Wadi Rum er et 720 km² stort beskyttet Unesco-verdensarvsområde i det sydlige Jordan. Her finder du sandstensbjerge, der når op til 1500 meters højde. Klippekløfter skærer sig igennem bjerge og skaber stier til besøgende til fods. Andre stier udforskes bedst på kamel eller med jeepture.
Wadi Rum er et eventyr, der venter på at blive opdaget.

Wadi Rum er hjemsted for nomadiske beduinstammer, og i forhistorisk tid var området beboet af nabatæerne, der byggede klippebyen Petra.

Det fantastiske landskab i ørkenen har været atmosfærefyldt baggrund i mange film. Mest berømte er nok Lawrence of Arabia fra 1962, Ridley Scott’s Prometheus og The Martian med Matt Damon.

Vejledende program

Om eftermiddagen kører vi i bus ud til Wadi Rum, der ligger 60 km øst for Aqaba. Turen tager 1 times tid, og undervejs fortælle vores lokalguide om den arabiske revolution mod osmannerne, om Lawrence of Arabia og meget andet.

Der er en lille pause ved besøgscentret, hvorefter vi fortsætter i jeep ud i ørkenen. Vi stopper undervejs ved nogle af de fantastiske sandklitter samt ved ældgamle inskriptioner, formodentligt lavet af nabatæerne. Vi holder også et ”Lawrence-stop”, hvor vi får en kop te på beduinmanér.

Sidste stop er for at se den fantastiske solnedgang over Wadi Rum. Herfra går vi ned til en beduinlejr, hvor vi spiser aftensmad, der oftest består af lam tilberedt i jorden samt et dejligt udvalg af mezze.

Efter en lystig beduindans tager vi bussen tilbage til Aqaba.