Udflugt

Vestbredden I (bl.a. Kongernes Dal)

Mere info

Halvdagsturen til Luxors vestbred er et absolut højdepunkt på enhver rejse til Luxor. Vi rejser mere end 3000 år tilbage i historien og besøger den sagnomspunde dal, hvor faraonerne i 500 år blev gravsat i dybe klippegrave.

Mange af gravene i Kongernes Dal er så velbevarede, at farverne på væggene står smukke og klare den dag i dag. Barnekongen Tutankhamon blev også gravsat i Kongernes Dal. Han lå næsten uforstyrret indtil 1922, da den engelske arkæolog Howard Carter fandt hans grav, stoppet til randen med kostbare skatte. Graven er så lille, at man har svært ved at forestille sig, at alle skattene kunne være der.

På udflugten besøger vi også dronning Hatshepsuts store dødetempel, der er hugget ind i vestbreddens klippemassiv. Hatshepsut lod sig krone som farao, og blev afbildet som sådan på væggene i templet. Her skulle hendes minde vedligeholdes af præster, også efter hendes død. Templet tager sig fantastisk ud når du kommer kørende dertil, men der er også en uforlignelig udsigt fra den øverste terrasse ud over hele det frugtbare område. Nilen glimter i baggrunden ude mod øst.

De håndværkere og arbejdere, som stod for at udhugge og dekorere kongegravene i Kongernes Dal boede i en isoleret landsby i en skjult dal på vestbredden. Her boede de med deres familier, og vi kan følge mange af familierne i generationer, nogle af dem igennem næsten 500 år. Indbyggerne lod små familiegrave udhugge i bjergsiderne, dekorereret på yndigste vis med scener der viser den afdøde og familien i forskellige situationer. Farverne er velbevarede, og selvom gravene er bittesmå, er de et besøg værd. Nedenfor klippen med gravene ligger ruinerne af landsbyen, der bestod af små rækkehuse beliggende skulder ved skulder langs smalle gader.

Inden vi kører tilbage til Luxors østlige bred, gør vi et kort stop ved de to store Memnon-kolosser. Memnon-kolosserne forstiller slet ikke kong Memnon, som var en etiopisk konge og værdsat kriger i den trojanske krig. De forestiller farao Amenhotep III, der lod sit enorme dødetempel bygge netop her. Templet lå desværre der, hvor der i årtusinder er skyllet oversvømmelser ind, og det meste af templet er gået helt tabt. Arkæologer har dog i de sidste 10 år fundet en hel del rester fra templet, som har været et af de allerstørste på hele vestbredden. Kolosserne, der i oldtiden flankerede indgangen til templet, troner i den dag i dag i al deres magt og vælde, selvom de er noget slidte. Det var i øvrigt grækerne, der som undrende turister i oldtiden døbte kolosserne Memnon.

Find den rigtige pakke til din ferie

Vestbredden I (bl.a. Kongernes Dal)

Vi besøger de gamle faraoners velbevarede grave i Kongernes Dal.

Pris

Child (0-5 years) 0,- DKK

Child (6-11 years) 225,- DKK

Adult 450,- DKK

Godt at vide

Pris pr. voksen DKK 450

Pris pr. barn (6-11 år) DKK 225

Mødested Afhentning på dit hotel.

Sprog Udflugten gennemføres med dansk og engelsk guide.

Andet Medbring vand og vær opmærksom på, at der er meget varmt ved seværdighederne på vestbredden, også om vinteren og tidligt om morgenen. Der vil undervejs på turen være et stop hos en familie, der producerer alabastvarer.

Hvad er inkluderet? Transport, guideservice.

Vælg interesse og find flere udflugter