Dykning i Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh har så mange gode dykkemuligheder, at mange kommer igen år efter år. En del dykkersteder i Rødehavet er på mange dykkeres verdens-top 10, og nogle af de bedste dive sites i Sharm ligger kun mellem et kvarter og en times sejlads fra havnen. Hvis du ikke allerede har et dykkercertifikat, bør du krydre din ferie ved at tage et. Du er garanteret en helt unik oplevelse under havets overflade.

Dagsdyk og dykkerkursus i Sharm el Sheikh

Bemærk, du kan bestille dagsdyk og dykkerkursus under Udflugter under det enkelte hotel i din bestilling. Eller du kan ringe eller skrive til os på mail@atlantisrejser.dk, så hjælper vi gerne.

Sharm el Sheikh er et af de mest populære dykkerrejsemål i Rødehavet. Her er så mange gode dykkemuligheder, at mange kommer igen år efter år. En del dykkersteder i Rødehavet er på selv erfarne dykkeres verdens-top 10, og nogle af de bedste dive sites i Sharm ligger kun mellem et kvarter og en times sejlads fra havnen.

Hvis du ikke allerede har et dykkercertifikat, bør du krydre din ferie ved at tage et. Du er garanteret en helt unik oplevelse under havets overflade.

Diving Center Werner Lau/Sinai Divers i Naama Bay

Vi samarbejder med det tyskejede Diving Center Werner Lau/Sinai Divers i Sharm el Sheikh, som lever op til vores høje krav til professionalisme og sikkerhed. Dykning er sjovt, men det er også en aktivitet, som skal tages seriøst. Werner Lau driver også dykkercentre andre steder i verden, bl.a. på Maldiverne og Bali, og vi har i mange år haft et upåklageligt og stabilt samarbejde. Diving Center Werner Lau er ISO-certificeret, og de kører dykkeruddannelserne efter SSI-konceptet.

Herunder kan du læse mere om dagsdyk og dykkercertifikat, hvad det koster, og hvordan du bestiller det.

Dagsdyk for certificerede dykkere

At bestille dagsdyk til din ferie i Sharm er det nemmeste i verden: Find det hotel, du gerne vil bo på, og vælg under Udflugter i din bestilling det antal dagsdyk fra 1 til 5, du gerne vil tilkøbe. I Sharm bliver du hentet på dit hotel om morgenen og kørt tilbage igen efter endt dykkedag. Dykkercenteret Werner Lau/ Sinai Divers ligger i hjertet af Naama Bay direkte på stranden.

Ud over mere end 17 forskellige lokale dive sites langs ”hotelkysten” er der også mulighed for at komme på ture til Ras Mohamed eller Tiranstrædet. Nationalparken Ras Mohamed dækker et stort område både over og under vand. Her er masser af wall dives og overhæng med masser af fisk. Man ser typisk napoleonsfisk, papegøjefisk, musketerfisk, juvelfanebarser, muræner, klovnfisk, havaborrer, dragefisk, kirurgfisk, kuglefisk, flagermusfisk og trompetfisk.

Tiranstrædet er den anden af de store seværdigheder under vandet, hvor dybderne og vandgennemstrømningen kan gør det til et kraftfuldt og udfordrende dyk. Oftest dykker vi i læ af en af de fire små øer i strædet, og som dykker vil du opleve en fantastisk kombination af hårde og farvestrålende bløde koraller samt ofte stimer af store fisk som barracudaer og trevaller.

Krav til dig som dykker

For at deltage i den almindelige dykning skal du som minimum have et verdensanerkendt Open Water Diver-certifikat samt udfylde en Medical Statement uden anmærkninger.

Nogle dyk kan kræve lidt mere af den enkelte dykker pga. strøm og dybde, og her kan dykkercentret/myndighederne kræve et større antal loggede dyk og højere certificering som fx Advanced Open Water eller dybdespeciale for at komme med. Det er derfor altid din erfaring, der afgør niveauet på turen.

Er der nok tilslutning, kan dykkercentret også arrangere også ture til fx Thistlegorm og Dunraven (mod tillæg).

Hvordan kommer du til dykkercenteret?
Der er shuttle service til og fra samtlige af vores hoteller i Sharm-området. Vi sørger med andre ord for, at du bliver hentet på dit hotel på et aftalt tidspunkt, og efter en dag fuld af dykning sørger vi også for, at du kommer tilbage til hotellet igen.

Priser

Dagsdyk i Sharm el Sheikh

For at købe dagsdyk tilvælger du blot dine ønsker i din almindelige hotelbestilling her på hjemmesiden.

Dagsdyk

1 dag 2 båddyk Kr. 470
2 dage 4 båddyk Kr. 810
3 dage 6 båddyk Kr. 1.158
4 dage 8 båddyk* Kr. 1.498*
5 dage 10 båddyk* Kr. 1.878*

 

*) Pris gælder kun ved forudbestilling. Hvis du bestiller 4 og 5 dages båddyk efter ankomsten i Sharm, vil der blive tillagt en lokalskat på 14 %.

