forbindelse med din rejse. Afhængigt af hvilket flyselskab, der bruges til rejsen, og hvilken lufthavn rejsen afgår fra, benyttes forskellige former for handlingselskaber til at udføre tjenesteydelser i forbindelse med lufthavnen. Det kan f.eks. dreje sig om check-in og bagagehåndtering. I forbindelse med udførelsen af disse ydelser kan handlingsagenten få adgang til visse personoplysninger, der er nødvendige for at kunne udføre tjenesten.
Atlantis Rejser videregiver personoplysninger til de hoteller, som du skal benytte på din rejse. Til brug for bestilling af dine hotelovernatninger vil vi typisk videregive oplysninger om navn, destination, dato for ankomst og afrejse, værelseskategori, specielle ønsker i forbindelse med din rejse, herunder bestilling af specialkost under hotelopholdet og evt. behov for speciel assistance under hotelopholdet i forbindelse med handicap eller sygdom.
Atlantis Rejser videregiver personoplysninger til biludlejningsfirmaer, hvis du skal have et køretøj til rådighed under din rejse. Til brug for bestilling af din lejebil vil vi typisk videregive oplysninger om fornavn, mellemnavn(e), efternavn, afhentningssted, lejeperiode, køretøjskategori, bonuskortnummer, specielle ønsker i forbindelse med lejen af køretøjet, herunder specielle foranstaltninger i forbindelse med handicap eller sygdom, børnesæder mv.
Atlantis Rejser videregiver personoplysninger til busselskaber, hvis du skal på busrejse som led i din rejse (fx i forbindelse med dagsture til kendte turistattraktioner mv). Til brug for bestilling af din busrejse vil vi typisk videregive oplysninger om fornavn, mellemnavn(e), efternavn, afhentningssted, dato og tidspunkt for busrejsen, destination samt specielle ønsker i forbindelse med busrejsen, herunder bestilling af specialmenuer under busrejsen og evt. behov for speciel assistance under hotelopholdet på grund af handicap eller sygdom.
Atlantis Rejser videregiver personoplysninger til rederier, hvis du skal på skibsrejse som led i din rejse (fx i forbindelse med dagsture til kendte turistattraktioner, krydstogt mv). Til brug for bestilling af din skibsrejse, vil vi typisk videregive oplysninger om fornavn, mellemnavn(e), efternavn, destination, rejserute, dato og tidspunkt for af- og hjemrejse samt specielle ønsker i forbindelse med skibsrejsen, herunder bestilling af specialmenuer under sejladsen og evt. behov for special assistance under sejladsen som følge af handicap eller sygdom.
En bedbank er et it-netværkssystem, der ejes eller drives af et firma, der muliggør transaktioner mellem rejsebranchens tjenesteudbydere, hovedsageligt hoteller og rejsebureauer eller slutkunden. Atlantis Rejser videregiver personoplysninger til bedbanks for at bestille de hoteller, som du skal benytte på din rejse. Til brug for bestilling af dine hotelovernatninger gennem en bedbank vil vi typisk videregive oplysninger om fornavn, mellemnavn(e), efternavn, destination, dato for ankomst og afrejse, værelseskategori, bonuskortnummer, specielle ønsker i forbindelse med din rejse, herunder bestilling af specialkost under hotelopholdet og evt. behov for speciel assistance under hotelopholdet i forbindelse med handicap eller sygdom.
Atlantis Rejser bruger følgende bedbanks som led i vores virksomhed: Expedia.
Hvis du som led i din rejse skal deltage i udflugter eller har behov for transfer, kan Atlantis Rejser videregive personoplysninger til rejseagenter. Rejseagenten har til opgave at arrangere den pågældende udflugt eller transfer ved bestilling af de ønskede ydelser hos lokale leverandører på destinationen. Til brug for bestilling af dine udflugter, transfers mv. videregiver vi typisk oplysninger om fornavn, mellemnavn(e), efternavn, dato og tidspunkt for ankomst og/eller afrejse, type af køretøj, destination samt specielle ønsker i forbindelse med transferen eller udflugten, herunder bestilling af specialmenuer og evt. behov for specialassistance på grund af handicap eller sygdom.
Som led i bestillingen af din rejse hos os har du mulighed for at tilkøbe en rejse- og/eller en afbudsforsikring. Hvis du ønsker at tilkøbe en sådan forsikring, vil vi videregive personoplysninger til forsikringsselskabet til brug for deres indtegning af forsikringen hos dem. Til brug for tegning af en rejse- og/eller en afbestillingsforsikring videregiver vi typisk oplysninger til forsikringsselskabet om fornavn, mellemnavn(e), efternavn, e-mailadresse, destination, dato for af- og hjemrejse samt rejsetype.
Atlantis Rejser samarbejder med følgende forsikringsselskaber som led i vores virksomhed: Alm. Brand.
Som led i bestillingen af din rejse hos os har du mulighed for at leje eventuelt udstyr, som du måtte have behov for på din rejse, fx dykkerudstyr og lignende. Hvis du ønsker at leje sådant udstyr, vil vi videregive oplysningerne til det firma på din destination, som du skal leje udstyret hos. Til brug for udstyrsleje videregiver vi typisk oplysninger til udlejningsfirmaet om fornavn, mellemnavn(e), efternavn, typen af udstyr, afhentningssted, lejeperiode samt oplysninger om højde, vægt, tøj- og skostørrelse.
Når du vælger Atlantis Rejser, har du mulighed for at få et kvalificeret tilbud på en rejse. Et kvalificeret tilbud er en tilbudsform, hvor der i forbindelse med udarbejdelsen af tilbuddet sker en præliminær reservation af den ønskede rejse til dig. Dette giver dig mulighed for at reservere en plads på de ønskede afgange i op til tre dage, inden du tager stilling til, om der skal udstedes en billet på den præliminære reservation, eller om den skal annulleres.
For at kunne afgive et kvalificeret tilbud videregiver vi oplysningerne om dig og den ønskede reservation til et GDS (som omtalt ovenfor), der foretager den præliminære bookning hos flyselskabet, hotellet mv.
Da der i forbindelse med indhentelsen af det kvalificerede tilbud videregives personoplysninger til flere nye selvstændigt dataansvarlige (GDS, flyselskaber, hoteller mv.), kan dine oplysninger blive opbevaret hos disse modtagere efter tilbuddets udløb – også i tilfælde af, at tilbuddet annulleres.
Atlantis Rejser kan desuden videregive og/eller overlade dine personoplysninger til andre leverandører og/eller serviceudbydere i forbindelse med den almindelige drift af vores virksomhed, fx i forbindelse med ekstern administration af vores IT-systemer, analyseopgaver, markedsføringsopgaver, inkasso, kreditvurdering, revision, juridisk bistand mv.
For yderligere oplysninger om vores leverandørers og samarbejdspartneres behandling og beskyttelse af dine personoplysninger henvises til disses persondatapolitikker og vilkår.
Atlantis Rejser tilstræber at begrænse videregivelse af personoplysninger i personhenførbart format i videst muligt omfang for derved at begrænse de tilfælde, hvor der videregives oplysninger, som kan henføres til dig personligt.
Atlantis Rejser videregiver ikke dine personoplysninger, medmindre dette er nødvendigt for at kunne udføre vores virksomhed eller opfylde dine behov.
Grundet naturen af Atlantis Rejsers virksomhed vil dine personoplysninger kunne overføres til lande uden for EU/EØS i forbindelse med bestilling af en rejse hos os. For at kunne levere vores ydelser til dig, er vi nødt til i visse tilfælde at anvende samarbejdspartnere og leverandører uden for EU/EØS.
Uden muligheden for at overføre dine oplysninger til modtagere uden for EU/EØS vil Atlantis Rejser være ude af stand til at levere den ønskede rejse til dig. Dette gælder, hvis bestilling af din rejse forudsætter, at der overføres oplysninger til modtagere uden for EU/EØS, fx for at kunne booke flyrejse, hoteller mv. på din rejsedestination.
Databeskyttelseslovgivningen i disse lande kan være lempeligere, end den er i Danmark og i det øvrige EU/EØS, da der i størstedelen af tilfældene vil være tale om lande, hvor EU-Kommissionen har vurderet, at databeskyttelsesniveauet ikke er på højde med databeskyttelsesniveauet inden for EU/EØS.
I det tilfælde hvor det er praktisk muligt for os, vil overførsel af dine personoplysninger ske på baggrund af de af EU-Kommissionen udarbejdede standardoverførselskontrakter, der er specielt udarbejdet til dette formål. For så vidt angår overførsler til USA vil disse for så vidt muligt ske på baggrund af Privacy Shield. Privacy Shield er en aftale mellem EU og USA, der blandt andet fastsætter et stærkt sæt af databeskyttelsesregler og sikkerhedsforanstaltninger, som de amerikanske virksomheder, der tilslutter sig ordningen, er forpligtede til at overholde, når de behandler personoplysninger.
I visse tilfælde vil det imidlertid ikke være praktisk muligt for Atlantis Rejser at indgå en standardoverførselskontrakt eller anvende Privacy Shield som juridisk overførselsgrundlag. I sådanne tilfælde vil overførslen af oplysningerne ske med hjemmel i databeskyttelsesforordningens artikel 49, 1 (b), da overførslen af dine personoplysninger til det pågældende land er nødvendig af hensyn til opfyldelse af kontrakten mellem dig og Atlantis Rejser (bestillingen af din rejse) eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelsen af en sådan kontrakt (fx i forbindelse med afgivelse af et kvalificeret tilbud som omtalt ovenfor under afsnit 7).
Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at overførsel af dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS i forbindelse med bestilling af en rejse hos Atlantis Rejser betyder, at dine personoplysninger ikke vil nyde den samme beskyttelse som efter danske eller EU-retlige regler.
Der er i forbindelse med overførslen af oplysningerne en nærliggende risiko for, at der i det pågældende land ikke er klare, præcise og tilgængelige regler om landets myndigheders adgang til brug af dine personoplysninger; at der ikke er regler om at landets myndigheders adgang til dine oplysninger skal være nødvendig og proportional; at landet ikke har en uafhængig og effektiv tilsynsmyndighed, samt at landet ikke har tilgængelige og effektive retsmidler for de registrerede.
Hvis du ikke ønsker, at Atlantis Rejser i forbindelse med bestilling af din(e) rejse(r) sender dine personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS, bedes du oplyse os derom senest i forbindelse med bestillingen af din rejse.
Atlantis Rejser videregiver ikke i noget tilfælde dine personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS, medmindre dette er nødvendigt for at kunne udføre vores virksomhed og opfylde dine behov ved fx at levere den ønskede rejse til dig.
Personoplysninger opbevares ikke længere end nødvendigt for at opfylde det formål, hvortil de er indsamlet, medmindre opbevaringen er nødvendig for at opfylde nationale lovkrav, herunder lovpligtige opbevaringsperioder i forbindelse med bogføring mv.
Det er Atlantis Rejsers politik at beskytte personoplysninger ved at træffe tilstrækkelige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger. Når der ikke længere er behov for dine personoplysninger, vil vi sikre, at de slettes på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde.
Persondatabehandling, der er nødvendig for at vi skal opfylde en aftale med dig, eller for at vi skal opfylde en juridisk forpligtelse, er tilladt uden samtykke. Hvis vi skal indsamle og håndtere dine personoplysninger til et andet formål kræves derimod, at du accepterer behandlingen. Du giver dit samtykke til behandlingen af dine personoplysninger, når du benytter vores ydelser på AtlantisRejser.dk, ved kontakt med vores rejsekonsulenter eller hos en samarbejdspartner.
Du har til enhver tid ret til at gøre dine rettigheder efter den til enhver tid gældende databeskyttelseslovgivning gældende. Du kan blandt andet anmode om indsigt i de personoplysninger, som Atlantis Rejser er i besiddelse af, samt gøre indsigelse mod behandlingen af oplysningerne, herunder gøre indsigelse mod automatiserede afgørelser og profilering eller mod anvendelse af dine personoplysninger til direkte markedsføring. Endvidere kan du anmode om berigtigelse eller sletning af eventuelle ukorrekte oplysninger om dig selv, tilbagetrække et samtykke til behandling af dine personoplysninger samt gøre din ret til dataportabilitet gældende.
Hvis du ønsker at gøre én eller flere af dine rettigheder gældende, bedes du kontakte os på mail@atlantisrejser.dk. Din anmodning vil blive behandlet inden 30 dage i overensstemmelse med den til enhver tid gældende databeskyttelseslovgivning.
Klage over Atlantis Rejsers behandling af dine personoplysninger kan ske til:
Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K
E-mail: dt@datatilsynet.dk
Atlantis Rejser evaluerer og opdaterer løbende denne Persondatapolitik. Du bør derfor regelmæssigt tjekke denne Persondatapolitik for eventuelle ændringer, som kan have betydning for vores behandling af dine personoplysninger.
Cookies er små tekstfiler, som gemmes på din harddisk, og som gemmer bestemte indstillinger og oplysninger til udveksling med vores system via din browser. Man skelner grundlæggende mellem to forskellige typer cookies: Såkaldte session-cookies, som slettes, så snart du lukker din browser. Og midlertidige/permanente cookies, der gemmes i et længere tidsrum eller ubegrænset på din harddisk.
Denne lagring hjælper os med at udforme vores websider og vores tilbud til dig tilsvarende, og letter din anvendelse, da fx bestemte angivelser fra dig gemmes således, at du ikke hele tiden skal gentage dem. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.
De fleste af de cookies, vi anvender, slettes automatisk igen efter afslutningen af din browser-session (deraf navnet session-cookies).
Session-cookies er nødvendige for fx at kunne tilbyde dig funktionen Indkøbskurv på tværs af flere sider. Derudover anvender vi også cookies, som forbliver på din harddisk. Ved et yderligere besøg identificeres det således automatisk, at du allerede har været hos os, og hvilke indlæsninger og indstillinger du foretrækker. Disse midlertidige eller også permanente cookies (levetid fra 1 måned og op til 1 år) gemmes på din harddisk og slettes af sig selv efter den fastsatte tid. Særligt disse cookies bruges til at gøre vores tilbud mere brugervenligt, effektiv og sikkert. Det eneste formål for disse cookies består i at tilpasse vores tilbud til dine kundeønsker bedst muligt og at gøre det så behageligt som muligt for dig at surfe på nettet hos os.
I de cookies, der anvendes af Atlantis, gemmes udelukkende pseudonyme oplysninger. Ved aktivering af en cookie tildeles denne et identifikationsnummer, og en tilordning af dine persondata til dette identifikationsnummer foretages ikke.
