16 juni 2021

Michelin-restauranter på Mallorca

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
6 minutter
Inspiration
535 andre
Sharing is caring
Del med andre

To bud på restauranter i verdensklasse på den spanske ferieø

Mallorca har ikke mindre end otte restauranter, der har gjort sig fortjent til udmærkelser fra Michelin. Zaranda, Marc Fosh, Adrián Quetglas, Andreu Genestra, mv. Her er et par udvalgte.

Maca de Castro

Macarena de Castro er den første og hidtil eneste kvindelige kok, der har opnået en Michelin-stjerne på Mallorca. Hun er tilmed født og opvokset på øen, men i stedet for en planlagt uddannelse inden for kunstens verden, blev hun indlemmet i familieforetagendet og lod sig uddanne på nogle af verdens bedste restauranter, bl.a den trestjernede Mugaritz i Spanien, WD-50 i New York og ikke mindst den legendariske El Bullí i Spanien.

Nu regerer hun i rollen som køkkenchef på familiens restaurant i et beboelseskvarter i Alcúdia. Her har hun fremelsket et køkken, som fortolker og forfiner traditionelle lokale retter, og som i vidt omfang benytter sig af de mange fremragende lokale råvarer, man finder på øen.

I hendes køkken får de umiddelbart mærkelige, simple eller ’kedelige’ kødudskæringer nyt liv og bliver til overraskende store smagsoplevelser. Hendes anstrengelser blev i 2012 belønnet med en Michelin-stjerne, som restauranten har beholdt lige siden.

Es Moli d’en Bou

Tomeu Caldentey var den første mallorcinske kok til at hive en Michelin-stjerne til øen. I 2000 åbnede han Es Moli d’en Bou i sin fødeby Sant Llorenc, og i 2004 fik han stjernen, som han har beholdt hvert år lige siden.

Han er stolt af sine rødder og de råvarer, man finder på øen, og det kommer til udtryk i hans retter, som ofte er er uhyre kreative fortolkninger af traditionelle lokale specialiteter. Tomeus absolutte  signatur-ret er ’Cannelloni 2001’ – en cannelloni med fyld af svin og and og garneret med vilde lokale svampe, som har været fast på menuen siden 2001. Det forstår man godt, for retten er en ganske vidunderlig mundfuld.

I 2009 rykkede han hele restauranten til resortet Sa Coma, som ligger på Mallorcas østkyst.

Also interesting