Når du står foran indgangen til den to kilometer lange kløft, er det ikke til at fatte, at der gemmer sig et af verdens store vidundere, klippebyen Petra, for enden af kløften.

Den smalle kløft suger dig ind i en tidslomme og spytter dig ud som opdagelsesrejsende i en fjern fortid.

På den smalleste passage af den to kilometer lange gåtur gennem kløften materialiserer det enorme, lyserøde vidunder – Al-Khazneh (Petras skatkammer) – sig under en skyfri himmel. Titlen viser sig værdig. Petra er forstummende storhed, der kan tage ordene selv fra dem, der lever af det. Petra er virkeligt et minde for livet, en oplevelse af de helt store, som du ikke må snyde dig selv for, når du er på disse breddegrader.

Om Petra

Petra, der betyder sten på græsk, er et arkæologisk område i Jordan, som siden 2007 har været anerkendt som et af verdens nye vidundere. Petra blev bygget i det tredje århundrede fvt af Nabatæerne og var et handelscenter for kamelkaravanerne på Silkevejen.

Beboerne i Petra havde et så veludviklet vandforsyningssystem, at byen fungerede som en oase i ørkenen mellem Det Døde Hav og Aqababugten. Petra befinder sig for enden af en to kilometer lang, meget smal kløft og er foruden sin imponerende indgang til byen kendt for de mange huse og huler, som er hugget direkte ud fra klipperne og store klippeblokke.

Vejledende program

Du bliver hentet på dit hotel ca. kl. 7:00, og derefter sætter vi kurs mod Petra i en behagelig bus med air condition. Turen tager små to timer, og der er stop undervejs, hvor du vil få mulighed for at købe en kop kaffe og benytte toilet.

Turen er med lokal, engelsktalende guide, der undervejs vil berette om livet i Jordan, og de ting vi møder undervejs.

Efter ankomsten til besøgscenteret ved Petra bevæger vi os gennem kløften ind i det kæmpestore område, som Petra reelt er. Efter guidens rundvisning og gennemgang, vil der være et par timer til selv at gå rundt, og ved 15-tiden er der frokostbuffet på en nærliggende restaurant. Ankomst tilbage i Aqaba omkring kl. 18.