Hotelklassificering

Klassificeringen på hotellerne er Atlantis Rejsers egen vurdering, og der har altid været en medarbejder fra Atlantis Rejser ude at vurdere dem personligt. Ofte vil du derfor opleve, at et hotel officielt har flere stjerner, end vi har givet dem. Bemærk at hotellerne er vurderet ud fra den generelle standard på det enkelte rejsemål. Fx er et 4-stjernet hotel i Thailand ofte af langt højere standard end et 4-stjernet hotel i Italien, hvor de fleste hoteller er ældre og med færre faciliteter, og hvor serviceniveauet generelt er lavere.

Uspecificeret hotel eller budgetklassehotel (2*)

Budgetklassehotellet er for dig, der vil bruge dine penge på andet end overnatning. Det er hoteller i laveste standard, ofte af ældre dato og uden den ideelle beliggenhed, der karakteriserer de andre kategorier. Forvent ikke at service, rengøring, faciliteter eller køkkenet er i topklasse. Har du valgt uspecificeret hotel kan hotelnavnet ændres helt til ankomsttidspunktet. Du kan risikere at blive flyttet til et andet fly med kort varsel, at blive flyttet til et andet hotel undervejs og at blive indkvarteret på hotellets dårligste værelser. Uspecificeret indkvartering er uden pension på både fly og hotel, og der godtgøres ikke noget ved klager over standarden, servicen eller placeringen på uspecificeret hotel. Der ydes ikke børnerabat på uspecificeret indkvartering

Turistklassehotel (3*)

Enkelt hotel, ofte af en lidt ældre dato, men alle værelser har bad og toilet, aircondition, telefon og tv. Hotellerne er ofte mindre og familiære, stemningen uhøjtidelig og tempoet og servicen meget lokal. Der er altid restaurant og oftest bar og en lille swimmingpool. Forvent ikke at service, rengøring, faciliteter eller køkkenet er i topklasse, eller at hotellet ligger direkte på stranden.

1. klasses hotel (4*)

Ofte lokalt drevne hoteller, hvor man får god valuta for pengene. Her er typisk gode faciliteter såsom stor swimmingpool, fitness center, flere restauranter, bar, aktiviteter for børn, vekselmuligheder, butikker m.m. Værelserne har altid eget bad og toilet, aircondition, satellit-tv, international telefon m.m. Serviceniveauet er dog ofte meget lokalt.

Luksushotel (5*)

Den bedste hotelkategori, der tilbydes på destinationen. Luksushotellerne har ofte flere swimmingpools, fitness center, massage m.m. og af og til tennis- eller squashbaner, et bredt udvalg af restauranter, barer, butikker, bank m.m. og ofte gode faciliteter for børn. Værelserne er relativt store og komfortabelt indrettede med balkon eller terrasse, eget bad og toilet, satellit-tv, international telefon og ofte med internetforbindelse og bankboks.

Hotel med plusangivelse (+)

Et plus-tegn efter klassificeringen angiver, at hotellet på nogle punkter er af bedre standard end den anvendte kategori.