Håndbagage

Det er altid  flyselskabernes individuelle regler for, hvor meget håndbagage du må medbringe, der er gældende. Følg bagageinfo-linket, som i bookingsystemet vises i oversigten, ud for dit valgte fly. I nogle tilfælde angiver flyselskaberne kun information om håndbagage på flybilletten.

Når du flyver, skal følgende pakkes som håndbagage: Penge og andre værdifulde papirer/genstande, værdifulde dokumenter, smykker, genstande af guld, sølv eller platin samt perler og ædelstene, ure, computere, mobiltelefoner, nøgler og kameraer, tændstikker, lightere og e-cigaretter, medicin, flasker og andre skrøbelige genstande og madvarer.

E-cigaretter er ikke tilladt i check-in-bagage. Ønsker du at medbringe e-cigaret(ter) på rejsen, skal den/de i stedet opbevares i håndbagagen.

Vandpiber og lignende souvenirs skal pakkes i bagagen – ikke i håndbagagen. Vi gør opmærksom på, at flyselskabet ikke erstatter værdigenstande i forbindelse med bortkomst eller beskadigelse.

Bagage, som checkes ind, skal være pakket forsvarligt af hensyn til håndteringen i lufthavnen samt under transporten i flyets lastrum.

Barnevogne bliver let beskadigede og skal derfor emballeres for at kunne tåle transporten. Afmonter evt. hjul og andet, som let bliver beskadiget. Det er muligt at købe specielle barnevognsposer i lufthavnen.

Læs for god ordens skyld din forsikringspolice omkring skadet eller bortkommet bagage, da flyselskabets erstatningsansvar er begrænset.

Barnevogn/klapvogn

De helt små paraplyklapvogne kan du oftest tage med helt op til indgangen til flyet, hvor du afleverer den til personalet om bord. Du får den igen ved ankomst. En større klapvogn eller barnevogn skal checkes ind som almindelig bagage, og afleveres ved ”Stor bagage/Odd size luggage”. Oftest koster det ingenting at checke den ind.

Vi anbefaler vores gæster, der rejser med klapvogn/barnevogn, at anvende Airshells eller lignende, for at mindske risikoen for skader på klapvogn eller barnevogn.

Bemærk at det hos mange flyselskaber er et krav at anvende Airshells eller lignende, for at kunne kræve erstatning ved en eventuel skade.

Airshells koster fra 199 DKK for første uge/enkelt vej og 79 DKK for efterfølgende uger  og kan bookes på Airshells hjemmeside.

Batterier

Du må kan gerne medbringe løse lithiumbatterier i din håndbagage, hvis de er under 100wh pr. stk.

Hvis du vil medbringe løse batterier på mere end 100wh, skal du indhente tilladelse fra luftfartsselskabet. Du må i så fald højst medbringe 2 styks, og de må ikke være på mere end 160wh pr. stk. Derudover skal det udstyr, som batterierne skal bruges til, medbringes sammen med batterierne.

Hvis du vil medbringe lithium-ionbatterier på over 160wh, skal disse fragtes som fuldt reguleret farligt gods. Det kan du læse mere om på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Batterier, som er en del af en elektroniske enhed (f.eks. mobiltelefon, computer mv.) må kun medbringes i håndbagagen. Langt de fleste elektroniske enheder, så som tablets, smartphones og laptops, har batterier, der er mindre end 100wh, og kan frit medbringes i håndbagagen.

Hvis du er i tvivl om størrelsen på batteriet, kan du kontrollere dette på producentens hjemmeside. Da en del luftfartsselskaber har særregler på dette område, er det altid en god idé at kontakte selskabet inden afgang.

Det er ikke tilladt at medbringe løse batterier i indtjekket bagage.

Elektrisk kørestol

På grund af vægt- og pladsbegrænsning kan flyselskabet kun medbringe et begrænset antal elektriske kørestole pr. flyvning. Kontakt os mindst en uge før afrejse for at reservere plads og opgiv model, vægt og mål. Kørestolen skal være udstyret med tørbatteri eller gelebatteri og:

– Batteriet skal være ordentligt fastgjort på kørestolen

– Batteriet skal være frakoblet og ordentlig isoleret for ikke at risikere kortslutning

I tilfælde af skadeserstatning under transporten af elektrisk kørestol skal den være forsvarligt indpakket (evt. Airshell), før at et evt. erstatningskrav kan imødekommes.

Special bagage herunder golfbag og andet sportsudstyr

Hvis du ønsker at medbringe special bagage på din rejse, henviser vi til det enkelte flyselskabs hjemmeside, hvor du kan finder information om special bagage, herunder vægt og størrelse.

Skadet/bortkommet bagage (PIR)

For at du kan få erstatning, hvis din bagage ved ankomst er skadet eller bortkommet, skal du anmelde dette med det samme i lufthavnen og få udstedt en PIR-rapport. Det er meget vigtigt, at dette gøres, før du forlader ankomsthallen, da det ikke er muligt at få lavet rapporten efterfølgende. Uden PIR-rapport kan du ikke rejse krav om erstatning.

Forsinket bagage

Du vil blive informeret om enhver kendt forsinkelse eller skade på din bagage. Bortkommet bagage vil normalt blive lokaliseret inden for 24 timer eller mindre.

For information om andre spørgsmål vedrørende bagageservice kontakt venligst ankomstservice i lufthavnen.