16 juni 2021

Selvforkælelse og oplevelser i Dubai

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
8 minutter
Inspiration
2,928 andre
Sharing is caring
Del med andre

Emiraternes Manhattan

Dubai er den arabiske klon af Las Vegas og Manhattan – blot tilsat lækker strand! På surrealistisk vis kan du på én og samme ferie shoppe amok i enorme shoppingcentre, tabe kæben over himmelstræbende bygninger og storstilet arkitektur, bo på luksuriøse hoteller med udsøgte restauranter, tage på eventyr i ørkenen OG tjekke helt ud fra storbyatmosfæren i en liggestol på en af Dubais skønne strande. Tilmed ligger Dubai kun 6½ times flyvetur fra København.

Dubai er stadig casual

Shop amok…

… i Dubai Mall, der med sine 41.000 kvadratmeter er et af verdens største shopping-centre. Her kan du finde alt – dyrt som billigt. Selv om du ikke er shoppegal, er centret en oplevelse værd, fordi det foruden de fantastiske tøjbutikker også har et kæmpe springvand, et overvældende akvarium og en madafdeling, der kan tilfredsstille selv de mest kvalitetsbevidste livsnydere.

Stå på ski…

… indendørs i Ski Dubai, en kæmpe indendørs piste med stolelift, snowpark, hop og træer midt i Mall of the Emirates. To timer inklusiv tøj og udstyr koster cirka 300 kroner.

Spis middag på…

… den japanske fusionsrestaurant Zuma i The Financial District. Indretningen er cool og stilet, kvaliteten er gennemgående høj, og der kan drikke forrygende drinks i baren inden eller efter middagen. Priserne er som på en god sushirestaurant i Danmark.

Forkæl dig selv…

… med en Royal Hamam Spa på The One and Only Royal Mirage i Jumeirah-området, hvor sheikherne bor. Det koster cirka 550 kroner for cirka halvanden times behandling.

Tag på sightseeing…

… og besøg eksempelvis den flotte Jumeirah-moske med de to minareter – et flot eksempel på moderne, islamisk arkitektur. Et hurtigt stop ved Burj al Arab, Burj Khalifa og Zabeel-paladset, der huser den herskende familie, er obligatorisk. I Bastakiya-distriktet, der viser Dubai, som byen så ud i gamle dage med smalle gader og høje vindtårne, kan du besøge Dubai Museum, der holder til i det 180 år gamle Al Fahidi-fort. Er du på udkig efter spændende og billige krydderier og nødder samt guldsmykker til fordelagtige priser, må du ikke glemme at lægge vejen forbi krydderi- og guld-souken ved Dubai Creek.

Rekordernes by

Burj al Arab…

… eller Sejlet, som den ikoniske bygning kaldes i daglig tale, er det mest eksklusive hotel i Dubai og et af Dubais kendetegn. Hotellet er meget dyrt og privat, og du kan ikke komme derind, med mindre du har en reservation. Middag på Burj kommer hurtigt op på et par tusinde kroner, men der er alternativer. Du kan for eksempel reservere plads til Afternoon Sky Tea til 600 kroner per person eller drinks på Skyview Bar med et minimumforbrug på 300 kroner per person.

Burj Khalifa…

… er med sine 828 meter verdens højeste bygning, og du kan komme op til den fantastiske udsigt på blot et minut med ekspres-elevatoren. Men husk at booke tid i forvejen. Kommer du ind fra gaden, er der nemlig ofte udsolgt flere dage forud.

Dresscode i Dubai…

… er casual. Dubai fungerer som mellemøstligt hovedsæde for mange store vestlige firmaer. Derfor har Dubai mange vestlige indbyggere og er i det hele taget meget præget. Du kan derfor klæde dig stort set, som det passer dig, men det er dog ikke velset, at man kysser hinanden på offentlig gade.

Also interesting

Dubai Shopping Festival

juni 16th 2021

Eldorado for surfere

juni 16th 2021

Områder i New York

juni 16th 2021