16 juni 2021

Områder i New York

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
8 minutter
Inspiration
3,253 andre
Sharing is caring
Del med andre

Hurtig oversigt over nogle af New York’s områder

Times Square

Centrum i New York og altid fyldt med mennesker. Det meste af området er lavet om til fortov med grønne solstole. Hvis man ellers kan slappe af i det blinkende lyshav fra alle neonreklamerne. Midt på Times Square står en høj trappe, hvor man tage billeder af sig selv eller de andre besøgende. Under trappen køber man billetter til de mange (musical)teatre, der ligger på Broadway.

Brooklyn

Den tættest befolkede bydel i New York med gamle brunstenshuse og skyggefulde alleer. Fra Brooklyn Heights kan man se ud over Brooklyn Brigde og Manhattan skyline. Williamsburg er fyldt med cafeer, vintagebutikker og gallerier. En del kunstnere bor i denne bydel.

Staten Island

Ligger sydvest for Manhattan og omfatter både øen Staten Island og nogle andre mindre øer. Er den mest forstads-agtige bydel af New York. Tag en gratis, orange færge syd for Battery Park. Nyd udsigten fra dækket – du sejler lige forbi Frihedsgudinden!

Manhattan

Er en af New Yorks fem bydele – men udgør det centrum, som vi normalt opfatter som New York. Andre bydele er Bronx nord for Manhattan, Queens øst for, Brooklyn sydøst for og Staten Island sydvest for Manhattan

Harlem

Traditionelt de sortes bydel i det nordlige Manhattan og støder op til Bronx. De to bydele har altid været de fattigste. I Harlem ligger nogle af de legendariske jazzklubber som Apollo-teatret, Lenox Lounge og Cotton Club, og her kan du overvære en gospel-fyldt messe i en babtistkirkerne.

One World Trade Center

Stedet hvor Twin Towers lå med arbejdspladser for over 50.000 mennesker. Indtil den fatale dag 11. september 2001, hvor to fly fløj ind i bygningerne og ødelagde dem i et legendarisk terrorangreb. I dag er der rejst et One World Trade Center med Freedom Tower på 541 meter som erstatning for Twin Towers.

Also interesting