Dagsdyk inkluderer pr. dag

 • 2 båddyk
 • Fyldt tank og bly
 • Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret
 • Transport hotel-dykkercenter t/r

Dagsdyk inkluderer ikke:

 • Environmental fee 13 € pr. dag i Dahab, Ras Mohamed eller Tiran – betales lokalt
 • Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
 • Evt. mulighed for et 3. dagsdyk, ca. 25 € – betales lokalt
 • Mulighed for lokalt at tilkøbe dagsture med 2 dyk mod lokalt tillæg til Thistlegorm (97 €), Dunraven (29 €), Million Hope (29 €), Dahab (57 €)
 • Drikkepenge – beregn 20 € til besætningen på båden
 • Trykkammerbidrag pr. dag: 1 € – betales lokalt
 • Vand/sodavand/kaffe/te på båden pr. dag: 50 LE (obligatorisk)
 • Frokost og vand på båden pr. dag: 100 LE (frivilligt)
 • Vi tager forbehold for evt. afgifter og fees, der måtte blive indført eller ændret af de lokale myndighederne efter bestilling af rejsen.

 

Dykkerkurser og certifikater

Vil du gerne opleve den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade men har endnu ikke dykkercertifikat? Så er Rødehavet det helt rigtige sted at starte. Her er enestående dykkeroplevelser for både nybegyndere og øvede.

Dykning er ikke kun for de voksne. Allerede fra børnene er otte år gammel kan de begynde på lavt vand, og fra de er 10 år kan de tage Junior Scuba Diver – eller Junior Open Water Diver-kurser. Bemærk, at Diving Centers Werner Lau / Sinai Divers uddanner efter SSI-konceptet.

Dykning og helbred

Deltagelse i et dykker-kursus forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring.

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret. Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Vi anbefaler, at du bestiller dykkerkurser hjemmefra, for så er du sikret en plads på holdet.

Open Water Diver-kursus, pris kr. 2.398

Dette begynderkursus tager 3-4 dage at gennemføre og inkluderer to dagsture på havet med dykkerbåd, hvorfra der dykkes to gange pr. dag. Før dette får du indføring i dykning via dyk på lavt vand eller i pool samt en grundig teorigennemgang. Med Open Water-beviset i hånden må du dykke over det meste af verden ned til 18 meters dybde.

Alt udstyr er inkluderet i kursusprisen, men selve certifikatet koster 47 euro, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.

Advanced Open Water, pris kr. 1.548

Advanced er en udbygning af Open Water-certifikatet, hvor du efter endt forløb må dykke ned til 30 meters dybde. Kurset tager som regel to dage at gennemføre og inkluderer fem dyk. Alt udstyr er inkluderet i kursusprisen, men selve certifikatet koster 47 euro, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.

Refresher Course, pris kr. 718

Har du ikke dykket de sidste 12 måneder, skal du have et genopfriskningskursus, et Refresher Course, før du må dykke igen.

Open Water-kursus Referral (2 dage med 4 dyk), pris kr. 1.528

Der er åbenlyse fordele ved at tage dit dykkercertifikat i Danmark, men vil du helst ikke bruge kostbar ferietid på at terpe dykkerteori? Eller vil du undgå at lave træningsdyk i en sø, hvor du ikke kan se en hånd for dig? Så tag dykkerteorien og pooløvelserne hjemmefra med danske instruktører og materiale. Med en referral (en henvisning) kan du gennemføre den sidste del af kurset blandt farverige fisk og koraller i blåt, tropisk vand.

Alt udstyr er inkluderet i kursusprisen, men selve certifikatet koster 47 euro, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.

Intro-dyk

Vil du gerne lige teste den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade, inden du evt. bestemmer dig for at tage et dykkercertifikat? Så er et Introdyk i Sharm el Sheikh det helt rigtige sted at starte. I Sharm el Sheikh-området (fra Ras Mohamed til Taba) er der en forordning, der siger, at et Intro-dyk eller DSD Discover Scuba Diving skal foregå fra stranden/kysten. Vi laver Intro-dyk i samarbejde med vores samarbejdspartner Werner Lau/Sinai Divers, så tag en snak med vores rejseledere i Sharm, når du er ankommet. Vores dykkerinstruktør forklarer om udstyr og sørger for, at du er klædt godt på til at opleve verdenen under overfladen. Et Intro-dyk fra stranden koster kr. 350 inkl. fuldt udstyr.

Information

Børn: Fra 10 år

Mødested: Afhentning på dit hotel

Varighed: Det afhænger af den valgte pakke.

Start: ca. 08.00

Sprog: Engelsk

Andet: Oplys venligst din skostørrelse, så vi kan sørge for svømmefødder, der passer dig.
OBS: Visum er obligatorisk, når du dykker i Rødehavet.

Hvad er inkluderet?: Det afhænger af den valgte pakke

Find hoteller i Egypten her

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Lufthansa er verdens største indkøber af kaviar med et indkøb på over 10 tons per år.

Vent venligst

Din anmodning behandles...