Væskeregler

Der er regler, der begrænser mængden af den ​​væske, du kan have med i din håndbagage (check-in-bagage er ikke påvirket af disse regler). Det er også muligt ligesom før at handle toldfrit efter sikkerhedskontrollen.

Du må medbringe væsker, cremer, geler og sprayer i individuelle beholdere på maksimalt 100 ml (1 dl) i håndbagagen. Disse flasker, krukker, tuber osv. skal anbringes i en gennemsigtig 1-liters plastikpose, som uden problemer skal kunne (gen)lukkes. Det er tilladt at medbringe én (1 stk.) 1-liters plastpose for hver passager, der har billet/boardingkort.

Desuden må du medbringe dette:

Pak flydende medicin, babymad og diætmad så du let kan vise det i sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Det behøver ikke at være i plastikposer, da babymad ikke tæller med som sodavand, saftevand og lignende.

I sikkerhedskontrollen skal du:
Dette anses som væsker:

Væsker omfatter væskebeholder til e-cigaretter, geléer, cremer, blandinger af flydende og faste stoffer, samt indholdet i beholdere under tryk, f.eks vand, tandpasta, hårgelé, drikkevarer, supper, saft, parfume, barberskum, spray og andre genstande af lignende konsistens.

Du må i håndbagagen ikke medbringe beholdere med mere end 100 ml. Det er ikke tilladt at medbringe en beholder, der kan indeholde 150 ml men kun indeholder 75 ml væske. En tom beholder anses ikke for at være en væske og må gerne medbringes.

Husk på, at sikkerhedskontrollen kan udføre stikprøvekontrol på flydende medicin, babymad og diætmad. Det betyder, at du kan blive bedt om at f.eks. vise, at din receptpligtige medicin har en etiket med dit navn på eller at smage på væsken, eller komme lidt væske på hånden.