16 juni 2021

Spis godt i Bangkok

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
6 minutter
Inspiration
2,721 andre
Sharing is caring
Del med andre

Thaimad med dansk islæt

Den danske thai-restaurant Kiin Kiin i København er den eneste thailandske restaurant, der kan prale af en Michelin-stjerne. I 2010 åbnede ejerne af Kiin Kiin ’Sra Bua by Kiin Kiin’ i samarbejde med det fine Siam Kempinski Hotel i Bangkok.

På lyntid blev restauranten optaget på listen over Asiens 50 bedste restauranter. Ligesom på Kiin Kiin er det klassisk thaimad i luksusversioner og i nye og overraskende klæder. En aftenmenu med 20 serveringer og vinmenu med 7 gode glas står i omegnen af 1.000 kroner, så det er ikke billigt efter thai-standarder. Til gengæld er det godt.

http://www.kempinski.com/en/bangkok/siam-hotel/dining/restaurants/sra-bua-by-kiin-kiin/

Krabber med krabbe på

Somboon Seafood er en kæmpestor restaurant, som specialiserer sig i stegte krabber med karry og alskens andre fisk- og skaldyrsretter.

Restauranten har syv aflæggere rundt omkring i Bangkok, men selv om det er en kæde, fejler kvaliteten ingenting. Her handler det om maden, mens interiøret kommer i anden række, så forvent billige plasticborde og –stole, men masser af lækker fisk til billige penge.

www.somboonseafood.com

Autentisk streetfood

På Sukhumvit Soi 38 finder du Bangkoks streetfood-mekka, hvor små boder frister med kendte og ukendte thai-specialiteter. Bevæg dig fra bod til bod og smag den billige og lækre mad, som du spiser ved små borde, siddende på plasticskamler. Prøv klassikere som papaya-salat, kyllingespyd med satay-sauce, stegt ’morning glory’ med hvidløg plus en masse andre lækkerier.

Her er uanede fristelser at gå på opdagelse i, og det er kun din sult, der sætter grænsen.