Dit navn, din IP-adresse eller lignende data, som kunne muliggøre en direkte tilordning af denne cookie til dig, indsættes ikke i denne cookie. På baggrund af cookie-teknologien modtager vi udelukkende pseudonymiserede informationer, for eksempel om hvilke sider der besøges i vores shop, hvilke produkter, der ses, etc.
Atlantis betjener sig af enkelte annoncepartnere, som hjælper med at udforme internettilbuddet og websiderne, så de er mere interessante for dig. Derfor gemmes der ved et besøg på websiderne også cookies fra partnervirksomheder på din harddisk.
Her drejer det sig om midlertidige/permanente cookies, som automatisk slettes fra din harddisk efter endt levetid (fra 14 dage og op til 1 år). Også cookies fra vores partnervirksomheder indeholder udelukkende pseudonyme, og for det meste endda anonyme, data.
Her drejer det sig fx om data for hvilke hoteller du har set på eller købt. Og her registrerer enkelte af vores annoncepartnere også via websiderne informationer om, hvilke sider du har besøgt forinden eller hvilke produkter du eksempelvis har interesseret dig for, for således at kunne vise dig den annoncering, der svarer bedst muligt til dine interesser.
Vores websider anvender såkaldte retargeting-teknologier til at udforme internettilbuddet, så det er mere interessant for dig.
Denne teknik gør det muligt at henvende sig til brugere, der allerede har interesseret sig for vores hoteller og rejsemål, med annoncering på vores partneres websites. Visningen af disse annonceringsmidler på vores partneres sider finder sted på basis af en cookie-teknologi og en analyse af den hidtidige brugeradfærd. Denne form for annoncering sker i fuldkommen pseudonym form.
Ved anvendelse af vores side indsættes cookies, og dermed indsamles, gemmes og anvendes oplysninger om dig. Ydermere gemmes dine oplysninger i cookies efter afslutningen af din browser-session og kan eksempelvis hentes igen ved dit næste besøg på websiderne.
I din browser kan du indstille, at cookies kun accepteres, hvis du giver samtykke til dem, og således forhindre en yderligere indsættelse af cookies i fremtiden. Hvis du kun vil acceptere cookies fra Atlantis, men ikke cookies fra vores tjenesteudbydere og partnere, kan du vælge indstillingen “Blokér cookies fra tredjepartsudbydere” i din browser. Som regel kan du i menubjælken i din webbrowser via hjælpefunktionen se, hvordan du afviser nye cookies, og frakoble cookies, som allerede er modtaget.
Du kan også følge vejledning her.
Atlantis bruger cookies fra Google (Universal) Analytics fra Google Inc. til at måle trafikken på og anvendelsen af vores website.
Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her.
De genererede informationer overføres som regel til en server hos Google i USA og gemmes der. På grund af aktiveringen af IP-anonymiseringen på dette website forkortes IP-adressen før fremsendelse fra EU/EØS. Kun i undtagelsestilfælde overføres den fulde IP-adresse til en server hos Google i USA og forkortes der. Den anonymiserede IP-adresse, der fremsendes fra din browser som en del af Google Analytics, sammenføres ikke med andre data hos Google.
Som en del af retargeting og bannerannoncering betjener vi os af services fra tredjepart, som indsætter cookies på vores side. Det drejer sig herved om de følgende udbydere:
Doubleclick by Google, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; https://www.google.com/intl/dk/policies/technologies/ads/
Adform Germany GmbH; Gr. Burstah 50-52, 20457 Hamburg, Tyskland; http://site.adform.com/privacy-policy/en/
Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA; https://www.facebook.com/about/privacy
Betingelserne regulerer aftaleforholdet mellem Global Travel Scandinavia ApS (i det følgende rejsearrangøren) og den rejsende (i det følgende den rejsende) som køber en pakkerejse. Aftalen indgås og gennemføres i overensstemmelse med Pakkerejseloven (Lov nr. 1666 af 26/12/2017 om Pakkerejser og Sammensatte Rejsearrangementer). Global Travel Scandinavia ApS omfatter varemærkerne Rejs med Bonus og Atlantis Rejser.
Bemærk, at din aftale om køb af pakkerejse er med Global Travel Scandinavia/Atlantis Rejser. I forbindelse med Atlantis Rejsers integration i Sunweb den 17. april 2023 overgår din aftale til Sunweb Group GmbH.
Bestemmelserne gælder for den kombination af rejseydelser, der betegnes en pakkerejse, jf. EU-direktiv 2015/2302. Se flere oplysninger om de centrale rettigheder efter EU-direktiv 2015/2302 her.
Rejsen er omfattet af alle EU-rettigheder for pakkerejser. Det indebærer bl.a., at Rejsearrangøren er ansvarlig for den korrekte levering af den samlede pakke rejse. Rejsearrangøren har desuden oprettet lovpligtig beskyttelse til at refundere dine betalinger og, hvis pakkerejsen omfatter transport, at sikre din hjemtransport i tilfælde af, at selskabet går konkurs eller bliver insolvent. Denne sikring sker via Rejsegarantifonden, Haldor Topsøes Allé 1, Bygning 91, 2800 Kgs. Lyngby.
For rejsen gælder i øvrigt nedenstående bestemmelser. Det med kursiv fremhævede er Rejsearrangørens afvigelser fra standardbestemmelserne fra DRF – Danmarks Rejsebureau Forening.
En aftale om køb af en pakkerejse mellem den rejsende og rejsearrangøren er indgået og bindende for begge parter, når tilbud accepteres af den rejsende. Det er en forudsætning, at de rejseydelser, der tilsammen vil udgøre en pakkerejse, bliver købt på samme tidspunkt.
Tilbuddet accepteres af den rejsende, når denne foretager betaling på rejsearrangørens hjemmeside. Forinden har den rejsende ved tilkendegivelse i en ”klik af”-boks modtaget og accepteret disse almindelige betingelser.
Rejsearrangøren fremsender et skriftligt tilbud til den rejsende samt disse almindelige betingelser. Den rejsende accepterer skriftligt tilbuddet inden den i tilbuddet angivne frist. Såfremt den rejsende ikke accepterer tilbuddet inden denne frist, er rejsearrangøren ikke længere bundet af tilbuddet.
Ved fysisk henvendelse på rejsearrangørens salgssted accepterer den rejsende rejsearrangørens tilbud ved betaling af hele eller en del af pakkerejsens pris. Den rejsende får inden betalingen udleveret disse almindelige betingelser.
Den rejsende accepterer rejsearrangørens tilbud telefonisk. Rejsearrangøren oplyser – inden den rejsende accepterer – den rejsende om relevante vilkår for aftalen, samt hvor den rejsende kan finde disse almindelige betingelser. De aftalte vilkår samt disse almindelige betingelser fremsendes til den rejsende, efter aftalen er indgået telefonisk.
Rejsearrangøren kan ved tydelig tilkendegivelse over for den rejsende bestemme, at aftalen først anses for indgået ved den rejsendes rettidige indbetaling af rejsens pris eller et depositum, som angivet i aftalen. Den rejsende har forinden dette tidspunkt modtaget disse almindelige betingelser.
Hovedbestilleren er den person, der bestiller rejsen og dermed den person, som indgår aftalen med rejsearrangøren. Alle ændringer samt evt. afbestilling skal ske af hovedbestilleren. Medrejsende, som ønsker at foretage en ændring i forhold til rejsen, skal således gøre dette via hovedbestilleren. Hovedbestilleren har ansvaret for at kunne kontaktes med vigtige oplysninger (f.eks. en flytidsændring) på den adresse, telefonnummer og mailadresse, som er oplyst til rejsearrangøren ved bestilling af rejsen.
Rejsearrangøren fremsender efter aftalens indgåelse uden unødig forsinkelse rejsedokumenterne (eksempelvis et rejsebevis, en ordrebekræftelse, en faktura og/eller en rejseplan) til den rejsende.
Fremsendelse af rejsedokumenter samt anden korrespondance mellem den rejsende og rejsearrangøren, herunder men ikke begrænset til ændringer i pakkerejsen, foregår på den postadresse, e-mailadresse eller anden kontaktform, som den rejsende har gjort brug af i forbindelse med aftalens indgåelse.
Den rejsende er desuden forpligtet til at opgive de kontaktoplysninger, der er nødvendige for, at rejsearrangøren kan kontakte den rejsende både før og under rejsen.
Hvis den rejsende ikke modtager rejsedokumenterne straks efter indbetaling, skal den rejsende straks kontakte rejsearrangøren. Såfremt den rejsende har opgivet en e-mailadresse, skal den rejsende forinden tjekke spam-filtret.
Den rejsende har pligt til ved modtagelse at gennemgå de fremsendte rejsedokumenter og ”praktiske oplysninger” (se hertil afsnit 4.3.) og straks reagere over for rejsearrangøren, såfremt oplysningerne ikke er i overensstemmelse med det aftalte.
Rejsens pris er en såkaldt ”totalpris”, hvilket indebærer, at den omfatter alle obligatoriske skatter, afgifter samt alle yderligere gebyrer, omkostninger og eventuelle tillæg relateret til de ydelser, den rejsende har købt hos rejsearrangøren.
Med mindre andet er angivet, forudsætter rejsens pris to voksne i delt standardværelse. Udgifter til pas, visum, vaccinationer, forsikringer og lignende er, med mindre andet er anført, ikke omfattet af prisen, og ansvaret for disse påhviler den rejsende selv.
På destinationerne kan der forekomme opkrævninger af lokale gebyrer, entreer og afgifter, som det ikke er muligt at opkræve ved aftalens indgåelse, da disse betalinger relaterer sig direkte til lokale regler eller til forbrug af ekstra ydelser ud over, hvad der fremgår af aftalen.
Rejsens samlede pris fremgår af den rejsendes faktura. Hvis der sker ændringer i den konkrete rejse eller i forudsætningerne for denne som følge af forhold hos den rejsende, vil det kunne medføre, at prisen ændres, og yderligere betaling vil kunne blive opkrævet.
Misligholder den rejsende sin del af aftalen for så vidt angår betaling, har rejsearrangøren ret til at annullere aftalen. I sådanne tilfælde har rejsearrangøren ret til betaling af det beløb, som den rejsende ville miste efter reglerne i afsnit 6.2., såfremt denne afbestilte rejsen på dagen for den manglende betaling
Pakkerejse med charterfly
Ved bestilling af rejse med mere end 35 dage før afrejse indbetales et depositum på minimum 1.500 DKK per person senest tre dage efter modtagelsen af billet. Restbeløbet indbetales senest 35 dage før afrejse. Ved bestilling af rejse mellem 35 og 15 dage før afrejse forfalder betalingen senest tre hverdage efter modtagelse af bestilling. Ved bestilling med 14 dage eller mindre til afrejse skal hele beløbet være rejsearrangøren i hænde senest 48 timer efter modtagelse af billetten. Ved online-bestilling skal der som minimum betales depositum i forbindelse med bestillingen, ellers fremsendes ingen billet. Ved betaling bekræfter den rejsende at have læst og accepteret disse almindelige betingelser.
Pakkerejse med rutefly
Ved bestilling af rejse med rutefly, hvor der er fleksible eller faste afrejsedatoer, skal rejsen betales ved bestillingen. Betaling skal foregå enten kontant eller ved onlinebetaling. Det er ikke muligt at betale via check eller girokort. Ved betaling bekræfter den rejsende at have læst og accepteret disse almindelige betingelser.
Rettidig betaling
Rejser, der ikke rettidigt indbetales til rejsearrangøren, annulleres uden forudgående varsel.
Rejsearrangøren giver inden aftaleindgåelsen den rejsende oplysninger om muligheden for eller forpligtelsen til at tegne en forsikring, der dækker den rejsendes udgifter ved opsigelsen af aftalen (afbestillingsforsikring) eller udgifterne til hjemtransport mv. i tilfælde af ulykke, sygdom eller død (rejseforsikring) samt vilkårene for disse forsikringer.
Rejsearrangøren udbyder ikke afbestillings- og rejseforsikring, og den rejsende skal sikre sig en evt. afbestillingsforsikring, inden aftalen er endeligt indgået. Den rejsende anbefales at tegne en rejseforsikring samt at sikre sig, at forsikringen har den fornødne dækning.
Den rejsende skal være i besiddelse af et gyldigt pas med minimum seks måneders gyldighed ved rejsens afslutning samt de for rejsens gennemførelse nødvendige dokumenter, herunder visa og bevis for påkrævede vaccinationer. Det påhviler endvidere den rejsende at orientere sig om eventuelle indrejseformaliteter forud for eller under selve rejsen.
Rejsearrangøren oplyser ved indgåelse af aftalen den rejsende om pas og visumkrav, herunder oplysninger om den forventede anskaffelsestid for at opnå visum. Rejsearrangøren oplyser desuden om eventuelle sundhedsmæssige formaliteter i kraft af vaccinationskrav eller lignende samt øvrige dokumenter og forhold, der er nødvendige for rejsens gennemførelse. For visse lande gælder der særlige regler for ind- og udrejse. Hvis dette er tilfældet, vil det fremgå af aftalen. Den rejsende kan kontakte rejsearrangøren for yderligere information om disse regler.
Rejsearrangørens oplysninger om pas og visumkrav til den rejsende tager udgangspunkt i reglerne for danske statsborgere. Har den rejsende ikke dansk pas, eller har denne dobbelt statsborgerskab, skal den rejsende gøre rejsearrangøren opmærksom herpå, således at den rejsende kan få den korrekte rådgivning og vejledning, herunder henvisning til de relevante myndigheder. Se i denne sammenhæng blandt andet www.um.dk og www.ssi.dk.
Det vil fremgå af rejsearrangørens udbudsmateriale, hvorvidt rejsen generelt er egnet for bevægelseshæmmede personer. Den rejsende kan desuden før aftalens indgåelse anmode rejsearrangøren om at give præcise oplysninger om rejsens egnethed i forhold til den rejsendes behov. Det er forudsætning for en sådan anmodning, at den rejsende giver rejsearrangøren alle nødvendige og relevante oplysninger om den rejsendes behov.
Den rejsende er ansvarlig for, at de navne, der fremgår af dennes rejsedokumenter og bookinger, er identiske med det fulde navn, der fremgår af den rejsendes pas. Bliver den rejsende opmærksom på uoverensstemmelser mellem rejsedokumenter og pas, skal den rejsende straks meddele dette til rejsearrangøren, som vil forsøge at korrigere fejlen. Beror uoverensstemmelsen på den rejsendes forhold, vil udgifter forbundet hermed afholdes af denne. Hvis ændringer ikke er muligt, kan den rejsende ikke holde rejsearrangøren ansvarlig.
