Rejser ud i verden

Udenrigsministeriet har fjernet rejsebegrænsninger pga. corona. Det kan du læse mere om her på UMs hjemmeside under afsnittet, der hedder “Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg er færdigvaccineret og skal rejse?”

Du skal selvfølgelig stadig sætte dig ind i og overholde indrejsereglerne i det land, du vil besøge. Og ikke mindst reglerne i de transitlande, hvor du evt. skal mellemlande.

Udenrigsministeriet farver igen rejsevejledningerne efter, om det er sikkert at rejse ift. konflikt, uro, kriminalitet mv., og ikke længere efter COVID-19 smittesituationen. Læs rejsevejledningen for dit ønskede land her.

Hvis UM ændrer en rejsevejledning til et land til at fraråde unødvendig rejse, vil vi aflyse vores rejser dertil, og du vil få dine penge retur.

Inden du rejser, bør du løbende holde dig orienteret om lokale indrejseregler og ikke mindst evt. transitregler via de danske ambassaders hjemmesider, de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejse-, fly- og/eller forsikringsselskab.

Gennem lufthavn og i flyet

Mød op i lufthavnen i god tid – gerne 2½ time inden afgang. Det kan nemt tage længere tid ikke bare at få tjekket ind men også komme gennem sikkerhedskontrol og boarding.

Husk mundbind
Københavns Lufthavn har afskaffet krav om mundbind, men der er stadig lufthavne og flyselskaber rundt om i verden, der kræver, at du bærer mundbind. Bemærk, du skal ikke regne med at kunne købe mundbind i hverken lufthavn eller fly. Medbring mundbind nok hjemmefra, så du er rigeligt forsynet under hele ferien.

Børn under seks år og personer, som af medicinske årsager ikke kan bruge mundbind (dokumentation skal forvises på forlangende), er dog undtaget.

Tjek ind online
Giver flyselskabet/lufthavn mulighed for at tjekke ind online, er dette en god idé for at mindske nærkontakt.

Undgå håndbagage
Tjek så meget bagage ind som muligt. Håndbagagen, du medbringer ombord på flyet, skal placeres under sædet foran dig.

Ombord på flyet

Det er op til det enkelte luftfartsselskab, om passagererne og besætning skal bære mundbind under hele flyveturen.

Børn under seks år og personer, som af medicinske årsager ikke kan bruge mundbind (dokumentation skal forvises på forlangende), er dog undtaget.

Ren luft (HEPA)
Alle vores fly er udstyret med ventilation og avancerede filtre, som filtrerer luften i kabinen helt op til 20-30 gange i timen. HEPA betyder high-efficiency particulate air filter. Et HEPA-filter er så effektivt, at det fanger 99,9 % af alle partikler (bakterier, svampesporer og større vira på 0,1–0,3 mikrometer i diameter). Sammenholdt med en god håndhygiejne og brug af håndgel bliver chancen for at blive smittet ombord derfor meget lille. Husk at vi gør ekstra grundigt rent og desinficerer alle overflader som fx sæder, borde og armlæn – både inden og efter flyveturen.

Corona og din forsikring

Er du usikker på, om din forsikring dækker dig og din rejse, hvis du får corona? Vi anbefaler kraftigt, at du undersøger dette, før du bestiller din rejse. Din forsikring skal nemlig dække dig og din rejse, hvis…