Graviditet og flyvning

Af hensyn til sikkerheden for mor og barn er der en række begrænsninger på, hvor sent man må flyve i forhold til terminen. Det anbefales desuden, at gravide passagerer forhører sig hos deres forsikringsselskab om, i hvilken periode af graviditeten forsikringen dækker.

Generelt gælder

Frem til uge 28 (på hjemrejsedatoen) er det ikke nødvendigt for gravide at fremvise lægeerklæring i forbindelse med flyrejsen. Hvis din graviditet er synlig, er det dog altid en god idé at medbringe din vandrejournal på ferien.

Graviditet i uge 28-35: Den rejsende skal kunne fremvise en lægeerklæring på engelsk (original med underskrift af en læge) ved check-in og boarding på ud- og hjemrejsen. Lægeerklæringen skal redegøre for den planlagte termin samt godkende og erklære, at den gravide er i stand til at foretage en flyrejse uden komplikationer.

Gravide i slutningen af 35. uge af deres graviditet (32. uge for tvillinger, trillinger mv) accepteres ikke om bord (gælder også for hjemrejsen).

Flyver du med et andet flyselskab end nævnt her, bedes du kontakte os for mere information på 7022 4840 eller mail@atlantisrejser.dk

Vigtigt! Der tages forbehold for, at luftfartsselskaberne til hver en tid kan nægte gravide rejsende ombordstigning i uge 28-35, hvis de ikke har en gyldig lægeerklæring, der opfylder de ovenstående krav. Flyselskabet kan også kræve, at der udfærdiges en ny lægeerklæring i lufthavnen på rejsemålet før check-in. Dette falder uden for Atlantis Rejsers ansvarsområde.