I de tilfælde, hvor den rejsende ikke kan nå rettidigt frem til den bestilte rejseydelse, skal den rejsende rette henvendelse til den pågældende leverandør og oplyse om det senere fremmøde. Hvis den rejsende ikke opnår en tilfredsstillende løsning med leverandøren, skal den rejsende kontakte rejsearrangøren. Ved den rejsendes manglende henvendelse til henholdsvis leverandøren og/eller rejsearrangøren vil reservationen blive annulleret af leverandøren, og den rejsende vil ikke kunne benytte reservationen eller få betalingen for den refunderet.
Såfremt flybilletter er en del af pakkerejsen, skal disse benyttes i den korrekte rækkefølge. Hvis den rejsende ikke anvender flybilletterne i den korrekte rækkefølge, vil luftfartsselskabet annullere de resterende flystrækninger. Den rejsende kan derfor ikke kun anvende enkelte strækninger af en flyrejse. F.eks. kan den rejsende ikke kun benytte sig af en hjemrejse.
Den rejsende skal have afsluttet et eventuelt check-in i overensstemmelse med de i rejseplanen eller ved anden tydelig anvisning oplyste tidspunkter og steder for seneste check-in på ud- og hjemrejsen. Den rejsende er ansvarlig for at gøre opmærksom på sig selv i check-in-køen, hvis den rejsende må forudse, at denne ikke kan nå at have afsluttet check-in inden for de oplyste tidspunkter.
Den rejsende skal holde sig underrettet om hjemrejsetidspunkter ved i god tid inden hjemrejse at orientere sig om, hvorvidt der er blevet foretaget eller annonceret ændringer af det hjemrejsetidspunkt, der er angivet i rejsedokumenterne. Meddelelse om sådanne ændringer vil blive oplyst den rejsende individuelt eller ved opslag på et på forhånd aftalt sted af enten rejsearrangøren, repræsentanter for denne eller rejsearrangørens underleverandører.
Hvis den rejsende ønsker at afbryde rejsen før tid og rejse hjem på egen hånd, uden at rejsearrangørens forhold med rette har givet anledning hertil, påhviler det den rejsende selv at afholde udgifterne til hjemrejsen. Der ydes ikke godtgørelse for evt. ubenyttede dele af rejsen og opholdet på rejsemålet.
Den rejsende skal løbende holde sig opdateret om afgangssteder og –tider for de inkluderede transportmidler. Dette kan f.eks. ske ved straks efter ankomst til en lufthavn at holde øje med oversigtsskærme og kontakte lufthavnspersonalet ved tvivl om, hvilke terminaler eller gates flyet afgår fra. Terminal- og gateændringer sker ofte og er uden for rejsearrangørens kontrol. Den rejsende kan i sådanne situationer ikke gøre krav gældende overfor rejsearrangøren.
Den rejsende skal rette sig efter de ordensbestemmelser, der gælder for alle pakkerejsens underleverandører som f.eks. hoteller, lufthavne, transportmidler etc.
Den rejsende skal optræde således, at medrejsende ikke føler sig generet. I grove eller gentagne tilfælde kan en upassende optræden føre til, at den rejsende af rejsearrangøren eller dennes repræsentanter bortvises fra den videre deltagelse i rejsen. I sådanne tilfælde er den rejsende ansvarlig for egen hjemtransport og udgifter som følge heraf. Den rejsende er i tilfælde af bortvisning ikke berettiget til at modtage nogen form for tilbagebetaling af pakkerejsens pris.
Rejsearrangøren er ikke ansvarlig overfor offentlig myndighedsudøvelse herunder men ikke begrænset til politiets indgreb/handling over for den rejsende i forbindelse med den rejsendes upassende adfærd. Den rejsende er i sådanne situationer selv ansvarlig for de udgifter, som den rejsende eventuelt vil blive påført, ligesom den rejsende ikke kan gøre krav gældende overfor rejsearrangøren og heller ikke vil være berettiget til tilbagebetaling af pakkerejsens pris.
Overholder den rejsende ikke kravene til pas, visa, sundhedsmæssige formaliteter, angivelse af korrekt navn på rejsedokumenterne samt gennemgang heraf, reglerne om rettidig fremmøde samt ordensbestemmelserne, kan den rejsende ikke gøre krav gældende hverken mod rejsearrangøren, formidleren eller underleverandøren til pakkerejsen for de følgevirkninger, mangler, gener eller tab, som den manglende efterlevelse af den rejsendes generelle pligter medfører.
Den rejsende kan overdrage rejsen til en anden person mod et gebyr på DKK 500, hvis der er mere end 7 dage til afrejse. Meddelelse om overdragelse skal gives til rejsearrangøren på et varigt medium senest 7 dage inden rejsens påbegyndelse. Meddelelse efter dette tidspunkt medfører, at den rejsende mister retten til at overdrage pakkerejsen.
Overdragelse kan alene ske, hvis den person, til hvem pakkerejsen overdrages, opfylder de af rejsearrangøren, ved aftalens indgåelse, anførte nødvendige betingelser og krav for gennemførelse af rejsen, herunder pas, visa og sundhedsmæssige krav.
Adgangen til at overdrage pakkerejsen kan helt eller delvist begrænses af rejsearrangøren, såfremt overdragelsen ikke er mulig som følge af underleverandørens vilkår. Begrænsninger i overdragelsesadgangen vil altid fremgå tydeligt af den rejsendes rejsedokumenter.
I den forbindelse henledes den rejsendes opmærksomhed på, at langt de fleste flybilletter, der indgår i pakkerejser, ikke kan ændres eller refunderes, når de først er bestilt (”non refundable”-billetter).
Det vil fremgå af den rejsendes rejsedokumenter, hvis flybilletten eller de øvrige rejseydelser ikke kan ændres eller refunderes. Indeholder pakkerejsen sådanne rejseydelser, vil prisen for de rejseydelser, der er pålagt de nævnte restriktioner gå tabt, såfremt en rejse ønskes ændret efter bestilling.
Overdrageren af pakkerejsen og den person, til hvem pakkerejsen er overdraget, hæfter solidarisk for betaling af eventuelle udestående beløb og omkostninger som følge af overdragelsen.
Rejsearrangøren kan efter aftalens indgåelse foretage ændringer i den aftalte pris for pakkerejsen, såfremt der sker ændringer i:
Beregningen af disse ændringer foretages efter nedenstående regneeksempler:
Aftalt pris |
Ændring |
Beregning |
Ny pris |
3000 DKK Heraf brændstoftillæg: 200 DKK |
Stigning i brændstoftillæg: 50 DKK |
200 DKK + 50 DKK |
3050 DKK |
3000 DKK Heraf skatter og afgifter: 500 DKK |
Stigning i skatter og afgifter: 100 DKK |
500 DKK + 100 DKK |
3100 DKK |
3000 DKK Afregnet til valutakurs 3.00 |
Kursændring: 3.0 til 3.1 |
(3000 DKK / 3.00)*3.1 |
3100 DKK |
Afregnes en del af pakkerejsens pris i anden valuta end DKK, vil dette beløb eller dets andel af den samlede pris fremgå af fakturaen. Udenlandske valutaer, der anvendes til beregning af pakkerejsens pris, vil fremgå af fakturaen, med angivelse af valutabetegnelse, kursen for denne samt datoen for den fastsatte kurs.
Ved ændringer i rejsens pris underretter rejsearrangøren den rejsende om prisforhøjelser og prisnedsættelser. Underretningen skal ske på et varigt medium og senest 20 dage før afrejse. Prisen kan max. forhøjes med 8 % af pakkerejsens pris. Hvis forhøjelsen er mere end 8 % af pakkerejsens pris, vil den rejsende være berettiget til at hæve aftalen.
Ved prisfald som følge af ændringer i ovenstående forhold har den rejsende ret til en prisnedsættelse, der svarer til det prisfald, som ændringerne medfører. Rejsearrangøren har i den forbindelse ret til at fradrage omkostninger forbundet med tilbagebetalingen til den rejsende.
Såfremt den rejsende ønsker at foretage ændringer i pakkerejsen, skal denne kontakte rejsearrangøren hurtigst muligt. Hvis det er muligt for rejsearrangøren at ændre pakkerejsen, skal den rejsende afholde de ekstraudgifter, som ændringerne medfører. Rejsearrangøren er ikke forpligtet til at foretage ændringer i pakkerejsen.
Såfremt den rejsende ønsker at foretage ændringer, som rejsebureauet ikke kan opfylde i den eksisterende aftale, vil ændringen, hvis den rejsende fastholder ønsket om at få ændret pakkerejsen, anses som en afbestilling af pakkerejsen, jf. afsnit 6.2, og en ny bestilling.
Rejsearrangøren er inden pakkerejsens påbegyndelse berettiget til ansvarsfrit at foretage uvæsentlige ændringer i pakkerejsen uden den rejsendes samtykke. Den rejsende er forpligtet til at acceptere sådanne ændringer, hvis rejsearrangøren inden pakkerejsens påbegyndelse og uden unødig forsinkelse klart og tydeligt oplyser den rejsende om de pågældende ændringer.
Hvis rejsearrangøren inden pakkerejsens påbegyndelse enten:
har den rejsende følgende rettigheder:
Rejsearrangøren er forpligtet til uden unødig forsinkelse at rette henvendelse til den rejsende og oplyse om de væsentlige ændringer samt hvilken eventuel betydning, de måtte have for pakkerejsens pris.
Rejsearrangøren fastsætter i sin henvendelse en rimelig frist for, hvornår den rejsendes skal informere om sin beslutning, og oplyser desuden om, at konsekvensen af ikke at overholde denne frist indebærer, at den rejsende anses for at have accepteret ændringer omfattet af 5.4.2.
Den rejsende kan i visse situationer have ret til erstatning, hvis der er lidt et økonomisk tab som følge af ovenstående væsentlige ændringer, medmindre årsagen hertil beror på uundgåelige og ekstraordinære omstændigheder.
For køb af pakkerejser gælder der ingen fortrydelsesret, jf. forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, nr. 1 samt § 7 stk. 2 nr. 5, der undtager personbefordring fra forbrugeraftalelovens anvendelsesområde.
6.2.1. Normale afbestillingsvilkår
Den rejsende kan afbestille pakkerejsen inden pakkerejsens begyndelse efter nedenstående standardiserede afbestillingsvilkår, medmindre rejsearrangøren inden aftalens indgåelse skriftligt har oplyst, at afbestilling vil ske efter en individuel beregning af afbestillingsgebyret, svarende til pakkerejsen pris med fradrag af sparede omkostninger og eventuelle indtægter fra salg af de afbestilte rejseydelser.
Annullering skal meddeles rejsearrangøren hurtigst muligt. Herefter skal flybilletten returneres til rejsearrangøren. Såfremt der ikke er tegnet afbestillingsbeskyttelse, er rejsen normalt ikke refunderbar. Generelt, hvis rejsearrangøren ikke kan få refusion fra de forskellige tekniske arrangører, gælder reglen, at uanset tidspunktet før afrejse, ved for sent fremmøde eller ved udeblivelse fra afrejsestedet, er hele det indbetalte beløb tabt.
Den rejsende kan på anmodning få en begrundelse for afbestillingsgebyrets størrelse.
Den rejsende kan uden at betale gebyr afbestille en pakkerejse inden pakkerejsens begyndelse, hvis der på rejsedestinationen eller i umiddelbar nærhed heraf indtræffer uundgåelige og ekstraordinære omstændigheder, som væsentligt berører leveringen af pakkerejsen eller befordringen af passagerer til destinationen.
For at den rejsende kan afbestille uden at betale gebyr, skal de pågældende uundgåelige og ekstraordinære omstændigheder ud fra en objektiv vurdering gøre det umuligt at rejse sikkert til destinationen f.eks. på baggrund af vejledning eller udtalelser fra Udenrigsministeriet, sundhedsmyndighederne mv. Se www.um.dk og www.ssi.dk.
Den rejsende har i tilfælde af gebyrfri afbestilling ret til fuld refundering af rejsens pris men har ikke ret til yderligere kompensation fra rejsearrangøren. Det gælder dog ikke en evt. præmie for afbestillingsforsikring, da denne dækning er en særskilt aftale, der allerede træder i kraft ved købet af pakkerejsen.
Den gebyrfrie afbestillingsret gælder imidlertid ikke, hvis kunden ved aftalens indgåelse kendte eller burde kende den pågældende begivenhed, eller begivenheden i øvrigt var almindelig kendt
Kan den rejsende ikke afbestille gebyrfrit i henhold til ovenstående, gælder de almindelige afbestillingsregler, jf. afsnit 6.2.
For rundrejser gælder, at den rejsende alene har ret til at afbestille den del af pakkerejsen, der foregår i det frarådede område. Hvis denne del af pakkerejsen udgør en væsentlig del af pakkerejsen, har den rejsende imidlertid ret til helt at afbestille rejsen.
Tilbagebetaling af beløb efter pkt. 6.2.1 og 6.2.2 skal ske senest 14 dage efter den rejsendes afbestilling af pakkerejsen, hvorfor beregning af gebyret ved individuel afbestilling ligeledes senest beregnes på dette tidspunkt i forhold til muligheden for gensalg af de afbestilte rejseydelser.
Såfremt rejsens gennemførelse betinges af en bestemt minimumstilslutning, vil dette fremgå af rejsearrangørens udbudsmateriale eller andet sted i aftalegrundlaget. Det vil samtidig fremgå, hvor mange antal deltagere, der minimum skal være, eller en mindste belægningsprocent, førend rejsen gennemføres, samt hvornår dette antal senest skal være opnået inden rejsens påbegyndelse.
Charterrejsens gennemførelse betinges af, at der 8 uger inden afrejse, er solgt min. 75% af det udbudte antal pladser på den valgte flyafgang.
Hvis det nødvendige antal deltagere ikke opnås inden det angivne tidspunkt, kan rejsearrangøren ansvarsfrit opsige aftalen om pakkerejsen. Rejsearrangøren underretter den rejsende om opsigelsen af aftalen inden den i aftalen anførte frist, dog ikke senere end
Rejsearrangøren kan ansvarsfrit opsige aftalen om en pakkerejse, hvis rejsearrangøren er forhindret i at opfylde aftalen på grund af uundgåelige og ekstraordinære omstændigheder, og rejsearrangøren underretter den rejsende om opsigelsen af aftalen uden unødig forsinkelse og inden pakkerejsens begyndelse.
Den rejsende får i ovenstående opsigelsessituationer de til rejsen indbetalte beløb refunderet senest 14 dage efter opsigelsen. Det gælder dog ikke en evt. præmie for afbestillingsforsikring, da denne dækning er en særskilt aftale, der allerede træder i kraft ved købet af pakkerejsen. Den rejsende vil ikke have krav på erstatning.
Konstateres en mangel efter rejsens begyndelse – undervejs eller på rejsemålet – skal den rejsende straks efter konstateringen reklamere over manglen til rejsearrangøren, dennes repræsentant på rejsemålet eller til den underleverandør, som manglen angår.
