Din rejse – alle priser er inkl. fly og hotel

Du har valgt en rejse med fly t/r og ophold på hotel. Du kan nu vælge at ændre og opgradere din flytur, inden du skal bestemme dig for, hvilket et af vores hyggelige hoteller du vil bo på.

Du har valgt en rejse med både fly t/r og ophold på hotel. Du kan nu vælge hvilket et af vores hyggelige hoteller, du vil bo på.

Booking af hotel

Nedenfor finder du en række hoteller, som matcher din søgning. Du kan benytte filtrene til venstre for at ændre visningen af hoteller, før du vælger

1. Dit flyvalg

2. Vælg hotel

Vælg hotel

Kør-selv Vestjylland og Vadehavet (7 dage)

TripAdvisor bedømmelse: none
Om hotellet
Fakta
Dag-til-dag program

Priser og bestilling

Hotellet tilbyder

Indsnus den jyske vestkysts store og fascinerende natur

Fra Mønsted Kalkgruber til Bovbjerg Fyr

Vadehavet, vinsmagning og vægteren i Ribe

Læs mere om den vejledende rute her.

Dette er en vejledende dag-til-dag beskrivelse af turen. Programmet kan ændres og tilpasses jeres ønsker. De fleste aktiviteter kan foregå på andre dage end foreslået nedenfor, og ligeledes kan overnatningerne byttes rundt, så I starter fra den anden ende af programmet. Det endelige program kommer an på tilgængelighed hos overnatningssteder og aktivitetsudbydere. I skal være velkommen til at skrive til os, hvis I har ønsker eller præferencer til programmets opbygning, og vi skal gøre, hvad vi kan for at imødekomme jeres ønsker.

Dag 1

Ankomst til jeres overnatningssted i Vestjylland, som er berømt for sine smukke hvide strande, UNESCO kulturarv og historiske byer. Vi anbefaler, at I bruger eftermiddag til afslapning: Kør en tur ved vestkysten eller nyd omgivelserne ved dit overnatningssted.

Dag 2

Efter morgenmaden går turen til den historiske havneby Thyborøn. I Thyborøn deltager I på en sælsafari med båd, hvor I oplever den unikke natur ved Limfjordens munding. En erfaren guide sejler gennem labyrinten af kanaler mellem sandbankerne og bringer dig tæt på sælerne. På turen vil du ofte se to arter af sæler, og der er gode chancer for at se Danmarks største rovdyr – den store grå sæl. Hannen kan veje op til 300 kg, og han er ikke bange for noget – ikke engang besøgende i bådene. Sæler er nysgerrige og svinger ofte rundt i båden for at se, hvem der er kommet på besøg. Guiden fortæller om sælerne og det rige dyreliv i Limfjorden.

Efter safarien er resten af dagen til fri afbenyttelse. Thyborøn er berømt for sine friske fisk. Vi anbefaler at prøve det fx på Fiskehallen.

Dag 3

Morgenmad på overnatningsstedet. Dagens højdepunkt er Mønsted Kalkgruber, som er verdens største kalkgrube – faktisk findes der hele 60 km minegange under jorden, hvoraf kun 4 km er tilgængelige, og heraf er 2 km oplyste. Nogle af gangene er lige så store som domkirker, mens andre gange er så små, at en voksen mand ikke kan gå oprejst. Tag en lommelygte med og udforsk de mange minegange. Tag godt med tøj på da der altid er en konstant kølig temperatur under jorden.

Senere på dagen kan du nyde udsigten fra toppen af Bovbjerg Fyr. Fra toppen af tårnet er der en enestående udsigt ud over den smukke og barske Bovbjerg klint og istidslandskabet. Klinten ved Bovbjerg er det eneste sted i Danmark, hvor du kan se et tværsnit af istidslag fra de seneste to istider.

Dag 4

Morgenmad på overnatningsstedet. I dag starter din rejse mod Vadehavet. Du vil have en smuk udsigt over havet langs kystvejen. Undervejs anbefaler vi et valgfrit stop ved Henne Kirkeby Kro, som er en berømt dansk kro og gourmetrestaurant, beliggende i landsbyen Henne Kirkeby.

Når du kommer til Blåvand, har du en indgang inkluderet til et af de nyeste museer i Danmark: Tirpitz. I det fredede klitlandskab, bag en gammel betonbunker fra 2. verdenskrig, har de danske arkitekter BIG – Bjarke Ingels Group skabt de spektakulære rammer, der er skjult under sandet. Ikke kun arkitekturen, men også de fire udstillinger ”Den skjulte vestkyst”, ”En hær af beton”, ”Havets guld” og ”Livsfare – Miner!” giver en altopslugende oplevelse, når gribende historier, smukke ravstykker og dramatiske beretninger vækker alle dine sanser.

På den videre tur anbefaler vi at stoppe i Danmarks yngste by Esbjerg, hvor Danmarks længste gågade med specialbutikker og hyggelige caféer findes. Esbjergs varetegn, skulpturerne Mennesket ved havet, er også et besøg værd. Det er 4 mandlige skulpturer, der hver er 9 meter høje, som sidder og kigger ud over havet.

Efter check-in på dit overnatningssted har du en aften til afslapning.

Dag 5

Morgenmad på overnatningsstedet. I dag har du en indgang til det berømte Vadehavscenter. Det ligger ved Vadehavet, som er Danmarks største, fladeste og vådeste Nationalpark. Det er et enestående naturområde i Danmark, som blev udnævnt til Nationalpark i 2010. Det er en UNESCO Verdensarv, der forener området med unikke naturopleveler. Oplev stærene, der danser på himlen, og sælerne i deres naturlige habitat. Det uendelige landskab, stilheden og foranderligheden vil sætte sig som et stærkt minde. Nyd en økologisk kaffe og kage, som vi har inkluderet i dit besøg.

Dag 6

Morgenmad på overnatningsstedet. I dag besøger du en lokal vingård. Vingården er et lille familieforetagende, der danner rammen om et vineri, et mikrobryggeri, destilleri, en butik med salg af egne og lokale varer samt en hyggelig og stemningsfuld restaurant. Under besøget i vingården kan du smage forskellige slags af deres vine. Bagefter kan du besøge deres hyggelige gårdbutik og købe en souvenir til dig selv eller en gave til dem, du holder af.

Om aftenen mærker du den specielle stemning, der er, når du går med vægteren rundt i Danmarks ældste by, Ribe. Du hører på vægteren synge og fortælle gamle historier. Ribes velbevarede middelalderlige bycentrum har mere end 100 fredede bygninger, så du vil få et andet syn på Ribe efter denne tur.

Dag 7

Morgenmad på overnatningsstedet. I dag går turen hjem. Det er dog op til dig, hvad der kan opleves på hjemturen. Tag en alternativ rute hjem og se Danmark fra en ny vinkel.

Da nogle aktiviteter foregår udendørs, kan vejret have en indflydelse på om det er muligt at gennemføre aktiviteten. Hvis aktiviteten bliver aflyst, så vil vi om-booke den til en anden dag eller refundere pengene for aktiviteten.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Boeing 747-flyene har på verdensplan tilbagelagt mere end 78 billioner kilometer, svarende til 101.500 ture til månen tur/retur.

Vent venligst

Din anmodning behandles...