16 juni 2021

Smag på Grækenland

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
2 minutter
Inspiration
671 andre
Sharing is caring
Del med andre

Enkel, veltillavet mad af skønne råvarer

Grækerne kan det dér med at lave enkel, veltillavet mad af skønne råvarer.

Er du til fisk, så finder du skønne fiskerestauranter i stort set alle byer – f.eks. på den hyggelige havn i Rhodos by eller Chania havn på Kreta . Snup en lækker græsk snack som gyros eller souvlaki, der er et grillspyd med lam, svinekød eller kylling. Der er mange småretter, der skal prøves.

Mange restauranter og tavernaer disker op med et gratis glas ouzo efter maden. Ouzo er den berømte græske brændevin med anissmag, og det er grækernes nationaldrik.

Tre udødelige klassikere

Feta-salat

Den græske fetasalat er gastronomisk enkelhed i smukkeste form. Solmodne tomater og agurk, en cremet og blød fetaost krydret med lidt urter og en olivenolie af god kvalitet giver en ret, som er helt uimodståelig i den græske sommervarme. Så længe de enkelte råvarer er gode, går man aldrig galt i byen med denne klassiker.

Mange restauranter og tavernaer disker op med et gratis glas ouzo efter maden. Ouzo er den berømte græske brændevin med anissmag, og det er grækernes nationaldrik.

Dolmades

Dolmades er et godt eksempel på en af de utallige græske ’mezes’, som man kan hænde at støde på under sin ferie. Mezes er et navn for de små deleretter, som typisk indleder et måltid på en græsk restaurant. Dolmades er vinblade, der som oftest er fyldt med grøntsager eller avgolemono, en sauce på citron og æg. Det er en frisk og syrlig hapser, som eksisterer i utallige versioner. Du vil garanteret møde den på din rejse rundt i Grækenland.

Moussaka

Moussaka er det græske svar på italienernes lasagne. Lige som det er tilfældet med lasagnen, findes der utallige lokale variationer af moussaka. Som hovedregel er moussakaen baseret på en bund af auberginer, som er stegt møre i olivenolie. Ovenpå lægges en kødsauce af hakket lammekød, hvidløg og urter, mens det øverste lag består af en æggecreme, som hæver op og og bliver sprød på toppen, når moussakaen bages færdig.

Also interesting