Hvis rejsearrangørens repræsentant eller underleverandør ikke kan eller vil afhjælpe eller ikke efter den rejsendes opfattelse afhjælper tilfredsstillende, skal den rejsende reklamere direkte over for arrangøren.
Den rejsende skal sikre sig, at reklamationen bliver noteret af rejsearrangørens medarbejdere og/eller underleverandører på stedet – f.eks. gennem en notits i en hotelbog eller i anden skriftlig form. Herudover bør den rejsende sørge for at få udleveret en kvittering for reklamationen.
Undlader den rejsende at reklamere som beskrevet ovenfor, vil det have konsekvenser for den rejsendes ret til efterfølgende at påberåbe manglen og for opnåelsen af kompensation.
Såfremt de lokale sundhedsmyndigheder træffer beslutning om, at den rejsende grundet sygdom, epidemi eller lignende på rejsemålet skal forblive på sit værelse eller på hotellet under hele eller dele af ferieopholdet, betragtes dette ikke som en mangel, som rejsearrangøren skal kompensere eller er erstatningsansvarlig for. Det gælder, uanset om sundhedsmyndighedernes påbud skyldes den rejsendes eller andres forhold.
Ligeledes er rejsearrangøren ikke ansvarlig for eventuelle meromkostninger til forlænget indkvartering samt evt. forplejning eller for efterfølgende hjemrejse, hvis denne ligger efter det i rejseaftalen fastsatte, hvis de lokale sundhedsmyndigheders retningslinjer har nødvendiggjort dette.
Rejsearrangøren er dog forpligtet til i denne situation at yde den rejsende den fornødne service og praktiske bistand.
Luftfartsselskaberne har det direkte ansvar for transportens korrekte gennemførelse efter Warszawa- og Montreal-konventionerne, EU Forordning 889/2002 og 261/2004 samt Luftfartsloven.
Rejsearrangøren begrænser sit ansvar til de på enhver tid gældende beløbsgrænser, der fremgår af Warszawa- og Montreal-konventionerne (luftbefordring), Athen-konventionen, EU Forordning 392/2009 (befordring til søs), COTIF-konventionen og EU Forordning 1371/2007 (jernbanebefordring). Rejsearrangørens erstatningsansvar kan derfor ikke overstige det beløb, som gælder for de transportører, der har det direkte ansvar for befordringen.
Den gældende SDR kurs (XDR) findes på www.nationalbanken.dk
Begrænsningerne på den maksimale erstatning efter Warszawa og Montreal konventionerne er sat til:
Begrænsningerne på den maksimale erstatning efter Athen-konventionen og EU Forordning 392/2009 er sat til:
Såkaldte ”værdigenstande” erstattes ikke efter regelsættene.
Begrænsningerne på den maksimale erstatning efter COTIF konventionen og EU Forordning 1371/2007 er sat til:
Hvis ansvaret for transportøren ikke er begrænset i anden EU-lovgivning eller internationale konventioner, begrænser rejsearrangøren sit ansvar til tre gange pakkerejsens samlede pris.
Krav om erstatning og/eller forholdsmæssigt afslag i rejsens pris som følge af mangler, der er blevet reklameret korrekt over, og som ikke er blevet afhjulpet af rejsearrangøren, skal inden rimelig tid efter rejsens afslutning fremsættes over for rejsearrangøren. I modsat fald mister den rejsende retten til at gøre krav mod rejsearrangøren gældende.
Den rejsende kan fremsende reklamation til rejsearrangøren på mail: kundeservice@atlantisrejser.dk. Billetnummer skal påføres i emnefeltet.
Den rejsende skal ved fremsendelsen af sin reklamation til rejsearrangøren oplyse, om den rejsende også har søgt om erstatning eller kompensation fra transportøren på grundlag af EU-forordninger om passagerrettigheder og erstatningsansvar ved passagertransport og efter de internationale konventioner, der også regulerer dette forhold.
Såfremt den rejsende har modtaget erstatning og/eller kompensation fra transportøren, har rejsearrangøren ret til at modregne erstatning og/eller kompensation efter lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer i den erstatning og/eller kompensation, som den rejsende har modtaget fra transportøren.
Kan enighed om et erstatningskrav og/eller –beløb mv. i forbindelse med en pakkerejse ikke opnås ved klage til rejsearrangøren eller formidleren, kan den rejsende indbringe klagen for Pakkerejse-Ankenævnet, Haldor Topsøes Allé 1, Bygning 91, 2800 Kgs. Lyngby. Pakkerejse-Ankenævnets hjemmeside er www.pakkerejseankenaevnet.dk.
Er der alene tale om ren flybillet, kan sagen indsendes til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V, tlf. 72218800.
Klager til Pakkerejse-Ankenævnet kan også indgives via den europæiske platform for online tvistløsning på http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Rejsearrangørens e-mailadresse er til brug herfor kundeservice@atlantisrejser.dk
Rejsearrangøren er – som følge af medlemskab af Danmarks Rejsebureau Forening – forpligtet til at opfylde kendelser fra Pakkerejse-Ankenævnet, medmindre foreningens bestyrelse giver dispensation fra dette krav, fordi kendelsen ønskes indbragt for en dansk domstol, jf. foreningens vedtægter.
Alle tvister og uoverensstemmelser, der måtte opstå eller udspringe af en given aftales tilblivelse og/eller opfyldelse, og som ikke kan løses mellem parterne alene eller ved Pakkerejse-Ankenævnet, skal, hvis parterne ønsker at indbringe sagen, anlægges ved de danske nationale domstole til endelig afgørelse, og vil være underlagt dansk ret, medmindre andet følger af Rfor. 1215/2012 samt Rom-konventionen af 1980.
Rejsearrangøren har i tilfælde af dennes konkurs stillet garanti for refusion af den rejsendes betalinger hos Rejsegarantifonden, Haldor Topsøes Allé 1, Bygning 91, 2800 Kgs. Lyngby.
Global Travel Scandinavia ApS
CVR. 39945142
Rejsegarantifonden nr. 3324
Rejs med Bonus | Atlantis Rejser
Parken
Per Henrik Lings Allé 4
2100 København Ø
Centrale rettigheder efter direktiv (EU) 2015/2302
Direktiv (EU) 2015/2302 som gennemført i national ret: www.retsinformation.dk.
Vær opmærksom på at Udenrigsministeriet tillader ferierejser til Egypten. Læs mere her.
Alle COVID-19 restriktioner for indrejse i Egypten er ophævet med virkning fra 18. juni 2022.
Der er ingen COVID-19 restriktioner ved indrejse i Danmark.
På det danske Udenrigsministeriums hjemmeside kan du se, hvor du som rejsende finder information og vejledning.
Du kan downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten. Så modtager du information direkte fra UM, hvis der indføres nye, større restriktioner, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.
På ambassadens hjemmeside (under Udenrigsministeriet) kan du finde yderligere indrejse-information.
Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Atlantis sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.
Udenrigsministeriet har fjernet rejsebegrænsninger pga. corona. Det kan du læse mere om her på UMs hjemmeside under afsnittet, der hedder “Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg er færdigvaccineret og skal rejse?”
Du skal selvfølgelig stadig sætte dig ind i og overholde indrejsereglerne i det land, du vil besøge. Og ikke mindst reglerne i de transitlande, hvor du evt. skal mellemlande.
Udenrigsministeriet farver igen rejsevejledningerne efter, om det er sikkert at rejse ift. konflikt, uro, kriminalitet mv., og ikke længere efter COVID-19 smittesituationen. Læs rejsevejledningen for dit ønskede land her.
Hvis UM ændrer en rejsevejledning til et land til at fraråde unødvendig rejse, vil vi aflyse vores rejser dertil, og du vil få dine penge retur.
Inden du rejser, bør du løbende holde dig orienteret om lokale indrejseregler og ikke mindst evt. transitregler via de danske ambassaders hjemmesider, de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejse-, fly- og/eller forsikringsselskab.
Mød op i lufthavnen i god tid – gerne 2½ time inden afgang. Det kan nemt tage længere tid ikke bare at få tjekket ind men også komme gennem sikkerhedskontrol og boarding.
Husk mundbind
Københavns Lufthavn har afskaffet krav om mundbind, men der er stadig lufthavne og flyselskaber rundt om i verden, der kræver, at du bærer mundbind. Bemærk, du skal ikke regne med at kunne købe mundbind i hverken lufthavn eller fly. Medbring mundbind nok hjemmefra, så du er rigeligt forsynet under hele ferien.
Børn under seks år og personer, som af medicinske årsager ikke kan bruge mundbind (dokumentation skal forvises på forlangende), er dog undtaget.
Tjek ind online
Giver flyselskabet/lufthavn mulighed for at tjekke ind online, er dette en god idé for at mindske nærkontakt.
Undgå håndbagage
Tjek så meget bagage ind som muligt. Håndbagagen, du medbringer ombord på flyet, skal placeres under sædet foran dig.
Det er op til det enkelte luftfartsselskab, om passagererne og besætning skal bære mundbind under hele flyveturen.
Børn under seks år og personer, som af medicinske årsager ikke kan bruge mundbind (dokumentation skal forvises på forlangende), er dog undtaget.
Ren luft (HEPA)
Alle vores fly er udstyret med ventilation og avancerede filtre, som filtrerer luften i kabinen helt op til 20-30 gange i timen. HEPA betyder high-efficiency particulate air filter. Et HEPA-filter er så effektivt, at det fanger 99,9 % af alle partikler (bakterier, svampesporer og større vira på 0,1–0,3 mikrometer i diameter). Sammenholdt med en god håndhygiejne og brug af håndgel bliver chancen for at blive smittet ombord derfor meget lille. Husk at vi gør ekstra grundigt rent og desinficerer alle overflader som fx sæder, borde og armlæn – både inden og efter flyveturen.
Er du usikker på, om din forsikring dækker dig og din rejse, hvis du får corona? Vi anbefaler kraftigt, at du undersøger dette, før du bestiller din rejse. Din forsikring skal nemlig dække dig og din rejse, hvis…
Du kan læse udførligt om reglerne her.
Der er ingen Covid-19 restriktioner ved indrejse i Danmark for alle indrejsende med bopæl i Danmark.
Indrejsende uden bopæl i Danmark skal tage en COVID-19 test inden indrejse til Danmark.
Se her hvor du fx finder nærmeste testcenter, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.
Det er vores mål, at evt. problemer på rejsen løses på rejsemålet inden for en rimelig tid. Det er derfor vigtigt, at du meddeler eventuelle fejl eller mangler til vores personale på rejsemålet, så snart du opdager dem. Derved er vi i stand til at løse problemet hurtigt, og du kan fortsat nyde din ferie.
Hvis vi ikke er i stand til at hjælpe dig på rejsemålet, har du mulighed for at reklamere til os efter hjemkomsten. Din reklamation skal være skriftlig. Husk at oplyse dit reservationsnummer samt kontaktinformation. Vær opmærksom på, at behandlingstiden kan variere efter sæson. Vi bestræber os på at kunne svare dig inden for 3-5 uger.
Er du i sidste ende ikke tilfreds med vores afgørelse, har du mulighed for at indbringe sagen for en ankeinstans.
Hvis din reklamation drejer sig om en pakkerejse (fx fly og hotel købt sammen) kan du indbringe sagen for Pakkerejse-Ankenævnet, Haldor Topsøes Allé 1, st., Bygning 91, 2800 Kgs. Lyngby
Drejer sagen sig om køb af kun flybillet (flight only), kan du evt. anke vores afgørelse til Forbrugerklagenævnet, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby.
Har du glemt noget på rejsemålet, så hjælper vi gerne med at formidle telefon- eller faxnummer til hotellet. Vi kan også hjælpe med at eftersøge glemte effekter på hotellet, i transferbussen eller på en af de udflugter, du har deltaget i.
Du betaler forsendelsesomkostningerne uanset hvilken forsendelsestype, der vælges.
Atlantis Rejser er ikke ansvarlig for forsendelsen eller evt. afvigelser i postforsendelsen. Af sikkerhedsmæssige hensyn sender Atlantis Rejser ikke glemte effekter med vores fly.
Når vi har opbevaret glemte sager i én måned og ikke har modtaget henvendelser om den pågældende genstand, forbeholder vi os retten til at donere disse ting til velgørenhed.
Er du laktose- eller glutenintolerant, har du mulighed for at bestille specialmåltid om bord på flyet hos langt de fleste flyselskaber.
Rejser du i Egypten, vil der aldrig automatisk være laktose- eller glutenfri alternativer på hotellerne, og der er normalt begrænsede muligheder for at arrangere specialkost på hotellet.
Hoteller af en højere standard er dog af og til behjælpelige med at opbevare særlige fødevarer for dig og tilberede eksempelvis glutenfri brød, hvis du selv medbringer mel hjemmefra. Kontakt os i god tid inden afrejse, så vi kan undersøge mulighederne for dig.
Restauranterne i feriebyerne i Egypten har normalt ikke laktose- og glutenfri alternativer på menuen. Husk at tale med personalet både på hotellet og på restauranter uden for hotellet om din allergi, så du undgår retter, der indeholder emner, som du ikke kan tåle.
Rejser du i Emiraterne, er det de fleste steder tilstrækkeligt at gøre hotellet opmærksomt på din allergi og eventuelle særlige behov ved ankomst. Fortæl også personalet i restauranten om din allergi, så du er sikker på at undgå retter med emner, som du ikke kan tåle. Restauranterne uden for hotellerne i Emiraterne har normalt omfattende menukort, hvor du kan rådføre dig med tjeneren om, hvilke retter, du skal undgå i tilfælde af en allergisk reaktion.
Rejser du i Europa er det de fleste steder, tilstrækkeligt at gøre hotellet opmærksomt på din allergi og eventuelle særlige behov ved ankomst. Fortæl også personalet i restauranten om din allergi, så du er sikker på at undgå retter med emner, som du ikke kan tåle. Restauranterne uden for hotellerne i Europa har normalt omfattende menukort, hvor du kan rådføre dig med tjeneren om, hvilke retter, du skal undgå i tilfælde af en allergisk reaktion.
Rejser du i Asien, vil der som regel ikke automatisk være laktose- eller glutenfri alternativer på hotellerne. Nationale retter i Asien består dog ofte af grøntsager og kød, og vi anbefaler derfor, at du rådfører dig med tjeneren om, hvilke retter, du skal undgå i tilfælde af en allergisk reaktion.
Vi håber og ønsker, at din ferie bliver uden uønskede overraskelser. Her er nogle få gode og enkle råd, som du bør læse – for din egen sikkerheds skyld.
