facebook

Kombiner sol, strand og afslapning med masser af aktiviteter

Rhodos byder på rigtigt fine muligheder for vandreture og hiking i den smukkest tænkelig natur. Navnlig midt på øen og i de sydlige egne finder du masser af uberørt natur med gode ruter af forskellige sværhedsgrader. Forår og efterår er særligt egnet til hiking og vandring, men selv på midt på sommeren kan du sagtens tage afsted uden, at det bliver for varmt – navnlig hvis du lægger turen tidligt på dagen.

I øens sydligste egne arrangeres der ind imellem guidede ture med mulighed for ekstraordinære og unikke oplevelser.

Bemærk, du kan få gpx-data tilsendt, så du kan følge ruten på din GPS eller mobil.

Rodini Park i Rhodos by

Nyd den friske luft i denne lille skov i hjertet af Rhodos by. Rodini Park er grundlagt langs et vandløb. Dette er et ideelt miljø for påfuglene, der lever og yngler frit i parken. Det er en fornøjelse at komme her, få en pusterum fra dagens varme. Nyd den seje gangbro, der fører langs strømmen.

Sværhedsgrad: Let

Længde km: 2,5

Højdemeter i alt: 30

Anslået varighed: 1 time

Archangelos – Seven Springs

Hike fra skoven og oliventræerne i Archangelos mod Epta Piges (De syv Kilder) og tilbage til Archangelos. Epta Piges er en af de mest charmerende udflugtsmål på Rhodos. De syv Kilder byder på et køligt, magisk landskab selv i højsommerens varme.

Stedet er en charmerende oase i et frodig, grønt landskab. Vand strømmer ud af kilderne hele året rundt og danner en lille sø.

Sværhedsgrad: Let

Længde km: 11

Højdemeter i alt: 200

Anslået varighed: 3 timer

Vandretur i bakkerne i Kritinia til borgen ude ved havet. Fredelige Kritinia er en hvidkalket landsby på en bakketop omgivet af fyrreskov og med panoramaudsigt. Hyggelige caféer og familievenlige taverner, der serverer meze og alt godt fra havet, fylder gaderne sammen med hyggelige pensionater.

En kort gåtur væk med udsigt over havet ligger det imponerende fæstningsværk opført af korsfarerridderne. Her kan du se rester af befæstede mure og af freskoer i det tilhørende kapel.

Kritinia

Sværhedsgrad: Let til medium

Længde km: 12

Højdemeter i alt: 310

Anslået varighed: 3,5 timer

Lindos' akropolis

Vandring gennem bakkerne til Lindos. Gå op til Akropolis og derefter ned til stranden for at indsnuse den friske havbrise. Fortsæt på stien indtil Kleoboulos’ grav. Gå langs stranden i Vlicha tilbage til udgangspunktet.

Lindos’ akropolis: Beliggende ved foden af en stejl klippe og smukt omgivet af havet ligger det oprindelige Lindos; på toppen af den samme klippe står en århundreder gammel akropolis, der stolt har udsigt over øhavet. Akropolis vidner om Líndos’ strålende fortid

Kleoboulos’ grav: Bystaten Lindos, som også regerede over meget af det nærliggende område, nåede sit højdepunkt i det 6. århundrede fvt. På det tidspunkt blev livet under Kleoboulos meget forbedret, og Lindos blev en velhavende og succesfuld by. Kleoboulos grav (mere et gravmæle, da han faktisk ikke er begravet der) finder du i den nordlige ende af Lindos-bugten lige efter resterne af en nedlagt vindmølle.

Sværhedsgrad: Medium

Længde km: 13,5

Højdemeter i alt: 380

Anslået varighed: 4 timer