16 juni 2021

Gran Canarias stærke gyldne dråber

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
4 minutter
Inspiration
3,130 andre
Sharing is caring
Del med andre

Fra bananernes til Rommens Hovedstad

I Las Palmas ligger destilleriet Arehucas, som siden 1884 har gjort sig i produktion af en rom, som med årene er blevet et internationalt anerkendt produkt og Arehucas’ stolthed.

Destilleriet fremstiller 3,5 millioner liter kanarisk sukkerrørsrom om året. Gran Canaria havde i mange år en storstilet eksport af sukker til resten af Europa, men inspirationen til at lave rom af sukkerrørene kom fra Cuba, hvorfra man lærte teknikkerne bag en god, fyldig og vellagret rom.

Sukkerrørsrom efter Cubansk forbillede

En del af lokalområdets bananer kommer også igennem Arehucas’ produktionslokaler og ud igen som en cremet bananlikør, som er i høj kurs på øen, men som også eksporteres. I midten af 1800-tallet var produktion af bananer grundstenen i Gran Canarias økonomi og fortsatte med at være det indtil starten af 1900-tallet, hvor de kanariske bananer blev udkonkurreret af de latinamerikanske. I dag er produktionen stilnet af, men bananerne eksporteres stadig til fastlandet og bruges selvfølgelig også lokalt på øen.

Lagring på egetræsfade

Rommen lagres på store egetræsfade i de gamle kældre under destilleriet. Der er mulighed for at besøge Arehucas og smage på de gyldne dråber, mens du bliver klogere på, hvordan både rommen og likørerne produceres. Der er åbent dagligt mellem klokken 9 og 14.

Also interesting