I starten bør du altid være forsigtig med solen. Undgå solen midt på dagen og anvend en høj beskyttelsesfaktor. Drik rigeligt med vand, juice og sukkerholdige drikke. En tommelfingerregel er, at man skal drikke så meget, at man fortsat tisser lige så hyppigt, som man plejer derhjemme. Er urinen blevet meget mørk, kan du have væskemangel og bør drikke noget, der ikke er vanddrivende! Husk også at putte lidt ekstra salt på ægget om morgenen, så du får noget, der kan binde vandet i kroppen.
Får du for lidt at drikke eller er for meget i solen, kan du få hedeslag. Hedeslag kan være meget farligt og viser sig ved høj feber, manglende sved, rødmende hud og konfus opførsel. Sørg for at komme ind i skyggen og kontakt nærmeste læge.
Dårlig mave er så absolut topscoreren blandt feriesygdomme. De fremmede bakterier kan ofte resultere i en – heldigvis – ofte harmløs maveinfektion. Mange forbinder maveondet med drikkevandet, havvandet eller poolvandet, men det skyldes lige så ofte lidt for mange iskolde drinks med masser af isterninger – det får fordøjelsessystemet til at reagere i det varme klima.
En anden synder i forbindelse med feriesygdom er aircondition, hvilket giver mange gæster en simpel forkølelse. Køler man værelset alt for voldsomt ned, kan det i særdeles uheldige tilfælde resultere i en lungebetændelse. Aircon’en giver konstant træk, så det kan godt betale sig at medbringe en lille trøje eller tørklæde.
På grund af bakterier og evt. manglende hygiejne er det let at få dårlig mave under fremmede forhold. Følg de enkle regler nedenfor, så slipper du måske for at blive dårlig, eller du kan i det mindste formindske symptomerne:
På ferieområderne findes flere steder, som tilbyder ferietatoveringer (hennatatovering). For at opnå den sorte farve kan der være tilsat kemiske stoffer, fx PPD, som er forbudt at anvende på huden, og som kan medføre alvorlige, allergiske reaktioner som eksem og hævelser af huden.
En allergi fra PPD er livslang og kan blusse op igen, hvis du senere farver hår, eller når huden kommer i berøring med visse slags sort tøj eller ting af gummi. Selv om ‘tatovøren’ foreslår en ‘test’ på huden, er det ingen garanti for sikkerheden. Brun henna kan også indeholde PPD, så her vil risikoen blot være lidt mindre, end hvis hennaen er sort, men den vil være der.
Den anderledes bakterieflora og de højere temperaturer på vores rejsemål – kombineret med badning i forskellige pools, badning på stranden, det lokale drikkevand, bakterier på pengesedler og dørhåndtag mv – kan i nogle tilfælde medføre mave- og øreinfektioner.
Skulle du være så uheldig at blive syg på rejsemålet, anbefaler vi, at du ringer til vores service- eller nødtelefon, så vores rejseledere kan rådgive dig og evt hjælpe med at kontakte en læge.
Bemærk venligst, at de fleste forsikringsselskaber typisk vil spørge efter kvitteringer, lægejournal og lign. dokumenter i forbindelse med lægehjælp, efter din hjemkomst. Det er vigtigt at lægejournalen indeholder oplysninger om dato, diagnose, behandlingsforløb mv.
Dress code betyder i praksis “smart casual”. Hotellet forventer, at man er pænt klædt på – specielt om aftenen.
På et femstjernet hotel forventes det, at gæsterne tager hensyn til hinanden, og derfor ikke møder op i shorts, jeans med store huller i og en gammel t-shirt. Men der er intet krav om jakke og slips. Almindeligt pænt sommertøj er helt i orden. Det betyder lange bukser og lukkede sko for mændenes vedkommende og bukser, kjole eller nederdel, der dækker knæene for kvindernes vedkommende. Børn kan komme klædt, som de vil.
Deltager du i en gallamiddag som f.eks. nytårsfest, vil der være særlige regler for påklædning, fx jakkesæt og slips.
En hel del af vores hoteller tilbyder gratis wi-fi på hele eller i dele af hotellets område. Du skal dog være opmærksom på, at dimensioneringen af disse wi-fi-installationer ofte ikke er overvældende, og kvaliteten svinger meget. Forbindelserne kan specielt være besværlige i perioder, hvor der er mange gæster på de enkelte hoteller og resorts.
Er du afhængig af en internetforbindelse fx i forbindelse med arbejde, anbefaler vi, at du på hotellet tilkøber efter en fast forbindelse, hvis dette er muligt. Alternativt kan du et lokalt datakort for et mindre beløb.
Du skal også være opmærksom på, at åbne wi-fi-systemer kan udgøre en risiko for, at din pc/tablet/mobil kan blive inficeret med virusser og sprede malware. Tager du ikke de nødvendige forholdsregler med antivirus- og firewall-programmer, kan det være muligt for uvedkommende at få adgang til dine personlige data og profiler.
All Inclusive inkluderer helpension (morgenmad, frokost, aftensmad), alm. kaffe/te, sodavand/vand, samt lokale alkoholiske drikkevarer. Drikkevarer skænkes i glas (på de fleste hoteller i små plastikglas) og altid kun en af gangen.
Det varierer fra hotel til hotel, hvordan All Inclusive-koncept ser ud. Nogle steder er der fx ikke vin inkluderet i All Inclusive, ligesom der heller ikke er snacks og is inkluderet alle steder. All Inclusive giver ofte adgang til forskellige aktiviteter, men vær opmærksom på, at dette også kan variere fra hotel til hotel.
Bemærk venligst, at All Inclusive-programmet er vejledende, og der tages forbehold for ændringer. Det endelige All Inclusive-program udleveres ved ankomst til hotellet.
De fleste hotelværelser har to senge, og det betyder derfor, at du skal betale et enkeltværelsestillæg for en persons ophold. Enkeltværelsestillæg tillægges ligeledes den voksnes grundpris, hvis man eksempelvis rejser en voksen og et barn eller to børn.
Tillægget varierer fra hotel til hotel.
Ophold i delt standardværelse betyder, at de priser du ser, er for rejser pr. person, hvor to personer deler et værelse. Dette er standardmåden for visning af priser i rejsebranchen. Du kan ikke bestille ophold i delt standardværelse, hvis du rejser alene. Og du risikerer heller ikke at dele værelse med en ukendt person, når du rejser alene.
Et værelse til 3 personer betyder, at der kan bo tre voksne sammen. Der er sengepladser til alle, dog vil den tredje sengeplads være en opredning, hvilket kan være i form af en sovesofa, drømmeseng eller lignende. Når man bor tre voksne sammen på et dobbeltværelse, opnår man en så kaldet tre-sengsrabat.
Nej. Hvis du rejser med 2 børn, vil der kun være opredning til et barn. En opredning er ikke nødvendigvis en seng, men en sovesofa eller lign. Det andet barn forventes at dele seng med en af forældrene. Er det andet barn en baby (0-23 måneder), kan du bestille en babyseng til værelset. Vi anbefaler, at du, når det er muligt, bestiller et familieværelse, så der er plads til alle. Vi gør opmærksom på, at der dog ikke er familieværelser til rådighed på alle hoteller.
Vi kan aldrig garantere at I får sammenhængende værelser/connecting rooms. Det er ikke alle hoteller, der har denne mulighed, og på de hoteller, hvor det er muligt, er det kun nogle af værelserne, der er sammenhængende.
Hvis I rejser mange sammen, gør vi naturligvis alt for at i kan bo i nærheden af hinanden. Hvis der bestilles to værelser til fx 2 voksne og 2 børn, vil vi gøre alt for, at det bliver værelser ved siden af hinanden, men vi kan ikke garantere det.
Hvis I “kun” rejser sammen som en stor familie, kan det ikke garanteres, at fx bedstefar og bedstemor bor lige ved siden af resten af familien. Men vi noterer altid dine ønsker, og vi ved også, at de hoteller Atlantis Rejser arbejder sammen med, gør alt for, at familier, der rejser sammen, også bor sammen.
En ekstra seng til baby (0-23 måneder) skal ønskes, når du bestiller rejsen. Det koster som regel ikke ekstra, men du skal ringe eller maile herind. Hvis du sender en mail bedes du anføre dit billetnummer i mailen.
Bemærk, at sengestandarden ikke nødvendigvis er som i Danmark. Sengene kan være kortere end to meter og uden rullemadras. En del hoteller har en lille dobbeltseng, grandlit (110-140 cm), dobbeltseng, queen size (141-189 cm) eller stor dobbeltseng, king size (190 cm eller bredere) – alle med fælles madras og sengetøj.
Inden du booker et hotelværelse, kan du i værelsesbeskrivelsen ved det relevante hotel se, hvad du kan forvente i forhold til udsigt og placering. Herunder kan du læse om, hvad de forskellige beskrivelser indebærer.
Mod poolen
Værelset ligger vendt mod poolen og i nær gåafstand til poolen. Bemærk, der ikke kan forventes at være fuld udsigt til pool-området. Dette kan skyldes beplantning og/eller omkringliggende bygninger.
Første række mod vandet
Værelset ligger placeret i hotellets første række mod vandet. Bemærk at dette ikke er en garanti for udsigt mod havet eller nødvendigvis placering tæt på stranden.
Tæt på stranden
Værelset ligger i nær gåafstand til stranden, udsigt mod havet er ikke garanteret.
Mod havet
Værelset er placeret med retning mod havet. Udsigt mod havet vil normalt forekomme, dog kan der ikke forventes panoramaudsigt. Dette kan skyldes beplantning og/eller omkringliggende bygninger.
Delvis udsigt mod havet / Side sea view
Begrænset udsigt over havet fra din balkon eller terrasse. Delvis udsigt mod havet vil normalt forekomme, dog kan der ikke forventes direkte udsyn. Dette kan skyldes beplantning og/eller omkringliggende bygninger.
Have-udsigt
Værelset ligger placeret i et beplantningsområde. Bemærk at egen have ikke er garanteret.
Mod lagunen
Værelset vender mod hotellets lagune og er i nær gåafstand til området. Der kan ikke forventes fuld udsigt til lagune-området.
Niludsigt
God udsigt over Nilen fra din balkon eller terrasse. Afstanden til Nilen kan variere, og der kan ikke forventes panorama-udsigt. Dette kan skyldes beplantning og/eller omkringliggende bygninger.
Delvis Niludsigt
Begrænset udsigt over Nilen fra din balkon eller terrasse. Afstanden til Nilen kan variere.
Garanti for et af de to øverste dæk
På vores Nilkrydstogter kan du tilkøbe en garanti for at bo på et af de to øverste dæk på båden. Der er sædvanligvis omkring 4 dæk på skibet. Bemærk, at dette ikke er en garanti for Niludsigt.
Klassificeringen på hotellerne er Atlantis Rejsers egen vurdering, og der har altid været en medarbejder fra Atlantis Rejser ude at vurdere dem personligt. Ofte vil du derfor opleve, at et hotel officielt har flere stjerner, end vi har givet dem. Bemærk at hotellerne er vurderet ud fra den generelle standard på det enkelte rejsemål. Fx er et 4-stjernet hotel i Thailand ofte af langt højere standard end et 4-stjernet hotel i Italien, hvor de fleste hoteller er ældre og med færre faciliteter, og hvor serviceniveauet generelt er lavere.
Budgetklassehotellet er for dig, der vil bruge dine penge på andet end overnatning. Det er hoteller i laveste standard, ofte af ældre dato og uden den ideelle beliggenhed, der karakteriserer de andre kategorier. Forvent ikke at service, rengøring, faciliteter eller køkkenet er i topklasse. Har du valgt uspecificeret hotel kan hotelnavnet ændres helt til ankomsttidspunktet. Du kan risikere at blive flyttet til et andet fly med kort varsel, at blive flyttet til et andet hotel undervejs og at blive indkvarteret på hotellets dårligste værelser. Uspecificeret indkvartering er uden pension på både fly og hotel, og der godtgøres ikke noget ved klager over standarden, servicen eller placeringen på uspecificeret hotel. Der ydes ikke børnerabat på uspecificeret indkvartering
Enkelt hotel, ofte af en lidt ældre dato, men alle værelser har bad og toilet, aircondition, telefon og tv. Hotellerne er ofte mindre og familiære, stemningen uhøjtidelig og tempoet og servicen meget lokal. Der er altid restaurant og oftest bar og en lille swimmingpool. Forvent ikke at service, rengøring, faciliteter eller køkkenet er i topklasse, eller at hotellet ligger direkte på stranden.
Ofte lokalt drevne hoteller, hvor man får god valuta for pengene. Her er typisk gode faciliteter såsom stor swimmingpool, fitness center, flere restauranter, bar, aktiviteter for børn, vekselmuligheder, butikker m.m. Værelserne har altid eget bad og toilet, aircondition, satellit-tv, international telefon m.m. Serviceniveauet er dog ofte meget lokalt.
Den bedste hotelkategori, der tilbydes på destinationen. Luksushotellerne har ofte flere swimmingpools, fitness center, massage m.m. og af og til tennis- eller squashbaner, et bredt udvalg af restauranter, barer, butikker, bank m.m. og ofte gode faciliteter for børn. Værelserne er relativt store og komfortabelt indrettede med balkon eller terrasse, eget bad og toilet, satellit-tv, international telefon og ofte med internetforbindelse og bankboks.
Et plus-tegn efter klassificeringen angiver, at hotellet på nogle punkter er af bedre standard end den anvendte kategori.
På de fleste rejsemål, er der i højsæsonen åbent stort set overalt. Dette kan betyde, at strande, restauranter, barer etc. er fyldte, priserne er højere, og støjniveauet er steget et par grader.
Derimod kan man i lavsæsonen opleve, at rejsemålet føles mere lukket og roligt, da nogle af hotellerne, barerne og restauranterne ikke finder det besværet værd at holde åbent. Dog finder mange det behageligt, at der er mere plads, lavere priser og fred og ro omkring hotellet. På store hotellet kan man også opleve, et en fløj eller en af restauranterne lukkes af, hvis der sidst på sæsonen ikke længere er så mange gæster.
Perioden for høj- og lavsæson varierer fra rejsemål til rejsemål.
Ja, Atlantis Rejser har danske rejseledere i Egypten. Atlantis Rejser har i øjeblikket danske rejseledere på udvalgte destinationer i Egypten. Udflugter, som gennemføres udenfor vores normale udflugtsprogram, er ofte med engelsktalende guider.
På vores Nilkrydstogter er der dansktalende serviceguide med på skibet ved min. 6 deltagere. Ved mindre end 6 deltagere, er der engelsktalende rejseleder med på skibet. På vores rundrejser er alle udflugterne i Cairo med engelsktalende guide.
Holder du ferie i Emiraterne, bliver du som gæst hos Atlantis Rejser mødt af en engelsktalende repræsentant fra vores lokale agent.
