Udflugt

Ostbredden og Vestbredden i en samlet pakke

Egypten - Luxor og rundrejser - Luxor

Mere info

Østbredden

Østbredden af Nilen var i faraonisk tid de levendes land. Her boede faraoen og hele hans hof, og her lå byen Theben med de mægtigste templer viet til guden Amon Ra. Karnak-templet er verdens største og ældste tempelkompleks og noget af det ypperste inden for oldtidsarkitektur. Præget af en umådelig arkitektonisk snilde, imponerende ingeniørkundskab og stenhuggere og kunstnere med udsøgt forfinede teknikker.

I Karnak er hver kvadratmeter dækket med hieroglyffer og billeder, der opremser myter og historie fra det liv, der udspillede sig her for mange tusinde år siden. Turen går også til det mindre og mere overskuelige Luxor-tempel. Her er kæmpestatuer af Ramses II, relieffer fra fester i templet, en nøje opremsning af de daglige ofringer til guderne, romerske fresker og både en moske og resterne af en kirke af langt yngre dato.

Mellem de to tempelbesøg stopper vi ved et papyrusinstitut for at se, hvordan de gamle egyptere lavede verdens første papir af papyrusplanten.

Uanset om du vælger turen til Vestbredden 1 (Kongernes dal mm.) eller Vestbredden 2 (Dronningernes dal mm.), rejser vi flere tusind år tilbage i historien.

Vestbredden 1

På turen til Vestbredden 1 ser vi de fantastiske grave i Kongernes Dal, hvor mange af gravene er så velbevarede, at farverne på væggene står smukke og klare den dag i dag.

Barnekongen Tutankhamon blev også gravsat i Kongernes Dal. Han lå næsten uforstyrret indtil 1922, da den engelske arkæolog Howard Carter fandt hans grav, stoppet til randen med kostbare skatte. Graven er så lille, at man har svært ved at forestille sig, at alle skattene kunne være der.

På udflugten besøger vi også Dronning Hatshepstuts store dødetempel, der er hugget ind i vestbreddens klippemassiv. Hatshepsut lod sig krone som farao og blev afbildet som sådan på væggene i templet.

Inden vi kører tilbage til Luxors østlige bred, gør vi et kort stop ved de to store Memnon-kolosser. Memnon-kolosserne forstiller slet ikke kong Memnon, som var en etiopisk konge og værdsat kriger i den trojanske krig. De forestiller farao Amenhotep III, der lod sit enorme dødetempel bygge netop her. Templet lå desværre der, hvor der i årtusinder er skyllet oversvømmelser ind, og det meste af templet er gået helt tabt. Arkæologer har dog i de sidste 10 år fundet en hel del rester fra templet, som har været et af de allerstørste på hele vestbredden. Kolosserne, der i oldtiden flankerede indgangen til templet, troner i den dag i dag i al deres magt og vælde, selvom de er noget slidte.

Vestbredden 2

På turen til Vestbredden 2 besøger vi det enorme dødetempel, der blev opført for farao Ramses III. Templet hører til et af de største i Egypten, og så er det samtidig så velbevaret, at du mange steder stadig kan se rester af de farver, der i oldtiden har prydet alle vægge, søjler og indgangsporte i templet.

Templets harem var måske det sted, nogle snedige haremskvinder planlagde et komplot mod ham. Ramses III havde under alle omstændigheder en besværlig regeringstid. Ikke blot måtte han bekæmpe udefrakommende fjender, men også strejker blandt hans arbejdere i Deir el Medina og onde haremskvinder.

Hele vestbredden er fyldt med grave, men det er kun nogle få af dem, der er så velbevarede, at de kan besøges. De er så til gengæld meget smukke, og giver et rigtig godt indblik i traditionerne i det gamle Egypten. På udflugten besøger vi to til tre forskellige embedsmandsgrave.

Vi slutter med endnu flere grave i Dronningernes Dal. Her blev dronninger, prinser og prinsesser gravsat i den samme periode, som Kongernes Dal var i brug til (fortrinsvis) faraonerne. Dalen rummer mange grave, men kun enkelte er åbne. De er dekorerede i fine, lyse pastelfarver og er små og overskuelige.

Find den rigtige pakke til din ferie

Ostbredden og Vestbredden i en samlet pakke

Spar penge ved at bestille vores 2 bestsellers i en samlet pakke - en udflugt til ostbredden, Karnak- og Luxortemplerne og en valgfri udflugt til vestbredden - enten Kongernes dal eller Dronningernes dal.

Pris

Child (0-5 years) 375,- DKK

Child (6-120 years) 790,- DKK

Godt at vide

Pris pr. voksen DKK 790

Pris pr. barn (6-11 år) DKK 375
Børn under 5 år er gratis.

Sprog Dansk eller engelsk rejseleder

Hvad er inkluderet Transport og guideservice

Andet Medbring vand, kasket, solbriller og vær opmærksom på, at der kan være meget varmt ved seværdighederne, selv om vinteren og selv tidligt om morgenen. Der vil undervejs på turen eventuelt være et stop ved et papyrusinstitut eller lignende.
Husk også lommepenge og drikkepenge.

Flere udflugter i Luxor og rundrejser

Vælg interesse og find flere udflugter

Luftballon over Luxor

Egypten - Luxor og rundrejser

Barn (6-11 år) 340,- DKK

Voksen 675,- DKK

Udflugtspakke Nilkrydstogt

Egypten - Luxor og rundrejser

Barn (0-5 år) 0,- DKK

Barn (6-11 år) 1390,- DKK

Voksen 1990,- DKK

Halvdagsudflugt til Luxortemplet

Egypten - Luxor og rundrejser - Luxor

Barn (0-5 år) 0,- DKK

Barn (6-11 år) 75,- DKK

Voksen 150,- DKK

Udflugtspakke til Kefren-rundrejsen

Egypten - Luxor og rundrejser

Barn (0-5 år) 0,- DKK

Barn (6-11 år) 2390,- DKK

Voksen 2990,- DKK

Lyd- og lysshow i Karnak-templet

Egypten - Luxor og rundrejser - Luxor

Barn (0-5 år) 0,- DKK

Barn (6-11 år) 150,- DKK

Voksen 225,- DKK

Lyd og Lysshow på Philae

Egypten - Luxor og rundrejser

Barn (0-5 år) 0,- DKK

Barn (6-11 år) 225,- DKK

Voksen 340,- DKK