facebook

Kite-Village Hamata – kitesurfing helt enkelt

Kite-Village Hamata – helt enkelt

Kite-Village Hamata er noget helt for sig selv. Området er øde med kun meget spredt bebyggelse, og der er ikke meget andet at lave end at dykke og kitesurfe. Stationen ligger ca. 120 km syd for Marsa Alam og 5 km nord for Hamata, hvor vores Soft All Inclusive-resort Wadi Lahmy Azur er placeret. Her bliver du hurtigt ét med ørkenen og den store lavvandede lagune med de perfekte vindforhold.

Du kan læse mere om Wadi Lahmy Azur her.

Lagunen og omgivelserne i Kite-Village er enestående og tilbyder perfekte forhold på alle niveauer fra nybegyndere til avancerede kitere. Her er masser af plads på vandet, hvilket giver en tryg følelse. Den afslappede atmosfære på stationen med egen bar, restaurant og faciliteter bidrager kun til oplevelsen. Der er gratis shuttle fra Wadi Lahmy Azur til Kite-Village morgen og aften. Det tager kun ca. 5½ time at køre til Wadi Lahmy fra lufthavnen i Hurghada.

Bemærk, Soft All Inclusive-programmet på Wadi Lahmy Azur gælder kun på resortet.

Vinden og udstyret

Vindstatistikken er flot fra september til maj med en masse god vind, hvor de anbefalede kite-størrelser er 9 og 12. Hvis du er mere til afslappet kiting og cruising, er juni, juli og august et godt tip. Der er dog 14-18 knob næsten hver dag i 3-4 timer, hvilket betyder, at der er perfekte forhold til børn, nybegyndere og kun lidt øvede. Her anbefales kite-størrelserne 14-16.

Tjek selv ”vindudsigten” her på Windfinder [https://www.windfinder.com/forecast/wadi_el_gemal_marsa_alam], der er den mest nøjagtige i området.

Vindforholdene omkring Kite-Village er stærkt påvirket af den imponerende bjergkulisse og den gigantiske ørken, som varmes godt op i løbet af dagen og resulterer i den “trykudligning”, som er så perfekt for kitere.

Derfor er der en smule fralandsvind med vindstød om morgenen. Mellem kl. 9 og 10 drejer den parallelt med stranden som sidevind fra nord og tager til i styrke indtil middagstid.

Sidst på eftermiddagen drejer vinden om i øst (pålandsvind) og aftager langsomt. Og så køler ørkenen ned om natten, og næste dag starter det hele forfra…

Priser og valgmuligheder: Sådan bestiller du

Fra Wadi Lahmy Azur til Kite-House Hamata er der gratis shuttle service om morgenen og om aftenen. Bemærk, Soft All Inclusive-programmet på Wadi Lahmy Azur gælder kun på resortet.

Du tilvælger kitesurfing under din rejsebestilling under Udflugter. Priserne er angivet pr. person.

 • Storage og kitepass
  1 uge med adgang til strand og station, opbevaringboks med plads til 2-3 kites og 2 boards + rescues.

Pris pr. person DKK 628

 • Udstyrsleje
  Forudsætter VDWS 3 eller IKO 2L-certifikat. Fuldt udstyr består af kite, board, harness, våddragt og hjelm. Pris pr. person

– for 1 dag DKK 828

– for 6-7 dage DKK 2.948

 • Begynder-kursus
  Gruppekursus for begyndere (niveau I) med op til 4 deltagere. Indeholder 12 t (3-5 dage) inkl. udstyr. Indeholder ubegrænset rescue og udstyrsforsikring under kurset. Efter fuldendt kursus bliver du certificeret på niveau med VDWS 3/IKO 2L. Prisen er ekskl. certifikatudstedelse på € 40 (betales lokalt). Min. alder er 16 år.

Pris pr. person DKK 3.838

 • Refresh (niveau II) inkl. udstyr
  6-7 dage med 3-4 timers genopfriskning (fordelt på 1-3 dage) og udstyr..

Pris pr. person DKK 4.588