Transfer til hotel til og fra lufthavn indgår ikke i rejsens grundpris, men kan tilkøbes på alle vore destinationer. Når du har bestilt transfer hos Atlantis Rejser, inkluderer den opgivne pris transfer for både ankomst og hjemrejse, med mindre andet udtrykkeligt er angivet.
Har du bestilt en kombinationsrejse, kan der tilkomme tillæg for transfer udover transporten til og fra lufthavnen, fx mellem to forskellige hoteller eller mellem to lufthavne.
Hvis du vil høre mere eller ønsker at booke kan du ringe til os på 70 22 48 40 eller sende en mail til mail@atlantisrejser.dk
Når du lander på en af vore destinationer, vil du blive mødt af en rejseleder eller repræsentant, som tager imod dig og sørger for, at du nemt finder vej til bussen og kommer videre til dit hotel, hvis du har tilkøbt dette.
Bemærk, at det er kun i Egypten vi har dansktalende rejseledere, men at vores repræsentanter på alle andre destinationer som minimum er engelsktalende.
I Egypten tilbyder Atlantis Rejser to forskellige transportmuligheder, som bringer dig videre til dit hotel.
Vores rejseledere står altid klar i lufthavnen til at tage imod dig på vores destinationer Sharm el Sheik, Hurghada og Luxor i Egypten.
På alle andre destinationer vil vor samarbejdspartnere tage i mod med et skilt i ankomst lufthavnen.
Ved flight only til Egypten er det også muligt at bestille bustransfer efter aftale. Bemærk, at vi kun tilbyder transfer til vores egne hoteller og ikke til en valgfri adresse på rejsemålet.
Vær opmærksom på, at transport- og ventetider til og fra hotellet varierer afhængig af rejsemål. Prisen for transport er forskellig alt efter rejsemålet.
Myg, myrer, fluer, firben og kakerlakker, m.m. kan forekomme på rejsemål og hotelværelse uanset standard. Giv besked til rejselederen eller receptionen, som sørger for sprøjtning.
Myg er lige så irriterende som alle andre steder, og myggemiddel kan købes på de fleste apoteker og fødevarebutikker. Kakerlakker kan vi til gengæld hidse os helt vildt op over, fordi de er så sjældne gæster på vore breddegrader. Sydpå er de ikke noget særligt, for de er ganske harmløse, og de dukker op på selv de pæneste hoteller og kan ikke tages som udtryk for speciel dårlig hygiejne. Kontakt hotellets reception, rengøringspersonale eller vores guider, så hjælper de med insektmiddel mod disse.
Skrigende æsler, galende haner og hjemløse dyr i gaderne som hunde og katte og høns skal du ikke klappe/røre. De være smittebærere, og hvis du bliver bidt eller revet, så kontakt altid læge.
Vi håber på din forståelse for, at Atlantis Rejser ikke kan drages til ansvar eller yde erstatning for gener i forbindelse hermed.
Det er altid flyselskabernes individuelle regler for, hvor meget håndbagage du må medbringe, der er gældende. Følg bagageinfo-linket, som i bookingsystemet vises i oversigten, ud for dit valgte fly. I nogle tilfælde angiver flyselskaberne kun information om håndbagage på flybilletten.
Når du flyver, skal følgende pakkes som håndbagage: Penge og andre værdifulde papirer/genstande, værdifulde dokumenter, smykker, genstande af guld, sølv eller platin samt perler og ædelstene, ure, computere, mobiltelefoner, nøgler og kameraer, tændstikker, lightere og e-cigaretter, medicin, flasker og andre skrøbelige genstande og madvarer.
E-cigaretter er ikke tilladt i check-in-bagage. Ønsker du at medbringe e-cigaret(ter) på rejsen, skal den/de i stedet opbevares i håndbagagen.
Vandpiber og lignende souvenirs skal pakkes i bagagen – ikke i håndbagagen. Vi gør opmærksom på, at flyselskabet ikke erstatter værdigenstande i forbindelse med bortkomst eller beskadigelse.
Bagage, som checkes ind, skal være pakket forsvarligt af hensyn til håndteringen i lufthavnen samt under transporten i flyets lastrum.
Barnevogne bliver let beskadigede og skal derfor emballeres for at kunne tåle transporten. Afmonter evt. hjul og andet, som let bliver beskadiget. Det er muligt at købe specielle barnevognsposer i lufthavnen.
Læs for god ordens skyld din forsikringspolice omkring skadet eller bortkommet bagage, da flyselskabets erstatningsansvar er begrænset.
De helt små paraplyklapvogne kan du oftest tage med helt op til indgangen til flyet, hvor du afleverer den til personalet om bord. Du får den igen ved ankomst. En større klapvogn eller barnevogn skal checkes ind som almindelig bagage, og afleveres ved ”Stor bagage/Odd size luggage”. Oftest koster det ingenting at checke den ind.
Vi anbefaler vores gæster, der rejser med klapvogn/barnevogn, at anvende Airshells eller lignende, for at mindske risikoen for skader på klapvogn eller barnevogn.
Bemærk at det hos mange flyselskaber er et krav at anvende Airshells eller lignende, for at kunne kræve erstatning ved en eventuel skade.
Airshells koster fra 199 DKK for første uge/enkelt vej og 79 DKK for efterfølgende uger og kan bookes på Airshells hjemmeside.
Du må kan gerne medbringe løse lithiumbatterier i din håndbagage, hvis de er under 100wh pr. stk.
Hvis du vil medbringe løse batterier på mere end 100wh, skal du indhente tilladelse fra luftfartsselskabet. Du må i så fald højst medbringe 2 styks, og de må ikke være på mere end 160wh pr. stk. Derudover skal det udstyr, som batterierne skal bruges til, medbringes sammen med batterierne.
Hvis du vil medbringe lithium-ionbatterier på over 160wh, skal disse fragtes som fuldt reguleret farligt gods. Det kan du læse mere om på Trafikstyrelsens hjemmeside.
Batterier, som er en del af en elektroniske enhed (f.eks. mobiltelefon, computer mv.) må kun medbringes i håndbagagen. Langt de fleste elektroniske enheder, så som tablets, smartphones og laptops, har batterier, der er mindre end 100wh, og kan frit medbringes i håndbagagen.
Hvis du er i tvivl om størrelsen på batteriet, kan du kontrollere dette på producentens hjemmeside. Da en del luftfartsselskaber har særregler på dette område, er det altid en god idé at kontakte selskabet inden afgang.
Det er ikke tilladt at medbringe løse batterier i indtjekket bagage.
På grund af vægt- og pladsbegrænsning kan flyselskabet kun medbringe et begrænset antal elektriske kørestole pr. flyvning. Kontakt os mindst en uge før afrejse for at reservere plads og opgiv model, vægt og mål. Kørestolen skal være udstyret med tørbatteri eller gelebatteri og:
– Batteriet skal være ordentligt fastgjort på kørestolen
– Batteriet skal være frakoblet og ordentlig isoleret for ikke at risikere kortslutning
I tilfælde af skadeserstatning under transporten af elektrisk kørestol skal den være forsvarligt indpakket (evt. Airshell), før at et evt. erstatningskrav kan imødekommes.
Hvis du ønsker at medbringe special bagage på din rejse, henviser vi til det enkelte flyselskabs hjemmeside, hvor du kan finder information om special bagage, herunder vægt og størrelse.
For at du kan få erstatning, hvis din bagage ved ankomst er skadet eller bortkommet, skal du anmelde dette med det samme i lufthavnen og få udstedt en PIR-rapport. Det er meget vigtigt, at dette gøres, før du forlader ankomsthallen, da det ikke er muligt at få lavet rapporten efterfølgende. Uden PIR-rapport kan du ikke rejse krav om erstatning.
Du vil blive informeret om enhver kendt forsinkelse eller skade på din bagage. Bortkommet bagage vil normalt blive lokaliseret inden for 24 timer eller mindre.
For information om andre spørgsmål vedrørende bagageservice kontakt venligst ankomstservice i lufthavnen.
På www.valutakurser.dk, kan du finde information om det enkelte lands valuta samt dagens valutakurser.
Det kan være rart, at have nogle småpenge med i lommen allerede fra start, men på alle vores destinationer, fungerer det fint at hæve penge fra automater eller veksle lokalt.
I Egypten og lokalt er det dog langt fra så udbredt som herhjemme, og specielt på Nilkrydstogt eller i Luxor kan det indimellem være en smule vanskeligt at finde en hæveautomat. Men man evt. veksle euro i veksle/ hæveautomatater ved ankomsten til Hurghada lufthavn. Regn ikke med at kunne veksle danske penge alle steder, så medbring euro eller dollars hvis du ønsker at veksle lokalt.
Bemærk man kan ikke veksle til egyptiske pund hjemmefra Danmark mere .
Hvis du tager dit Visa/Dankort med på ferien, skal du være opmærksom på:
At der er nogle beløbsgrænser ved brug af Visa/Dankort i udlandet:
2.000 kroner kontanthævning om dagen
20.000 kroner forbrug inklusiv kontanthævning inden for 30 dage
Omregningskurser – også for MasterCard og Maestro
Mange forretninger i udlandet tilbyder at tage imod betaling i danske kroner via en såkaldt Dynamic Currency Conversion. Det betyder, at du nogle steder kan betale i danske kroner, når du betaler med dit Visa/Dankort, MasterCard eller Maestro i udlandet.
Det er ikke ualmindeligt at der lægges gebyr på en transaktion med kreditkort eller Visa/Dankort.
Ingen siger nej til en lille erkendtlighed på restauranter, til stuepigen, lokale chauffører mm.
I Egypten er lønningerne lagt an på, at alle giver drikkepenge, så også lokalbefolkningen ”tipper”, når de har fået god service.
Det er både tjeneren, receptionisten, rengøringsmanden, barmanden, piccolo, buschaufføren og mange andre, der forventer at få drikkepenge. Beregn ca. 250 kr. pr. person i drikkepenge pr. uge.
Skal du på Nilkrydstogt eller rundrejse vil rejselederen tilbyde at samle penge ind til en fælles pulje, der så dækker stort set alle drikkepenge, der skal gives, mens du er på krydstogt og i Cairo. På rundrejsens sidste dage i enten Sharm el Sheikh, Hurghada eller Luxor står du selv for drikkepenge. Det er frivilligt, om du vil være med i den fælles pulje.
Rengøringspersonale: Ca. 200 EGP pr. værelse fordelt i rater henover ugen. (ca. 80 kr.*).
Baggagepersonale på hotellerne: Ca. 50 EGP pr. kuffert (ca. 20 kr.*).
Tjeneren: 10 pct. hvis ikke drikkepenge er inkluderet – ellers runder du op.
På All Inclusive-hoteller er 50 EGP (20 kr.*) nogle gange om ugen er stærkt fremmende for servicen.
Bemærk at hvis der er angivet en “service tax” på din regning, er dette ikke drikkepenge, men en pålagt skat fra regeringen.
Taxi: Ingenting – du skal i stedet ”prutte” energisk om prisen for at få den rigtige pris. Eller bed taxichaufføren om at køre med taxameter.
Buschaufføren: Forventer 20-30 EGP.
Det er helt normalt at prutte om prisen på mange af vores destinationer og du skal ikke blive bange, hvis du pludseligt får lagt ansvaret for hele sælgerens families skæbne i din hånd. Det er en del af forhandlingen. Hvis I ender på ca. 50% af den officielle pris, har alle grund til at være glade. Man prutter dog ikke om prisen i madforretninger, stormagasiner eller mere moderne butikker.
Er klassisk fejl, som mange begår, er at blive for utålmodige, og det kan både ses og høres. Tag handlen som en oplevelse, smil, vær venlig og tal pænt og ordentligt. Hårde ord og skarpe toner kommer man ingen vegne med – heller ikke selv om man ikke er tilfreds med prisen. Er prisen ikke tilfredsstillende, er det helt i orden at gå. Sig pænt farvel og tak og gå videre. Der vil helt sikkert dukke andre fristende sager op.
Der er regler, der begrænser mængden af den væske, du kan have med i din håndbagage (check-in-bagage er ikke påvirket af disse regler). Det er også muligt ligesom før at handle toldfrit efter sikkerhedskontrollen.
Du må medbringe væsker, cremer, geler og sprayer i individuelle beholdere på maksimalt 100 ml (1 dl) i håndbagagen. Disse flasker, krukker, tuber osv. skal anbringes i en gennemsigtig 1-liters plastikpose, som uden problemer skal kunne (gen)lukkes. Det er tilladt at medbringe én (1 stk.) 1-liters plastpose for hver passager, der har billet/boardingkort.
Pak flydende medicin, babymad og diætmad så du let kan vise det i sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Det behøver ikke at være i plastikposer, da babymad ikke tæller med som sodavand, saftevand og lignende.
Væsker omfatter væskebeholder til e-cigaretter, geléer, cremer, blandinger af flydende og faste stoffer, samt indholdet i beholdere under tryk, f.eks vand, tandpasta, hårgelé, drikkevarer, supper, saft, parfume, barberskum, spray og andre genstande af lignende konsistens.
Du må i håndbagagen ikke medbringe beholdere med mere end 100 ml. Det er ikke tilladt at medbringe en beholder, der kan indeholde 150 ml men kun indeholder 75 ml væske. En tom beholder anses ikke for at være en væske og må gerne medbringes.
Husk på, at sikkerhedskontrollen kan udføre stikprøvekontrol på flydende medicin, babymad og diætmad. Det betyder, at du kan blive bedt om at f.eks. vise, at din receptpligtige medicin har en etiket med dit navn på eller at smage på væsken, eller komme lidt væske på hånden.
Pak alle genstande, der kan anvendes som stikvåben, ned i den bagage, som skal checkes ind. Dette gælder også f.eks. sakse, neglefile, lommeknive og proptrækkere.
Af sikkerhedshensyn er et stort antal genstande og væsker forbudte ombord på fly samt i bagage, som er checket ind. F.eks. komprimerede gasser, ætsende og brændbare genstande, maling, fyrværkeri, gifte og substanser, der indeholder bakterier eller virus.
På rejser til Egypten er det desuden ikke tilladt at medbringe dronekameraer.
Elektroniske apparater, som indeholder radiosendere, skal være slukket ombord på flyet. Apparater, som ikke indeholder radiosendere, må kun være tændt, når skiltet “fasten seatbelt” er slukket. Er du i tvivl om, hvilke apparater som indeholder radiosendere, spørg kabinepersonalet.
Enkelte af vores flyselskaber tilbyder gratis wi-fi ombord på flyet. Du skal dog være opmærksom på, at dimensioneringen af disse wi-fi-installationer ofte ikke er overvældende, og du skal ikke forvente dig ret meget af forbindelsen (slet ikke at kunne streame film mv). Forbindelserne kan specielt være besværlige i perioder med mange gæster ombord.
