05 juni 2019

Verdens vildeste rutsjetur

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
2 minutter
Inspiration
2,914 andre
Sharing is caring
Del med andre

Verdens vildeste rutsjetur

Har du også altid drømt om at træde speederen i bund i en knaldrød Ferrari Scuderia, eller er du bare konstant på jagt efter næste adrenalinsus? Så tag til Ferrari World, Abu Dhabi, hvor du kan prøve ’Formula Rossa’ – verdens hurtigste rutsjebane.

Acceleration: 0-240 kilometer i timen på 4.9 sekunder. Maksimum acceleration G-Force: 1.7 G. Længde: 2,07 kilometer. Antal sommerfugle i maven inden afgang: 10 millioner!!!

Det her er ikke bare endnu en rutsjebane. Det er ’Formula Rossa’ – verdens hurtigste rutsjebane, opkaldt efter Ferraris Formel 1-model, Rosso Scuderia, og Ferrari Worlds hovedattraktion.

Om to minutter sidder jeg fastspændt i den med 240 kilometer i timen! Inden da skal jeg derfor af med alle løse ejendomme, der kan tænkes af falde ud undervejs, og iføre mig fartbriller. They mean business, og jeg fornemmer en vis forskel fra Odinexpressen, den sidste rutsjebane jeg har været oppe i. I teenageårene var det altid fedest at sidde forrest eller bagerst, men i Formula Rossa rækker modet ikke til forrest, så jeg vælger bagerst – prepared mover, eller måske bare nyklækket bangebuks.

Skudt af sted med 1,7 G

Jeg mærker bæltet presse på min mave og får et sidste, strammende tryk i fastspændingsordningen af en servicemedarbejder – point of no return! Og så bliver jeg skudt af sted som en fjeder med en G-force på 1,7. Det er en fart, jeg ikke begriber – alt i min krop står stille, mens jeg er alt andet end stille! Jeg skriger spontant og hysterisk, som et offer for en sadistisk massemorder i en Wes Craven splatterfilm. Overvældet af min egen reaktion, når jeg at tænke: ’Hvis det er sådan her de næste to kilometer, står mit hjerte af!’ Men før tanken er tænkt helt færdig, bliver jeg afbrudt af et ryk og en direkte, lodret bevægelse opad afløst af det diametralt modsatte – lynhurtig acceleration ned ad og den mest infantile fornemmelse i kroppen af ustyrlig glæde og vildt baskende sommerfugle i maven.

Og så ind og ud af knivskarpe sving på op mod 70 grader i forskellige retninger med op mod 240 kilometer i timen, indtil jeg cirka et minut senere er tilbage til scratch og står stille, mens det hele kører rundt. Indtrykkene indhenter mig og udløser et hysterisk grin af både lettelse og eufori. PUHA! Og WAAAAAUW!!!

Vildere end en Ferrari

Jeg har prøvet at fyre af sted med 240 kilometer i timen, med undertegnede bag rettet, på sydspanske motorveje i en knaldrød Ferrari. MEN denne her ’Formula Rossa’ er langt vildere end originalen – og en meget billigere løsning, der sidder i kroppen i længere tid. At vælge den ene oplevelse frem for den anden, er dog som at vælge mellem sine børn, og der ER selvfølgelig noget helt specielt ved selv at være herre over så mange hestekræfter pakket ind i det smukkeste design. Jeg vil derfor ikke gå så vidt som at sige, at ’Formula Rossa’ er en større oplevelse end en tur i en klassisk Ferrari, men den er vildere, og en oplevelse, du, hvis du bare har en anelse fartdjævel i dig, ikke må misse, når du besøger Emiraterne.

5 facts om Formula Rossa 

# Acceleration: 0-240 km/t på 4.9 sekunder og 0-100 km/t på 2 sekunder og dermed verdens hurtigste rutsjebane.

# Maximum acceleration G-Force: 1.7 G.

# Skarpeste sving 70º.

# 2.07 km lang.

# Vognene er designet til at ligne Ferraris Formel 1-bil, ‘Rosso Scuderia’.

 

Ferrari World 

# Ligger kun 45 minutters kørsel syd for Dubai i emiratet Abu Dhabi.

# Er verdens første Ferrari-forlystelsespark og den største, indendørs temapark i verden.

# Selv om Ferrari World kan blære sig med at have verdens hurtigste rutsjebane er der også masser af seje forlystelser for de lidt yngre som ’Junior Grand Prix’ og 4D- oplevelsen ’Speed of Magic’.

# Du kan også opleve en udstilling af Ferraris modeller over tiden, samt om Ferraris historie og de mænd, som har brændt gummi af de røde biler gennem tiden.

Also interesting

Louvre i Abu Dhabi

juni 5th 2019

I Moses’ fodspor

juni 5th 2019

Skønne Bali

juni 5th 2019