Din rejse – alle priser er inkl. fly og hotel

Du har valgt en rejse med fly t/r og ophold på hotel. Du kan nu vælge at ændre og opgradere din flytur, inden du skal bestemme dig for, hvilket et af vores hyggelige hoteller du vil bo på.

Du har valgt en rejse med både fly t/r og ophold på hotel. Du kan nu vælge hvilket et af vores hyggelige hoteller, du vil bo på.

Booking af hotel

Nedenfor finder du en række hoteller, som matcher din søgning. Du kan benytte filtrene til venstre for at ændre visningen af hoteller, før du vælger

1. Dit flyvalg

2. Vælg hotel

Vælg hotel

Kør-selv-ferie til Stavanger (4 dage)

TripAdvisor bedømmelse: none
Om hotellet
Fakta
Dag-til-dag program

Priser og bestilling

Hotellet tilbyder

Oplev Stavanger i dit eget tempo

Europæisk kulturhovedstad

Fantastisk natur som Preikestolen

Læs om rejsens højdepunkter her.

Dag 1

Færgen fra Hirtshals til Kristiansand og ankomst Stavanger (255 km)

Fra Hirtshals kører I ombord på færgen til Kristiansand. Afgang fra Hirtshals kl. 10 og ankomst i Kristiansand kl. 12.15.

Brug evt. lidt tid i Kristiansand fx for at besøge området Posebyen, som er den længste træbygning i Nordeuropa, før I kører langs kysten til Stavanger.

Overnatning på det centralt beliggende Thon Hotel Maritim, som ligger i gåafstand fra shopping og de fleste attraktioner i Stavanger.

 

Dag 2

Stavanger – Preikestolen – Stavanger 80 km.

Morgenmad på hotellet. I dag kører I til Preikestolen, hvor I skal ud på en god vandretur. Kør fra Stavanger gennem den undersøiske tunnel til Solbakk og følg skiltene til Preikestolen. Vandreturen begynder ved parkeringspladsen. Husk at betale p-afgift. Her ved begyndelsen af vandreturen findes også toiletter.

Vandreturen finder sted i et let stigende terræn mod 350 meters højde. Belønningen for anstrengelserne op ad bakken kommer, når I når toppen og kan  nyde den helt fantastiske udsigt over Lysefjord. Selve turen op til udsigtsområdet og tilbage er på ca. 7 km. og tager i alt omkring 4 til 5 timer. I tillæg kan I også finde steder, hvor I kan nyde en tur i vandet eller gøre stop ved et hvileområde og bare nyde naturen omkring jer.

Det er vigtigt, at I tjekker vejrudsigten for området. Er der sne på vej, er det ikke den bedste dag at vandre med mindre, I medbringer en lokal guide. Husk godt fodtøj, helst vandresko, varmt tøj, mad og drikke. Det anbefales, at man er i nogenlunde fysisk form, hvis man vil vandre hele turen. Undgå også at begynde jeres vandretur for sent på dagen, så I ikke kommer til at vandre det sidste stykke i mørke.

Fun Facts om Preikestolen

Selve udsigtspladsen på Preikestolen ser ud som om, det er skåret ud af klippen med en kniv. Man kan næsten se for sig, hvordan et stort stykke klippe er brækket af og er væltet ned i fjorden for at efterlade udsigtspladsen skarpt udskåret.

Det var den norske gymnast Thomas Peter Randulff, som på en tur på fjorden i damperen Oscar II pegede på klippeformationen og udbrød: ”Det ligner fuldstændigt en prædikestol.” Dernæst ville han vandre op til selve prædikestolen, og hans rute udgør i dag den rute, som de fleste andre vandrere tager til toppen. I 1961 byggede man vejen op til vandrestiens begyndelse, så det var lettere at komme frem.

Efter vandreturen tager I tilbage til Stavanger, hvor I overnatter på Thon Hotel Maritim.

 

Dag 3

Stavanger

Morgenmad på hotellet. Herefter er programmet frit. Vi kan anbefale en køretur langs den smukke rute Bore til Ogna (70 km syd for Stavanger). Følg rute 44 fra Egersund i syd eller fra Sandnes i nord. Kør herefter tilbage til Stavanger og stop på vejen ved det berømte monument Sverd i Fjell i Hafrsfjord.

I kan også vælge at tage til det nordlige Stavanger til Haugesund ved Karmøysundet (84 km nord for Stavanger, husk færgebillet ikke inkluderet i pakken). Området var et vigtigt og centralt område i vikingetiden, og det er fra netop dette område, at Norge fik sit navn. Vejen dertil blev kaldt for vejen til Nord – som blev til Nordvej, som i dag er blevet til Norway eller Norge, som vi kalder det. Besøg her Vikingekongen Harald Fehårs begravelsesplads Haraldshaugen. I kan også besøge den charmerende fiskerlandsby Skudenshavn på den sydlige spids af Karmøy.

I kan også besøge den gamle bydel i Stavanger. Her kan man beundre omkring 8000 træhuse, alle udført i forskellige tidsaldre og stil. Husene går helt tilbage til etableringen af Stavanger før Anden Verdenskrig. Det er dog primært i det lille område vest for havnen, at man kan se de ældste bygninger, som også repræsenterer tiden, da alle huse i Stavanger var bygget i træ.

Overnatning på Thon Hotel Maritim.

 

Dag 4

Afgang fra Stavanger – færgen fra Kristiansand til Hirtshals 255 km.

Morgenmad på hotellet og tidlig afgang mod Kristiansand så i kan nå færgen kl. 13.30 mod Hirtshals.

 

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

70 % af flyene i dag er mere end 70 % mere energibesparende per sæde end flyene i 1960’erne.

Vent venligst

Din anmodning behandles...