Du skal også være opmærksom på, at åbne wi-fi-systemer kan udgøre en risiko for, at din pc/tablet/mobil kan blive inficeret med virus og sprede malware. Hvis ikke du har taget forholdsregler med antivirus- og firewall-programmer, kan uvedkommende få adgang til dine personlige data og profiler.
Du kan nemt betale din rejse via vores hjemmeside, under “Min rejse”, men du er også meget velkommen til at besøge os på vores kontor ved Parken på Per Henrik Lings Allé 4, 2100 København Ø.
Det er gebyrfrit at betale med Dankort og kreditkort udstedt inden for EU. Hvis du betaler med et Visakort eller MasterCard udstedt uden for Europa, tillægges et gebyr fra 2,6%. Ved brug af American Express tillægges et gebyr fra 2,9%.
Bemærk, vi tager ikke mod kontanter på kontoret.
Du har også mulighed for, at overføre pengene til vor bankkonto. Husk venligst at påføre billetnummer. Du finder kontodetaljer nederst på siden her.
Ved bestilling af rejse med mere end 35 dage til afrejse betales et depositum på minimum 1.500 kr. per person senest tre dage efter modtagelsen af billet. Restbeløbet skal indbetales senest 35 dage før afrejse.
Ved bestilling af rejse mindre end 35 dage til afgang forfalder betaling med det samme. Ved indbetaling bekræfter du at have læst og accepteret vores rejsebetingelser.
Ved rejse med rutefly skal hele rejsen betales ved bestillingen. Betaling skal foregå enten kontant eller ved onlinebetaling. Det er ikke muligt at betale med check eller girokort. Ved betaling bekræfter du at have læst og accepteret vores rejsebetingelser.
Alle rejser, der ikke betales rettidigt, annulleres uden yderligere varsel.
Såfremt du skal have refunderet en betaling, anvender vi altid den samme betalingsmetode, som rejsen er betalt med. Hvis du har betalt din rejse med kreditkort, refunderer vi således automatisk til det anvendte kreditkort. Er rejsen helt eller delvist betalt med tilgodehavendebevis/gavekort, udsteder vi et nyt tilgodehavendebevis/gavekort på det pågældende beløb. Har du betalt din rejse via bankoverførsel eller indbetalingskort (FI), skal du sende os dine kontooplysninger pr. e-mail til mail@atlantisrejser.dk. Så refunderer vi din betaling til din bankkonto.
Vi bestræber os altid på at refundere din betaling så hurtigt som muligt, og alle refunderinger gennemføres normalt inden for 14 dage fra ekspeditionsdato.
Ovenstående betalingsbetingelser er fra vores Rejsebetingelser. Hvis der er uoverensstemmelse mellem denne tekst og vores Rejsebetingelser, er vores Rejsebetingelser gældende.
Atlantis Rejser prioriterer sikker og behagelig flytransport. Når du rejser med os, begynder ferien derfor allerede, når du stiger om bord på flyet.
Vi benytter mange forskellige flyselskaber fra flere forskellige lande, og derfor kan vi ikke garantere, at der er dansktalende personale på flyet. Nævnte flyselskaber på rutebasis længere nede, er blot nogle få af mange mulige, alt efter valg af afrejsedato og destination.
Bemærk at flyruten kan variere alt efter sæson på vor charterfly til Egypten, dvs. der kan godt være et stop den ene vej i lavsæsonen, fra maj til slut juni og igen fra midt august til midt oktober. Fra uge 42 er der igen direkte fly.
Air Cairo er et velrenomeret flyselskab grundlagt i 2003. Air Cairo er en del af Egypt Air-gruppen, som er mangeårigt medlem af Star Alliance sammen med bl.a. SAS, Singapore Airlines og KLM. Air Cairo Charter benytter Airbus inklusive den nyeste flytype Airbus A320 neo.
Seating/sædevalg
Sædevalg t/r koster fra kr. 200 til 500 for voksne og halv pris for børn til og med 11 år.
Ekstra benplads t/r på forreste række eller ved nødudgang koster kr. 4-500 for voksne. Valg af andre sæder koster kr. 200 t/r. Bemærk, at af sikkerhedsmæssige årsager kan fysisk hæmmede personer og børn under 12 år ikke sidde på disse pladser.
Sædebredden er ca. 45 cm, og afstanden mellem sæderne er ca. 70 cm.
Mad og drikke om bord
Du kan forudbestille mad ombord. Et standard måltid mad ombord koster t/r kr. 175 for voksne og kr. 145 for børn til og med 11 år. Drikkevarer/softdrinks kan tilkøbes ombord. Bemærk venligst, at der ikke serveres alkohol ombord, men du er velkommen til selv at medbringe dette, hvis du ønsker det.
Kreditkort kan ikke benyttes ombord, men du kan betale med US-dollars, euro, egyptiske pund og danske kroner.
Tilladt bagage
Når du flyver med Air Cairo, må du gratis medbringe 5 kg i håndbagage.
1 x 20 kg check-in-bagage pr. person koster 290 kr. t/r. Check-in-bagage bestiller du sammen med din rejse.
Ekstra bagage
Bestilles hos og betales direkte til Atlantis. Bagagen checkes ind som normalt på afrejsedagen.
1 x 10 kg ekstra check-in-bagage koster 300 kr. pr. person t/r.
1 x 23 kg ekstra bagage/special bagage* (sportsudstyr) koster 600 kr. pr. person t/r.
*Sportsudstyr såsom dykkerudstyr, kite/kite board (højst 2 m langt), golf, surfboard/windsurf (højst 2 m langt).
Overvægt koster 10 euro pr. kg og betales i lufthavnen. Bemærk, mindstepris er 45 euro.
Graviditet og flyvning
Du kan flyve med Air Cairo uden lægeerklæring frem til graviditetsuge 28 med mindre du har oplevet komplikationer.
Fra graviditetsuge 29 til og med 36 kræves lægeerklæring, og denne skal også dække hjemrejsetidspunktet.
En lægeerklæring skal også præsenteres ved evt. kendte komplikationer, og hvis du venter mere end et barn og skal flyve efter graviditetsuge 32.
Tax-free /Toldfrit salg
Det er ikke muligt at forudbestille toldfrie varer, og der er kun et begrænset udvalg ombord. Vi anbefaler, at du køber toldfrit i lufthavnen på udrejsen eller i lufthavnen på hjemrejsen.
Atlantis Rejser er ikke ansvarlig for salg af mad og drikkevarer samt toldfrie varer om bord på flyet, lige som funktionalitet, service og salg udbudt direkte til gæsterne af handlingselskab/flyselskab ligger uden for vores ansvar.
Et spædbarn indtil 2 år skal altid ledsages af en voksen på hele rejsen af sikkerhedsmæssige årsager. Der skal med andre ord altid være én voksen per spædbarn, og der kan ikke dispenseres fra denne regel. Man kan ikke rejse med 1 voksen og 2 babyer.
Bemærk, alle fly har forskellige foruddefinerede sæder, hvor det kun er muligt at sidde med et spædbarn. Dette skyldes bl.a., at der ved disse sæder skal være ekstra sikkerhedsudstyr.
Flyforsinkelser opstår heldigvis sjældent, og selv om alle parter gør deres bedste for at minimere forsinkelsen så meget som muligt, kan vi aldrig forudsige, hvor lang tid en flyreparation tager, eller hvor længe dårligt vejr kan vare.
Som dansk rejsearrangør opererer Atlantis Rejser i henhold til Lov om Pakkerejser, og i forbindelse med evt. flyforsinkelse følger vi reglerne fra Pakkerejse-Ankenævnet, som du kan læse mere om her.
Det betyder, at forsinkelse på udrejsen på 6 timer eller mere udløser kompensation. Forsinkelse på hjemrejsen udløser derimod ikke kompensation uanset længden.
Ønsker du at søge økonomisk kompensation for flyforsinkelse i henhold til EU-forordning 261/2004 om Denied Boarding, skal du først kontakte flyselskabet direkte. Denne EU-forordning omhandler flyselskaber og dets passagerer, og Atlantis Rejser er som rejsearrangør ikke part i sagen. Ønsker du at vide mere om erstatning i henhold til EU-forordningen, kan du kontakte Trafikstyrelsen eller flyselskabet direkte.
Har du i forbindelse med din ferie reserveret tilslutningsfly eller anden transport igennem anden rejsearrangør end Atlantis Rejser, så bemærk venligst, at vi ikke kan holdes ansvarlige for evt. udgifter som mistet transport, parkering, hundepasning eller lignende, hvis du har arrangeret dette på egen hånd. Dette gælder både evt. flyforsinkelser eller -aflysning. Det er derfor en god idé at reservere en billet eller lave en aftale, som kan ændres. Under alle omstændigheder anbefaler vi, at du har et vindue på mindst 3-4 timer mellem flyet og din næste forbindelse.
Vi anbefaler, at du er i lufthavnen senest 2 timer før afrejsen. Check-in-skranken lukker én time før afrejse. Det er dit ansvar som rejsende at møde op ved gaten i god tid før ombordstigning, så husk at tage evt. kø/ventetid i sikkerhedskontrol og paskontrol med i betragtning.
Bemærk venligst, at det er flyselskabets handlingselskab i lufthavnen, der har det fulde ansvar for check-in og placering af gæsterne i flyet. Derfor kan ingen rejseselskaber på forhånd garantere, at rejsende på samme rejsebevis kommer til at sidde sammen i flyet. I langt de fleste tilfælde er alt okay, men ønsker du at være helt sikker, kan du evt. tilkøbe seating hos flyselskabet, hvis denne mulighed er til stede på din afgang.
Husk dog, at det altid er flyets kaptajn, der har det sidste ord. Tilkøber du siddeplads ved nødudgangen men har begge arme i gips, kan du i en nødsituation ikke hjælpe til med at åbne døren. Derfor kan kabinepersonalet bede dig overlade pladsen til en anden, selv om du har betalt for den.
Har du kun købt flybillet, eller har du købt en rejse uden transport til og fra lufthaven eller indkvartering, skal du selv sørge for at komme rettidigt til lufthavnen.
Der er check-in i lufthavnen i udlandet senest 2 timer før flyafgang. Har du udelukkende købt en flybillet, skal du genbekræfte hjemrejsetidspunktet dagen før hjemrejse hos vores rejseledere eller vores lokale agent. Undlader du at genbekræfte, er du selv ansvarlig for at sørge for hjemtransport, hvis flyet skulle afgå før det oprindeligt annoncerede tidspunkt. Der ydes ingen kompensation, hvis du undlader at genbekræfte tidspunktet.
Om det er muligt at foretage check-in on-line før afrejse afhænger af det enkelte flyselskabs aftale med lufthavnens handlingselskab. Du kan læse mere om dine muligheder her med afrejse fra:
Har du reduceret mobilitet, og har du brug for assistance i lufthavnen, kan du læse mere om de mange muligheder på hjemmesiderne for:
Ønsker du assistance i lufthavnen på din ferie til Egypten, kan du via din rejsebestilling tilføje assistance i lufthavn og/eller på fly. Du kan også efterbestille på tlf. 7022 4840 eller mail@atlantisrejser.dk
Du har mulighed for at forudbestille toldfrie varer inden afrejse på vor charterfly til Egypten med danske charterflyselskaber.
Priserne er oftest billigere end i lufthavnen, og du kan også vælge, om du vil have varerne udleveret på enten udrejsen eller hjemrejsen – eller varer til levering begge veje. Så slipper du for at bære rundt på de varer, som du først skal bruge, når du er kommet hjem igen.
Atlantis Rejser påtager sig intet ansvar for flyselskabernes salg af toldfrie varer, og Atlantis Rejser fremsender ikke kataloger med flyselskabernes toldfrie salg.
Bestilling af toldfrie varer kan bestilles via “Min rejse” og www.holidaytaxfree.dk. Fysisk katalog sendes direkte fra leverandøren, hvis man har accepteret vilkårene.
Har du spørgsmål til din ordre eller ønsker du at bestille dine toldfrie varer via telefon, skal du kontakte Holiday Taxfree. tlf. 80 88 50 20
Holiday Taxfree’s åbningstider:
Hverdage 09.00 – 17.00
Søndag 16.00 – 20.00
Det er ikke muligt at forudbestille toldfrie varer, når du rejser med rutefly.
Regler for indførsel af varer til Danmark. Se SKATs hjemmeside.
Flymaden er sædvanligvis ikke inkluderet i rejsens pris på vores charterfly eller rutefly på strækninger inden for Europa.
Ønsker du mad på charterflyet, kan dette tilkøbes under din rejsebestilling. Når du har bestilt det, får du mad på både ud og hjemrejse. Det er ikke muligt at bestille mad til børn under 2 år, men du vil altid have mulighed for at medbringe eksempelvis et glas babymad eller lignende mad til dit barn. Ofte vil du også have mulighed for at få lunet en sutteflaske om bord.
Rejser du til en anden destination end Egypten, beder vi dig henvende dig til det flyselskab din rejse er booket med, for yderligere information om køb af mad på flyet. På eks. Emirates Airlines og Qatar Airways er mad og drikkevarer inkluderet.
Vi anbefaler, at du tegner din egen private rejseforsikring, som dækker dig på rejsen. Og at din rejseforsikring indeholder afbestilling, så du er sikret dine penge retur, hvis du fx bliver syg før afrejse.
Rejser du uden rejseforsikring, skal du være opmærksom på, at
• hvis du kommer til skade eller bliver syg på rejsen, dækker den danske sygesikring ikke din transport hjem.
• det blå EU-kort dækker forskelligt fra EU-land til EU-land men altid kun på niveau med det pågældende lands egne borgere.
• du får ikke dækket udgifter til lægebehandling uden for EU.
Der er derfor mange gode grunde til at være på den sikre side, når du rejser i udlandet.
Du skal have et Sundhedskort med dansk bopæl og CPR-nummer for at kunne tegne en dansk rejseforsikring. Bor du på Grønland eller Færøerne eller i Sverige, beder vi dig kontakte Alm. Brand.
Bemærk, du kan kun bestille denne rejseforsikring online hos Alm. Brand ved at følge linket herunder eller eller linket, som du får, når du har færdiggjort din rejsebestilling hos os.
Bestil Årsafbestillings- og Årsrejseforsikring hos Alm. Brand her.
Har du ikke allerede en årsrejseforsikring, anbefaler vi, at du tegner en forsikring hos Alm. Brand.
Med en årsrejseforsikring fra Alm. Brand i bagagen får du en god, bred dækning af alle i din husstand – året rundt – også når I rejser hver for sig.
Er uheldet ude, kan I anmelde det online hurtigt og nemt. Alarmcentralen er dansktalende og sidder altid klar, hvis en af jer fx bliver syg eller kommer til skade. Hvis det bliver nødvendigt, dækker vi også hjemtransport til Danmark.
Fordele ved at vælge Alm. Brand Rejseforsikring
• Dækker alle årets rejser i Europa eller hele verden i op til 60 dage – du vælger selv
• Garanteret rejsehjælp 24/7 – fx hvis du bliver syg eller kommer til skade
• Alle i din husstand er dækket – også når I ikke rejser sammen
• Tilvælg Årsafbestilling, så du eller dine medrejsende i husstanden altid er dækket, hvis du skulle blive forhindret i at tage afsted.
Læs forsikringsbetingelserne her.
Se produktioninformation (IPID) her.
Forsikringen dækker inden afrejse, hvis du eller en i din nærmeste familie bliver akut alvorligt syg, kommer alvorligt til skade eller dør. Den dækker også, hvis du bliver skilt, afskediget eller skal til reeksamen.
I nogle situationer dækker afbestillingsforsikringen også din rejse, hvis du skulle afsted med nogen, der ikke er en del af din husstand, og de bliver nødt til at afbestille.
Afbestillingsforsikring er en del af Årsrejseforsikringen, som du kan tilkøbe hos Alm. Brand.
Afbestillingsforsikringen dækker
• Rejsens pris (op til den købte afbestillingssum) refunderes til dig ved opstået sygdom hos dig selv, dine medrejsende eller nærmeste pårørende.
• Rejsens pris (op til den købte afbestillingssum) refunderes til dig ved dødsfald i nærmeste familie.
• Akutte hændelser, herunder stor brand, indbrud eller større vandskader i hjemmet.
Nærmeste familie betegnes som: forældre, søskende, børn, samlevende eller ægtefælle.
Vigtigt at vide om Afbestillingsforsikringen
• Afbestillingsgrunden skal kunne dokumenteres med erklæring fra uvildig læge og/eller gældende myndighed alt efter årsagen til afbestillingen af rejsen.
• Afbestillingsforsikringen skal være købt og betalt senest samme dag som rejsen bestilles. Den kan ikke tilkøbes efterfølgende.
Ønsker du at afbestille en rejse?
Skriv eller ring til Alm. Brand og følg deres anvisninger.
Når du rejser til et andet land, har du selv ansvaret for på landets ambassade/repræsentation i Danmark at undersøge, hvilke regler der gælder for at medbringe medicin til eget forbrug til det pågældende land. Særligt medicin med euforiserende (narkotiske) stoffer er der opmærksomhed på pga. stoffernes misbrugspotentiale. Det betyder, at du ikke frit kan rejse med medicin med euforiserende stoffer. Hvis du er i tvivl om din medicin indeholder euforiserende stoffer, kan du spørge på apoteket eller hos din læge.
Danmark har tilsluttet sig Schengen-konventionen. Det betyder, at der for rejser inden for EU som fx til Grækenland og Spanien (inkl. De kanariske Øer) er mulighed for at få udstedt en Schengen-attest for medicin med euforiserende stoffer til eget brug i en mængde svarende til rejsens længde, dog maksimalt 30 dage. Attesten udstedes på apoteket og er gratis. Du skal medbringe dit pas for at få en attest. Og du skal medbringe den originale attest på rejsen (en kopi er normalt ikke nok).
Der behøves ingen attest til fx astmamedicin, gigtmedicin, hjertemedicin, hormoner, infektionsmedicin mm. Spørg din læge eller på apoteket, om der kræves attest til din medicin.
Skal du rejse til fx Thailand, Tyrkiet eller Egypten – altså et land uden for Schengen-samarbejdet, skal du rette henvendelse til landets ambassade/repræsentation i Danmark for at få oplyst, hvorledes du skal forholde dig, og hvilken dokumentation du eventuelt skal medbringe.
Tilkendegiver ambassaden, at en attest er relevant dokumentation, kan apoteket eller egen læge udstede en medicinattest. Det er helt frivilligt, om den enkelte apoteker ønsker at udstede denne medicinattest, og apoteket fastsætter selv gebyret for dette. Din egen læge kan også mod et evt. gebyr udstede en sådan medicinattest.
Medicinattesten skal være udfærdiget på engelsk senest to uger før afrejse og som regel som minimum beskrive:
Hvis du medbringer kanyler og sprøjter i kufferten eller receptpligtig medicin, er det en god idé at bede din læge om at skrive en seddel, der på engelsk forklarer eventuelle tvivlende toldere, at du medbringer remedierne på hans anbefaling. Det kan være, du skal medbringe medicin, der skal indsprøjtes under huden eller i blodet.
Lægens brev kan udformes som en ‘To whom it may concern’-erklæring, hvor lægen forklarer, at han har sat dig i behandling med medicinen, eller at dine medbragte kanyler og sprøjter har et formål. Det er en fordel, hvis lægemiddelstofnavn og den ordinerede dosis på engelsk er anført.
Du bør inden rejsen kontakte rejselandets ambassade for at få oplyst, hvad du må medbringe af medicin, og hvilken dokumentation det i så fald kræver.
For at medbringe en drone på ferie i et andet land skal du sætte dig grundigt ind i reglerne, før du tager afsted. Risikoen er, at du får dine drone konfiskeret ved ankomst og evt. står til en bøde.
I Egypten er det for turister forbudt at indføre og flyve med en drone uden forudgående skriftligt godkendelse fra de egyptiske civile luftfartsmyndigheder (ECAA).
Hvis du ikke har dokumentationen på plads, vil din drone blive konfiskeret ved ankomsten og kun udleveret igen mod et bødeforlæg. Det er meget svært at få tilladelse fra CAA til at flyve en drone. Du kan læse mere om lovgivningen her.
Af hensyn til sikkerheden for mor og barn er der en række begrænsninger på, hvor sent man må flyve i forhold til terminen. Det anbefales desuden, at gravide passagerer forhører sig hos deres forsikringsselskab om, i hvilken periode af graviditeten forsikringen dækker.
Frem til uge 28 (på hjemrejsedatoen) er det ikke nødvendigt for gravide at fremvise lægeerklæring i forbindelse med flyrejsen. Hvis din graviditet er synlig, er det dog altid en god idé at medbringe din vandrejournal på ferien.
Graviditet i uge 28-35: Den rejsende skal kunne fremvise en lægeerklæring på engelsk (original med underskrift af en læge) ved check-in og boarding på ud- og hjemrejsen. Lægeerklæringen skal redegøre for den planlagte termin samt godkende og erklære, at den gravide er i stand til at foretage en flyrejse uden komplikationer.
Gravide i slutningen af 35. uge af deres graviditet (32. uge for tvillinger, trillinger mv) accepteres ikke om bord (gælder også for hjemrejsen).
Flyver du med et andet flyselskab end nævnt her, bedes du kontakte os for mere information på 7022 4840 eller mail@atlantisrejser.dk
Vigtigt! Der tages forbehold for, at luftfartsselskaberne til hver en tid kan nægte gravide rejsende ombordstigning i uge 28-35, hvis de ikke har en gyldig lægeerklæring, der opfylder de ovenstående krav. Flyselskabet kan også kræve, at der udfærdiges en ny lægeerklæring i lufthavnen på rejsemålet før check-in. Dette falder uden for Atlantis Rejsers ansvarsområde.
Der er grænser for, hvad du afgiftsfrit må have med tilbage til Danmark efter endt ferie i udlandet.
Grænserne varierer alt efter, om du vender hjem efter ophold inden for EU eller uden for EU. På SKATs hjemmeside om rejseregler kan du læse mere om toldreglerne for netop din rejse.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til evt. vaccinationer og dit rejsemål. Vi følger anbefalingerne fra Statens Seruminstitut og Danske Lægers Vaccinations Service (DLVS) om vaccinationer til alle vores destinationer. Vi anbefaler desuden at kontakte egen læge for yderligere information om vaccinationer. Rejsende i dag anbefales altid vaccination mod difteri/stivkrampe samt Hepatitis A, stort set lige meget hvor man skal hen.
Når du rejser med Atlantis Rejser får du 10 % rabat på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service. På deres hjemmeside kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer.
Kort fortalt: Du må som privatperson ikke indføre levende planter og planteprodukter (frugt, frø mv) til Danmark/EU. Dette gælder alt fra orkideer købt i Thailand til ørkenroser/Jerikoroser købt i Egypten.
Det er altså ikke længere er muligt at have en plante, en buket blomster eller lidt frugt i bagagen, når du ankommer til EU fra et land udenfor EU uden at disse følges af et plantesundhedscertifikat.
Hvis du medbringer “planter til plantning herunder visse typer af frø til udsæd” skal disse anmeldes til import og kontrolleres af Landbrugsstyrelsen.
Når du som privatperson indfører planter til Danmark/EU, skal du overholde to forskellige regelsæt: Dels Washingtonkonventionen (officielt kaldet CITES) og dels Plantesundhedsbestemmelserne, som skal forhindre, at farlige plantesygdomme og skadedyr bliver indført til Danmark. Dette gør det desværre lidt kompliceret at indføre levende planter til Danmark fra lande uden for EU.
Generelt set kan du gå ud fra, at for alle levende planter gælder det, at der er krav om plantesundhedscertifikat. Dette krav gælder også for privatpersoner. Privatpersoner er imidlertid fritaget fra krav om importkontrol af de fleste planteprodukter. Kun hvis private rejsende medbringer planter til plantning (levende planter), skal varen forhåndsanmeldes til og importkontrolleres af Landbrugsstyrelsen.
Du kan læse meget mere om konventionerne og importregler for private på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.
På grund af risikoen for, at der føres sygdomme ind i Den Europæiske Union (EU), gælder der strenge regler for indførsel af visse animalske produkter til EU. Alle animalske produkter, der ikke overholder disse regler, skal afleveres ved ankomsten til EU til officiel bortskaffelse. Hvis man ikke deklarerer sådanne varer, kan der pålægges en bøde eller iværksættes retsforfølgelse.
I forbindelse med EU Forordning 206/2009 skal vi som rejsebureau videregive til de af vores gæster, der rejser uden for EU, en detaljeret oversigt over, hvilke produkter, der er omfattet. Denne oversigt er angivet i forordningens bilag IV, som du kan se her.
Årsafbestillingsforsikringen dækker, hvis du eller en i din nærmeste familie bliver akut, alvorligt syg, kommer alvorligt til skade eller dør. Den dækker også, hvis du bliver skilt, afskediget eller skal til reeksamen.
I nogle situationer dækker afbestillingsforsikringen også din rejse, hvis du skulle afsted med nogen, der ikke er en del af din husstand, og de bliver nødt til at afbestille.
Årsafbestillingsforsikringen er en del af Årsrejseforsikringen, som du kan tilkøbe hos Alm. Brand.
Læs meget mere om Årsafbestilling og Årsrejseforsikring her.
Priserne er dynamiske og afspejler udbud og efterspørgsel og kan ændre sig. Når du søger på en rejse på vores hjemmeside, vil du altid få oplyst den aktuelle pris, og du vil straks kunne bestille til denne pris.
Hvis du derimod venter med at bestille, skal du være opmærksom på, at prisen kan have ændret sig fra din oprindelige søgning og til bestillingstidspunktet.
Det vil være den nye pris, som er gældende.
Rejsens pris forudsætter, hvor intet andet er anført, ophold for to voksne i delt standardværelse på hotel eller lejlighed samt evt. forplejning i henhold til udbudsmaterialet, hjemmesiden og rejsedokumentet. Derudover omfatter rejsens pris flytransport til rejsemålet, lufthavnsafgifter, passagerafgift og evt. moms. Hvis man søger efter en pris på vor hjemmeside på flere personer, hvor af der er børn , vises en gennemsnitspris pr. prs.
Børnepriser varierer og de børnepriserne på eks Egypten er normalt max. 13 år, men på enkelte hoteller max. 11år. På alle andre destinationer er børnealderen max. 17 år.
Enerejsende kunder må købe enkeltværelse eller dobbeltværelse til enebrug, da vi ikke sælger et halvt dobbeltværelse med en anden rejsende. Bemærk, at du under udflugter med overnatninger også her skal betale enkeltværelsestillæg.
Tildeling af flysæde under flyrejsen er flyselskabets ansvar og angives af check-in-personalet i lufthavnen. Seating kan på de fleste charterflyvninger tilkøbes på forhånd, se nærmere under Flyrejsen. Der indgår ikke transport mellem lufthavn og hotel i rejsens pris – se nærmere under de enkelte rejsemål eller kontakt os for yderligere information.
Tilslutningsrejser med fly indgår kun som en del af rejsen, såfremt de er solgt sammen og som en del af med pakkerejsen eller flybilletten.
Udgifter til pas, visum, vaccinationer, forsikringer og lignende er, med mindre andet er anført, ikke omfattet af prisen, og ansvaret for disse påhviler den rejsende selv.
Særlige hotelfaciliteter såsom adgang til tennisbane, minigolf m.v. er sædvanligvis ikke inkluderet i rejsens pris, ligesom det må påregnes, at der på visse hoteller opkræves leje for liggestole, parasoller, safetybox, adgang til internet m.v.
Vores hoteller i udlandet er bygget og godkendt efter lokale standarder og kan derfor sjældent sammenlignes med danske forhold og krav. Adgang til alle hotellets faciliteter kan ikke garanteres – typisk pga. niveauforskelle i terrænet, mange trapper og manglende elevatorer. Husk at gøre os opmærksom på dit handicap, når du bestiller rejsen, så vi kan hjælpe dig bedst muligt med valg af hotel.
Unge fra 16 t.o.m. 17 år, der ønsker at rejse uden voksen rejseledsager, skal ved køb af rejsen fremvise en erklæring fra forælder eller værge, om at de har tilladelse til rejsen. Fuldmagten skal dog ikke benyttes, hvis rejsen er købt af en forælder eller værge.
Du kan bede om at få erklæringen tilsendt samtidigt med, at du bestiller rejsen. Alle felter i fuldmagten skal udfyldes, og underskrift fra forælder eller værge er påkrævet.
Fuldmagten skal være os i hænde senest 10 dage efter bestilling af rejsen. Overholdes dette ikke, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, selv om vi eventuelt har modtaget indbetaling for rejsen.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
Når du modtager e-mail nyhedsbrev fra Atlantis, får du inspiration, gode tilbud og nyheder om og fra vores rejsemål.
Du kan altid afmelde dig ved at vælge ”Afmeld”-linket i bunden af nyhedsbrevet.
Telefonerne er åbne
09-17 man-fre
Lør-søn lukket
© Copyright 2022
Atlantis / Global Travel Scandinavia ApS
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3324
Medlem af
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |